Kumanda üzerinden "AUTO CLEAN (akıllı temizleme)" tuşuna basıldığında, ürün kapatıldıktan sonra ekranda ''CO'' yazısı çıkar. 30 dakika boyunca klimanın iç ünitesindeki yatay kanat kapanarak çalışır ve devreden otomatik olarak çıkar. 30 dakika beklemeden tekrar aynı tuşa basarak da bu özelliği kapatabilirsiniz.
Dış hava sensörü algılanmıyor. Dış hava termostatını ve bağlantı kablosunu kontrol ediniz. Yetkili servise başvurun.
Kumandanızın alt kısmında reset düğmesi bulunuyor. Küçük bir boşluk (içeriye doğru kaçmış) şeklinde olan bu düğmeye ucu sivri bir cisim ile (kalem gibi) basıp çekin. Kumandanız resetlenecektir. Tekrardan açma/kapama düğmesine basarak çalıştırmayı deneyin.
Uygun sıcaklık seçilmemiş olabilir, soğutma konumuna alın. Hızlı soğutma özelliğini seçerek kullanmayı deneyin. Çözülmezse filtreleri kirli olabilir temizleyin. Klimanız hâlâ soğutma yapmıyorsa dış ünitesinin (motoru) teras gibi uzun süre güneş gören bir yerde konumlanmış olup olmadığını kontrol edin.
Arıza Tanımı:
Tesisat su basıncı düşük.
İlgili 26 soru bulundu
Bosch Kombi CE Hatası
Yüksek hararet olduğunun ikazını veren hata kodudur. Kombi suyu tesisata yada şebekeye aktarmada sorun yaşarsa CE hatayı verir.Isınan suyu sisteme basan pompa da sıkışma devir düşüklüğü olabilir. 3 yollu vana arızalı olabilir.
C 1 Arızası İç ünite sensörü problemi. C 3 Arızası Dış ünite sensörü problemi. C 4 Arızası Alüminyum soğutucu sensör problemi. C 5 Arızası Haberleşme problemi.
Klima gazı bitik veya düşük seviyedeyse havalandırma deliklerinden soğuk hava gelmez. Gelen hava normal oda sıcaklığındadır. Düzgün çalışan bir A/C sistemi soğuk hava üflemelidir. Gelen hava oda sıcaklığında ise klima gazı bitiktir ve yeniden doldurulması gerekir.
En yaygın neden, yeniden doldurulması veya değiştirilmesi gereken soğutucu eksikliğidir. Diğer olası nedenler arasında arızalı bir soğutma fanı, tıkalı bir kabin hava filtresi ile ilgili bir sorun yer alır. Klima konusunda eğitimli bir kişi, genellikle her iki göstergeyi de okuyarak bir sorunu teşhis edebilir.
Klima gazı biterse araç kabininin içi soğumaz. Klima içerideki sıcak havayı çekemez. Böylece düzgün çalışmayan klimalar özellikle yaz aylarında araç kabini içerisinde zaman geçirmeyi zorlaştırır. Klima gazı yaz aylarının kavurucu sıcaklarında kabin içerisinde geçen sürenin konforlu olmasını sağlar.
Klima soğutma ayarını, sıcaklık ayarına benzer şekilde “MODE” düğmesine basarak yapabilirsiniz. Bu ayarda klima kumandası göstergesi “kar simgesi” ne gelmelidir. Böylece klima soğuk hava üflemeye başlar. Yaz mevsiminde klima kullanmak isteyenler soğutma ayarını tercih etmelidir.
Ne var ki teknik bir desteğe ihtiyaç duymadan, yalnızca resetleme yolu ile çözülebilecek klima problemleri de var. Örneğin, elektrik kesintisi sona erdiğinde klimanız beklediğiniz gibi çalışmamaya başladıysa resetleme / sıfırlama bir yöntem olabilir.
Klimalarda “COOL” soğutma modu olarak biliniyor. Bu sayede yaz mevsiminde ya da sıcak hava şartlarında serinleyebilmek için bu moddan yardım alınabiliyor. Klimanızı COOL moduna almak içinse önce klima kumandası üzerindeki “MODE” düğmesine basın. Ardından “COOL” modunu seçebilirsiniz.
Kumanda üzerinden "AUTO CLEAN (akıllı temizleme)" tuşuna basıldığında, ürün kapatıldıktan sonra ekranda ''CO'' yazısı çıkar. 30 dakika boyunca klimanın iç ünitesindeki yatay kanat kapanarak çalışır ve devreden otomatik olarak çıkar. 30 dakika beklemeden tekrar aynı tuşa basarak da bu özelliği kapatabilirsiniz.
Klimanız otomatik temizleme işlemi yaptığında klima ekranında C1 bilgi kodu görüntülenir. Detaylı bilgi için tıklayın. Klimanız buz çözme işlemi yaptığında görüntülenir.klima dış ısı eşanjöründeki buzu gidermek için Buz Çözme işlevini 5-12 dakika boyunca çalıştırır.
Düşük voltaj durumlarında klimanız arıza meydana gelmemesi için kendini korumaya alır.
Arabada Klima Gazı Kaç Senede Biter? Klima gazı genel manada 5 ile 7 yıl arası performans göstermektedir. Ancak bu performansın artırılıp azaltılması araç sahiplerine bağlıdır. Aracı kullanım sıklığı ve kullanım şekli dikkate alınarak bu surelerde uzamalar yaşanmaktadır.
Klima gazının ömrünü kullanım sıklığı ve süresi belirler. Standart bir klima gazının her yıl %10 ila %15 arasında azaldığı söylenebilir. Bir kaçak durumunda bu oran artacaktır. Periyodik bakımlara ek olarak her yıl klima gazının ve klima sistemlerine ait olan diğer aksamların kontrol edilmesi gerekir.
Klimanın alacağı gaz miktarına göre ortalama bir klima gaz dolum fiyatı söylemek gerekirse, klimaların klima gazı dolum fiyatı 750 ₺ ile 1950 ₺ arasında, daha büyük klimalar için 1500₺ ile 2500 ₺ arasında değişebilir. Klimanız için kesin bir klima gaz dolum ücretini kaçak tesbitini yaptırıp öğrenebilirsiniz.
Genel olarak klima gazı 2 sene kadar gitmektedir.
Bu yüzden kış aylarında araç klimasının ayda en az iki kez çalıştırılması ve klima gazı seviyesinin yılda bir kez düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir.
Öyle ki evoparatörden çıkarken gaz halde olması gereken klima gazı, tamamen gaz haline geçemeden çıkar. Klima gazı eksik olduğundaki gibi, yine tam olarak faz değiştiremeyen klima gazı (sıvıdan gaza), ortamdan yeterince ısı çekemez yani klima yeteri kadar soğutmaz.
Bosch arıza kodları arasında sıklıkla karşılaşılabilen arıza kodu olan Bosch kombi c6 arızası, cihazınızın hava akışında yaşanan bir fan problemidir. Yoğuşmalı kombiniz belirli bir sebepten dolayı cihaz içerisinde yeterli hava akışı sağlayamazsa, bu durum 6 arızasına yol açabilir.
Klima soğuk ayarı en makul olarak 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartmanız en iyisi olur.. Doğru kullanıldığında klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klimanızın kışın sıcaklık ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.
E5 hatası, kirlenmiş filtreler nedeniyle de oluşabilir. Bu nedenle, filtreleri kontrol edin ve gerekiyorsa temizleyin veya değiştirin. E5 hatası, klimanın iç ünite ve dış ünite arasındaki bağlantı noktalarındaki sorunlar nedeniyle de ortaya çıkabilir. Bu nedenle, bağlantı noktalarını kontrol edin ve varsa sıkın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri