İtfaiyeci maaşı 2023 yılında 23.000 TL'den başlayıp 25.000 TL'ye kadar çıkmaktadır. Maaşlar arasındaki farkın sebebi her ay yapılan ek ödemelerdir. İtfaiye erinin görev yaptığı yer, hizmet senesi, kıdemi, derecesi, ve evli çocuklu olup olmaması aylık kazancını etkilemektedir.
Yeni mezun bir itfaiye eri, ortalama olarak 13.000 TL ile 17.500 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli itfaiye erlerinin maaşları ise 20.500 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir.
İtfaiye personelinin çalışma süresi ve saatleri 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen çalışma süre ve saatlerine bağlı olmaksızın, hizmetin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde 24 saat iş 48 saat istirahat şeklindedir.
İtfaiyecilik ön lisans bölümünü bitirenler Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek yeterli bir puan almalıdır. KPSS'den itfaiyeci olmak için minimum 70 puan almak gerekir. Sonrasında atamalar ile bir belediyede itfaiyeci olarak çalışabilirler.
Devlet kuruluşlarında ise üniversitede itfaiyecilik bölümü mezunu olma gibi bir şart aranmamaktadır. Lise mezunu olan ve gerekli diğer şartları sağlayan herkes bölüm şartı aranmadan açılan kadrolara göre başvuruda bulunabilir.
İlgili 35 soru bulundu
a. İtfaiye Daire Başkanlığında göreve yeni başlayanların eğitim süresi en az 144 saat olup; bu süre sonucunda yapılacak olan sınavda başarılı olanlar temel İtfaiye eri eğitimi kurs bitirme belgesi almaya hak kazanmış olacaktır.
İtfaiye Eri uygulama sınavı için hazırlanan parkur 9 etaptan oluşmaktadır. Uygulama sınavına katılacak olan adayların spor kıyafet ve ayakkabı giymeleri, baret ve eldiven takmaları zorunludur.
En az lise mezunu kişilerin başvurabildiği bu önemli mesleği olmak ise sanıldığı kadar kolay değil. Başvuruların çokluğu, sınavların zorluğu gibi detaylar itfaiyeci olmanın zorlukları arasında. Ancak her şey anlatıldığı kadar zor değil. Hayatta her şeyin çabalamak üzerine geçtiğini unutmamak lazım.
İstabul Büyükşehir Belediyesi en az 60 KPSS puan le 541 itfaiye eri alım ilanı yayınladı. Yayınlanan itfaiye eri ilanı ile başvuru şartları başta olmak üzere itfaiye eri alımları başvuru tarihine ilişkin tüm detaylar açıklanırken, adaylardan en az lise mezunu olma şartı aranmakta.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü 2023 taban puanları en düşük 217,24769, en yüksek 288,65395'tir. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1337359, en yüksek 556916'dir.
Diğer taraftan; 21/10/2006 tarihli ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 7'inci maddesinde; “İtfaiye hizmetleri resmi tatil günleri de dâhil olmak üzere, 24 saat esasına göre yürütülür.
Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğünde görev yapmakta olan İtfaiye Eri personelimiz 15/07/2021-25/2021 tarihler arasında 10 gün yıllık izin kullanmıştır.Personelimiz Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 38. maddesinde yer alan ''İtfaiye personelinin izinleri teşkilatın yangınla mücadele gücünü aksatmayacak şekilde 657 sayılı ...
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Sivil Savunma ve İtfaiyecilik 4 yıllık değil 2 yıllık bir bölümdür. Bu bölümde okumak isteyenler, her yıl değişiklik gösterebilen Sivil Savunma ve İtfaiyecilik taban puanları üzerinde bir puan elde etmelidir.
Gönüllü İtfaiyeci, mesleği itfaiyecilik olmayan yani itfaiyecilikten maaş almayan itfaiyecidir. Yangın çıkma sıklığı düşük olan yerleşim yerleri için çözüm olarak üretilmiştir. Zorunlular içinden gönüllüler seçilmektedir.
İtfaiyeci maaşı 2023 yılında 23.000 TL'den başlayıp 25.000 TL'ye kadar çıkmaktadır. Maaşlar arasındaki farkın sebebi her ay yapılan ek ödemelerdir. İtfaiye erinin görev yaptığı yer, hizmet senesi, kıdemi, derecesi, ve evli çocuklu olup olmaması aylık kazancını etkilemektedir.
İtfaiyeci olabilmek için geçerli bir sürücü belgesine sahip olması, kendine öz güveni olması, karar verme yeteneğine sahip olması, inisiyatif kullanması, gücü ve kuvveti yerinde olması ve 18 yaş şartını karşılanması gerekir.
Herkes itfaiyede çalışabilir ama herkes itfaiyeci olamaz.
2. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. (Boy ve kilo tespitleri kurumumuzca yapılacaktır.)
İTFAİYE PERSONELİNİN ÇALIŞMA SAATLERİ
Maktu mesai olarak ayda 20 gün işe gidiyoruz 20x12=240 saat çalışıyoruz.
Aylık : 860., TL. Ayrıca bunun % 4 ü vergi iadesi yerine geçen ek ödeme olarak ödenmektedir. İkramiye : 32.232 TL.
Hatırlanacağı üzere, itfaiyeci alımındaki üst yaş sınırı 25 idi ve bu yaş şartı üniversite ve lise mezunları için aynı şekilde uygulanmaktaydı. Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, yönetmelikte yer alan "25 yaş şartına" ilişkin hükmün yürürlüğünü durdurmuştu.
KPSS Şartı olmadan başvuru alınıyor. Adaylarda aranan şartlar ve ilan detayları haberde. Bartın'da Kamuya Zabıta Memuru ve İtfaiye eri alımı başvurusu sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan kapsamında KPSS siz Personel alımı yapılacak.
İtfaiyeci olabilmek için sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri