Etkili bir CV'nin önemli unsurları; kişisel bilgiler, iletişim bilgileri, iş veya staj deneyimi, eğitim bilgileri, kurs ve sertifika bilgileri ve yabancı dil bilgisidir. Bu unsurlar CV'de yer alırken, önemli olan düzen ve tutarlılıktır. Öncelikle, CV'nin düzenli bir görünüme sahip olması gerekmektedir.
CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir. Ad-soyadı, açık adres, ulaşılabilir telefon numarası ve e-mail adresine özgeçmişin üst kısmında ortalanarak yer verilmelidir.
Cv özeti (kariyer hedefi), öz geçmişinizin üst kısmında yer alan, kariyer portföyünüzü tanıttığınız özet şeklindeki paragraftır. CV'özeti, kim olduğunuzu, sektör veya başvurduğunuz pozisyon ile ilgili becerilerinizi, güçlü yönlerinizi ve kariyer hedeflerinizi kısaca ve etkili bir şekilde anlatır.
Kişisel özellikler, bireyin fiziksel, psikolojik ve davranışsal özelliklerini ifade eder. Örneğin, boy, kilo, göz rengi gibi fiziksel özellikler; kendine güven, liderlik yeteneği gibi psikolojik özellikler; düzenli çalışma alışkanlığı gibi davranışsal özellikler kişisel özellikler olarak kategorize edilir.
İlgili 37 soru bulundu
Peki hobiler nelerdir? Müzik aleti çalmak, fotoğraf çekmek, blog yazmak, yüzmek, çizim yapmak hobi örnekleri olarak kabul edilebilir ve bu örnekler çok daha fazla çoğaltılabilir. Hobilerinizden bahsederken kitap okumak gibi genel bir boş vakit geçirme aktivitesi değil daha spesifik uğraşlara yer vermeniz iyi olacaktır.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz. Online Sertifika al, CV'ini güçlendir!
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik.
İşe alım uzmanları veya iş verenler genellikle yaşınızı öğrenmek ister fakat yaşınızı CV'nizde belirtme zorunluluğunuz yoktur. CV'nizde önemli olan iş deneyimleriniz, eğitiminiz ve becerilerinizle ilgili pozisyon için ideal aday olduğunuzu gösterebilmenizdir.
Dolayısıyla, misalen, güneş gözlüğüyle CV fotoğrafı çekilmemelisiniz. Ayrıca gözleriniz objektife bakmalı, başka bir yere değil. Ya da selfie de çekmenizi asla önermiyoruz, neredeyse hiçkimse CV fotoğrafı olarak selfie kullanmaz.
Referansları CV'ye eklemenin gerekli olmadığı durumlar
Bu noktada referanslar henüz kritik bir rol oynamaz. Adaylardan referanslar genellikle işe alım sürecinin ilerleyen aşamalarında istenir. Bu sebeple iş ilanında belirtilmemişse referanslarınızı CV'nize eklemenize gerek yoktur.
Tüm işlerinizi tek bir sayfaya dahil edebiliyorsanız, rahatlıkla tek sayfada CV'nizi oluşturabilirsiniz. Yapamıyorsanız, sahip olduğunuz en eski işleri veya başvurduğunuz işle ilgili olmayan işleri eklememeniz gerekmektedir.
Ön yazı, iş başvurusunda bulunmak isteyen adayların CV'leri ile beraber gönderdikleri ve başvurdukları pozisyona olan motivasyonlarını açıkladıkları belgedir. Ön yazı, şirketlerin adayları değerlendirme süreçlerinde oldukça önem verdikleri ve adayların pozisyona uygunluğunu ölçtükleri etkenlerin başında gelmektedir.
5- Eğitim bilgilerinizi yazarken yalnızca Üniversite ve lise bilgilerinizi yazın.
Özgeçmişin ya üçüncü tekil kişi ya da birinci tekil kişi ağzından yazılması gerekir. Bilgisayarda yazılan özgeçmişlerde Arial ya da Times New Roman gibi karakterlerin kolay bir şekilde okunabildiği fontlar seçilmelidir.
Sonuç olarak, CV'nin hakkımda bölümünde, başvuru pozisyonu için uygunluğunuzu, şirkete katacağınız değerleri ve başarılarınızı ifade eden, size özgü ve dikkat çekici bir metin sunmalısınız. Bu yaklaşım, diğer adaylar arasından sıyrılmanıza ve başarıya ulaşmanıza katkı sağlayacaktır.
Başarılar: Çalışırken ulaştığınız başarıları kısaca listelemelisiniz. Deneyim: Kısaca hangi tarihler arasında, hangi firmada, hangi pozisyonda çalıştığınızı listelemelisiniz. Eğitim Bilgileri. Beceriler/Diğer Bilgiler.
Beceri, “Kişinin yatkınlık ve öğrenimine bağlı olarak bir işi başarma ve bir işlemi amaca uygun olarak sonuçlandırma yeteneği”dir. Yetenek, “Bir kimsenin bir şeyi anlama veya yapabilme niteliği, istidatı, kabiliyeti”dir.
Hobileriniz ve ilgi alanlarınız yalnızca ilgiliyse dahil edilmelidir. Örneğin, belirli becerilerin ve niteliklerin gösterilmesine yardımcı olabilir veya sosyal ve topluluk etkinliklerini içerebilirler. Bu şekilde, işe alım görevlisi, gerçek hayatta olduğun kişi ve ilgi alanların hakkında ipuçları alabilir.
CV yazarken becerilere ne yazılır sorusuna verilecek yanıt, iş başvurusu yaparken göstermek istediğiniz başlıca beceri ve nitelikleri içermelidir. Bu kapsamda, sahip olduğunuz teknik ve sosyal becerileri, alanınızdaki yetkinlikleri ve daha önce kazanmış olduğunuz deneyim ve başarıları belirtmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri