İyi bir dişi 500 ile 2000 arası yumurta verir. Döllenmeyen yumurtalar da yapışkandır, ancak birkaç saat içinde beyazlaşır. Mümkünse beyazlaşanları ayırmak gerekir, böylece daha çok yavru kurtarılabilir.
Balıklarda yumurta verimi birkaç adetten üç milyona kadar değişmektedir. Türlere göre değişir.
Balık yumurtalarında döllenmeden larvaların çıkışına kadar geçen zaman kuluçka (inkübasyon) süresi olarak tanımlanır. Kuluçka süresi balık türlerine bağlı olarak 12 saat içinde sona erebildiği gibi alabalıklarda 100 gün kadar sürebilir.
Balığın dayanıklılığına, genetik kalitesine, su sıcaklığına, iyi beslenmesine bağlı olarak 20-40 gün gibi bir gebelik döneminden sonra gelişkin yavrular yumurtlar. Dişi yumurtlamadan sonra iyi beslenmelidir, mümkünse canlı yem (yetişkin artemia, su piresi) kullanılmalıdır.
2 en popüler balık olan Beta ve Japon Balığı arasında ciddi ömür farkı vardır. Betalar 2 yılı biraz geçebilirken, Japon balıkları 10 sene kadar yaşyabilir. Aşağıda bazı balıkların ömürleri bulunmaktadır. Bunlar ortalama sayılarıdr, daha iyi bakımla daha uzun süre beslenebilirler.
İlgili 44 soru bulundu
Japon balıkları 1 yaşında üreme çağına ulaşırlar. En verimli yaşları 3. yaşlarıdır. Üremeye hazır bir erkeğin solungaç kapaklarında ve yan yüzgeçlerinde beyaz beneği andıran beyaz noktacıklar oluşur.
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Yavrular ilk günlerde kendi keseleri ile beslenirler. Ardından yumurta sarısı, enfüzvuar ve benzeri küçük besinler ile devam edilir. Artemia veya yeni çıkmış su piresi yiyebilecek boya geldiklerinde (1-2 hafta) bu yemlerle devam edilir.
Japon balıklarının çiftleşme dönemi
Su sıcaklığı, Japon balıklarının üreme döngüsünü tetikler. Çiftleşme, genellikle su sıcaklığının 20-24°C arasında olduğu ilkbahar ve yaz aylarında gerçekleşir. Bu yüzden, akvaryumda su sıcaklığı ayarlanarak da üreme döngüsü başlatılabilir.
Eğer balığınız kahve rengi veya bronz renginde ise, bu balığınızın bir yaşının altında olduğunu gösterir. Yetişkin olduklarında renkleri değişmeye başlar. Altın metalik bir rengi varsa, muhtemelen 1 ila 2 yaşından 10 yaşına kadar bir aralıkta olabilir.
Üreme esnasında dişi balık yumurtalarını bırakır. Erkek balık ise bu yumurtaların üzerine spermlerini bırakmaktadır. Spermlerin bırakılmasının ardından yumurtaların döllenmesi gerçekleşmektedir. Erkek balıklar genellikle dişi balığın yumurtlaması için bir yuva hazırlamaktadır.
Bu hesabın üzerine doğru yem, filtrasyon ve havalandırma ile balıklar kendi potansiyellerine kadar büyür. Ancak hepsinin bir max ölçeği var. Tek kuyruklar genelde 25 cm civarı, fancyler 20 cm olabilir.
Balıklar (Latince: pisces) poikloterm olan, neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı, yürekleri çift gözlü, çoğunun vücudu pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı hayvanlardır.
Japon balığı aslında doğum yapan değil, yumurta döken bir balıktır. Dişi balığın döktüğü yumurtalar erkek balık tarafından döllenir ve döllenen yumurtalardan yavrular dünyaya gelir. Bu arada yumurtalar akvaryumda bırakılacak olursa, yetişkin balıklara yem olacaktır.
Japonlar iki gün aç kaldıkları için birbirlerini yemezler.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Hamile kalmaları için yumurtaların döllenmesi gerekir. Yumurta oluştuktan sonra 3 haftalık bir kuluçka süreci başlar. Üç hafta sonunda 22-25 gün gibi bir sürede lepistesler yavrularını doğurur. Lepistes balığınızın içinde yavrular oluştukça sırtı siyah olmaya başlar.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
Japon balığında kabızlığın belirtisi balığın dışkısının anüsünden iplik gibi uzaması ve ayrılmamasıdır. Balığın karnında şişliğe de neden olabilir. Sebebi fazla miktarda ve sürekli kuru yemle beslemektir. İlerleyen zamanda yeme ilgisizlik de başlar.
Japon balıklarının doyma hissiyatı olmadığından ne kadar yem görürlerse hepsini yerler ve bu da ölmelerine neden olmaktadır. Bundan dolayı balıkların beslenme programlarına dikkat edilmesi gereklidir. Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
1 hafta çok çok rahat aç yaşayabilir.
Beyaz kuvars, siyah kuvars(hagen), silis, lav kırığı uygundur. Midye, mercan kırığı suyu setleştirir. İnce olması sorun olmaz kalın olursa oynayamama, ağza alamama gibi sorun oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri