Tuzda lagos, Subye yumurtası güveci, Balık köftesi, Sardalya buğulaması, Asma yaprağında barbunya, Midye kızartması, Midye dolması, Dilbalığı şleto şiş, Kağıtta sardalya, Kefal balığıyla hazırlanan Kakavya, papalina balığından yapılan Papalina tavası...
İzmir Saat Kulesi, İzmir Tarihi Asansör Binası, Efes Müzesi, Konak Meydanı, Kadifekale Dağı, Efes Müzesi, İzmir Arkeoloji Etnografya Müzesi, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Smyrna, Key Museum, Şirince gibi yerler İzmir'in meşhur gezilecek yerlerindendir.
İlgili 31 soru bulundu
Ege Bölgesi
Bodrum, Çeşme, Marmaris gibi önemli turistik destinasyonlar ile Efes, Bergama, Pamukkale gibi dünya mirası yerleri barındırır. İzmir köfte, kabak çiçeği dolması, çökertme, börülce ve zeytinyağlı bir çok yemek yöreye özgü en ünlü lezzetler.
Buna göre tüm dünyada en çok sevilen yiyecek açık arayla makarna. Makarnayı ise pilav, pizza ve tavuk takip ediyor. En sevilen yiyecekler listesine büryan 35'inci sıradan, kebap 51'nci, turşu ise 55'inci sıradan girdi.
Türkiye'nin meşhur yemekleri dendiğinde hemen herkesin aklına ilk gelen yemek tabii ki kebap oluyor.
Katılımcılara en sevdikleri yemekler sorulduğunda da kırmızı ete olan istek yüzde 10.3 ile ilk sırada yer aldı. Yüzde 10.1 en sevdiği yemeğin dolma ve sarma olduğunu söylerken, yüzde 10.1'i kuru fasulye cevabını verdi. İlk üç sırayı sebze yemekleri, pilav, makarna, kebap ve etli yemekler takip etti.
İzmirin meşhur boyozu 2 çeşittir, birine yağsız boyoz. denir ancak ne ilginçtir ki içine daha çok yağ girer. Diğeri de klasik boyozdur. Bugünkü videomuz yağsız dediğimiz boyoz içindir.
Kentimiz modern tarım yapısıyla öne çıkmaktadır. İzmir, birçok üründe verim ve kalite açısından Türkiye ortalamasının üzerinde değerlere sahiptir. Pamuk, tütün, zeytin-zeytinyağı, üzüm ve incir önemli bir yere sahip olup üretim ve ihracatı ile kent ekonomisine katkı sağlamaktadır.
Kemalpaşa ilçesinde kiraz, Menemen'in Emirâlem'inde çilek, Beydağı ilçesinde kestane, Çeşme'de kavun tanınmış meyve çeşitleridir. Yine nar ve ceviz İzmir çevresinde yetiştirilmekte olan meyvelerdendir. Ayrıca önemli bir meyve de çiğ ve kuru olarak tüketilen aynı zamanda yurtdışına ihraç edilen incirdir.
Torpil – Karşıyaka Evim Pastanesi
Birçok İzmirliye göre şehre gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler arasında ilk 5 içine mutlaka alınmalı. Konak ve Alsancak gezintisinden sonra vapurla Karşıyaka'ya geçebilir, sahilde biraz turladıktan sonra Evim Pastanesi'ne çevirerek kendinize güzel bir torpil yapabilirsiniz.
Yapılan çalışma sonucu, çeşitlilik açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına Gaziantep'in sahip olduğu ve Gaziantep mutfağının tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu açıklanmıştır. İkinci sırada Elazığ'ın geldiği ve Elazığ mutfağının 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu belirtilmiştir.
Gastronomi Şehirleri: Mutfak Mirasımız!
Unesco tarafından şu an için 3 şehir birbiriyle yarışmakta. Antep, Afyon ve Hatay illeri Türkiye'nin gastronomi şehirleri olarak dünya genelinde tanınmaktadır.
45 bin Hürriyet okuruna sorduk; sandıktan yaprak sarma çıktı. Dünyaca ünlü mutfak uzmanları, yerli-yabancı şefler, yemek tarihçileri ve gurme yazarlarımız Vedat Milor ve Mehmet Yaşin'le Türk damak tadını masaya yatırdık. Yaprak sarma yüzde 12'yle birinci, Adana/Urfa kebap yüzde 11'le başa baş yarıştı.
TasteAtlas verilerinden elde ettiği bilgilere göre, dünyanın en iyi geleneksel yemekleri belli oldu. Listenin başında İtalya'dan Margherita pizza bulurken, ikinci sıraya 'Adana kebap' oturdu. Üçüncü sırada ise Japonya'nın Ramen'i (erişte) yer aldı.
Dünyanın ilk yemeği olarak kabul edilen Keşkek, Siyez unundan yapılan ekmek, Hititlerin inanışına göre Tanrı yemeği olan bal ve zeytinyağı, diğer bir Hitit yemeği olan Hapena, başlangıç ikramları olan Ali Nazik, Humus ve Firik Pilavı, son olarak da beş yüz yıllık bir geçmişi olan Cennet Çamuru ve Helva-i Hâkani isimli ...
Uzak Doğu'nun en büyük ülkesi Çin, dünyanın en zengin mutfak kültürleri arasında yer alıyor. Çinliler için yemek, sağlık, şans ve zenginlik anlamına geliyor. Mutfakta, pirinç, sebze ve hamur ön plana çıkıyor.
Ege Denizi (Yunanca: Αιγαίο Πέλαγος: "Egéo Pélagos") veya Türkçe diğer adı ile Adalar Denizi, Balkan ve Anadolu Yarımadaları arasında, Akdeniz'e bağlı bir denizdir.
Türk kahvaltılarının baş tacı domates, biber ve salatalık, Ege kahvaltılarında da olmazsa olmazlardandır. Kıpkırmızı domatesler, sert ve diri sivri biberler ve mis kokulu salatalıklar üzerine bir de kekik ve zeytinyağı döküldüğünde tadından yenmez. Sağlıklı Ege kahvaltısının bir olmazsa olmazı da haşlanmış yumurta.
EGE BÖLGESİNDE TARIM
Bölgede yetiştirilen ürünlerin başında incir, zeytin, tütün, haşhaş, pamuk, üzüm ve anason gelir. İncir ve zeytin üretiminin % 70'ten fazlasını, tütünün yarısından fazlasını ve üzüm üretiminin yarıya yakınını bu bölge sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri