Günde 8-10 saat uykuya ihtiyaçları vardır japon balıklarının. Bunun için karanlık ve sessiz bir ortama ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden gece akvaryum aydınlatması kapalı tutulmalıdır. Ayrıca oda aydınlatması da kapatılmalı ve aniden açılmamalıdır.
Akvaryum balıkları günde 12 saate kadar uyuyabilir. Tabii bunun için gece tam olarak karanlık bir ortam oluşturmaya özen gösterilmelidir. Çünkü en azından 9-10 saat uyumaya ihtiyaçları vardır.
Uyurlar bununla ilgili yazılar okudum.Sadece gece değil gündüz ışık açıkkende uyuyor japonlar.Gündüz dikkat edin japonlar bir anda yavaşlar suda asılı kalırlar o an uyuyorlar işte.Benimkiler alıştı mesela akşam 21:30 da uyku moduna giriyorlar gündüz 14:00 gibi uyuyorlar.
Doğal yaşamlarında balıklar gün aydınlandıktan sonra uyanır ve sürüler şeklinde beslenirler. Karanlık olduğu zamanlarda uykuya dalarlar veya dinlenirler.
Evet, göz kapaklarının olmaması balıkların uyumasına engel değil. Pek çok balığın uyku döngüleri vardır. Bazıları gündüz uyur ve sadece geceleri uyanır, bazıları ise gece uyur ve gün boyu uyanık kalır.
İlgili 25 soru bulundu
Balıklar sesleri bizim duyduğumuz titreşim frekansına göre duyarlar ama balık türleri arasında sese duyarlılık farklılık gösterir. Balıkların işitmesi titreşimin duyulmasının balığın bir cevap hareketi ile desteklenmesine bağlıdır.
24 saat ışık olursa balıklar uyuyamaz strese girip hastalanabilirler , balıkların uyuyabilmesi için bir günde en az 6-7 saat karanlık ortam sağlamalısınız.
Japon balıklarının diyeti bitkisel ağırlıklı olmalıdır. Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar.
Balıklar da uyur ama balıkların göz kapakları yoktur. Bu nedenle uyurken gözlerini kapatmazlar. Aslında balıkların uykusu bir çeşit dinlenme hâlidir. Uyurken balıkların birçoğu diğer zamanlara göre çok daha az hareket eder.
Tatile çıkarken, evden ayrılmaları gerekirken akıllarında sürekli balıkları olur. Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Japon balıklarının doyma hissiyatı olmadığından ne kadar yem görürlerse hepsini yerler ve bu da ölmelerine neden olmaktadır. Bundan dolayı balıkların beslenme programlarına dikkat edilmesi gereklidir. Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
Çünkü japon balıkları diğer balık türleri gibi gece uyumaya ihtiyaç duyar. Bu yüzden ortamın karanlık olması gerekir. Akvaryum aydınlatması ya da oda ışığı açık bırakılmamalıdır. Açık bırakılan ya da aniden açılan ışık yüzünden balıklar rahatsız olur.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Japon balıkları da diğer birçok akvaryum balığı gibi geceleri uyur. Balıkların bizim gibi göz kapakları olmadığından onları uyurken fark etmeniz kolay değildir. Ancak uyurken daha hareketsiz olurlar. Sudaki oksijeni alabilmeleri için yavaş da olsa yüzmek zorundadırlar.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Balıklarda canlı olduğu için onlarında dinlenme ve uyumaya ihtiyaçları vardır. Balıklar gözlerini kapatamadıkları için oldukları yerde durarak dinlenirler. Gün ışığının olmadığı yerlerde dibe çökerek ya da dayanacak bir yer bularak balıklarda uyumaktadır.
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir. Öncelikle bunun sebeplerini bilmek önlem alma açısından faydalı olacaktır.
Gece zaten karanlıkta kalmalıdır.Stres değil aksine rahatlar... Gündüzde karanlık bir odada değillerse yani azda olsa bir ışık varsa akvaryumda herhangi bir sıkıntı olmaz.Hatta arkadaşlarında dediği gibi gece zaten kapalı olmalı ki balıklar uyuyabilsin,stres olmasınlar...
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
Orhan bey kardeşim merhaba, Saydığınız nedenlerden ötürü akvaryumun üstünün hava akımının giriş çıkışının sağlanabileceği kadar bir açıklığa ihtiyaç vardır. Yani camla tamamen kapatmanız yanlış olur fakat tanktan hava kaçışı sağlayabileceğiniz bir aralık olması iyi olur.
Balıklar insanların hissedemediği, en ufak titreşimleri hissederler, akvaryumun içinde manevra yapan yüzen diğer balığın sudaki titreşimini bile alğılarlar, odanızdaki yüksek müzik, kesinlikle balıkları rahatsız ediyordur.
Gece kapatmanızda hiçbir sakınca yok yani. Genel olarak yararı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri