Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
Arkadaşlar, eminim ki hepiniz akvaryumda aniden ters dönen ve karnı şişerek ölen balıklarınızı izlemekten bıkmışsınızdır. Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir.
Suyun kimyasal ortamının bozulması Suda nitrit yükselmesi Suda yem-atık maddelerin birikmesi Uyum-uyuşmazlık stresi Page 2 Belirtiler: Karın bölgesi şişen balıklar, yem almaya devam eder. Çok hasta ya da zayıf balıklarda bir süre sonra Dropsy başlayabilir. Pullar açılır, dikleşir.
Hava kesesi problemleri iki sepeten olur bunlardan birincisi balığı yüksekten akvaryuma ya da suya bırakmaktır.Genelde balık ilk alındığında akvaryumcular dikkat etmez ve poşete havadan bırakır veya acemi akvaristlerde eve gelince akvaryuma bir an önce balığı koymak isterler ve yukarıdan bırakırlar bu durum hava kesesi ...
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
İlgili 43 soru bulundu
İyi bir dişi 500 ile 2000 arası yumurta verir. Döllenmeyen yumurtalar da yapışkandır, ancak birkaç saat içinde beyazlaşır. Mümkünse beyazlaşanları ayırmak gerekir, böylece daha çok yavru kurtarılabilir.
Yumurtlamaya hazır olan dişinin karnı şişer, erkeğin solungaç kapaklarında noktalar çıkar. Yumurta döken dişinin ardından erkek spermlerini boşaltır. Yumurtlama bittikten sonra eşler hemen başka akvaryuma alınmalıdır. Ancak japon balıkları üreme esnasında suyu beyaz yapar.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor. Tedavisi yok diye biliyorum, bakım şartlarına göre 6 ay civarı yaşar sadece.
Gaz kabarcığı hastalığı, (İngilizce: Gas Bubble Disease ) akvaryum balıklarında, genellikle akvaryum suyu içerisindeki oksijen miktarının fazlalaşmasından kaynaklandığı düşünülen bir tür gaz hastalığıdır. Ancak bu durum genellikle akvaryum tankının azot gazına fazla doymasıyla gerçekleşir.
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Yan yatma genel olarak çok yemlenince oluyor ki bunun da basit bir çözümü var. Şu anda birşey yapamazsınız saten, belki %20-25 gibi küçük bir su değişimi olabilir. Onun dışında balığın yem yüzünden o halde olduğunu düşünerek yem vermemenin en doğrusu olur.
Japon balıkları kolay ürer mi? Japon balığı aslında doğum yapan değil, yumurta döken bir balıktır. Dişi balığın döktüğü yumurtalar erkek balık tarafından döllenir ve döllenen yumurtalardan yavrular dünyaya gelir.
Balığın hava kesesinde problem var. Hava kesesi patlamış olabilir, hava kesesinde bir tür iltihap olmuş olabilir. Genelde tek tip kuru yem yiyen balıklarda ve yüzen yem yiyen japonların çok fazla hava yuttuğu için hava keseleri zarar görebiliyor.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Japon Balıklarının bulunduğu akvaryumun suyunun ortalama 20 - 21 derece olması yeterlidir. Japon balıklarının akvaryumu her bir balık için 10 litre su içermelidir. Japon balıkları, sürekli akvaryum kumunu ağızlarına alıp kumun içinde yem ararlar. Daha sonra kumu ağızlarından geri bırakırlar.
Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
Balıklar yüzeye çıkıp, ağızlarına sürekli açıp kapatıyorsa büyüj ihyimal oksijen yetersizliği vardır.
ben sizin yeni japon akvaryumu kurma yöntemi isimli konunuzun 14. maddesini okudum tolga bey aynen şöyle yazıyor (Eğer akvaryumunuzda bitkiniz bulunmuyorsa,suyunuza belirli zaman dilimleri içerisinde ve belirli aralıklarla kaya tuzu eklemeniz balıklarınızın hastalık riskini azaltacaktır.)
Sarımsak suyunu enjektöre çekip, balığınızı ıslak elinizle tutup, ağzını açmasını bekleyeceksiniz. Sonra sarımsak suyunu ağzına koyacaksınız. Bir 15-20 saniye yutmasını bekleyin. Geçmiş olsun.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Balığınız büyük ihtimal yemleme sonucu kabız oldu ve bu durum ilerlerse hava kesesi problemi yaşayabilir. Balığınıza yarın hiç yem vermeyin. Ertesi gün sabah haşlanmış yarım bezelye, akşam da yine yarım bezelye verin. Daha sonraki gün de yarım bond yemi ufalayarak verin.
Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar. Akvaryum şartları ise hamilelik sürecini doğrudan etkiyelebilir.
Yavrular ilk günlerde kendi keseleri ile beslenirler. Ardından yumurta sarısı, enfüzvuar ve benzeri küçük besinler ile devam edilir. Artemia veya yeni çıkmış su piresi yiyebilecek boya geldiklerinde (1-2 hafta) bu yemlerle devam edilir.
Altın metalik bir rengi varsa, muhtemelen 1 ila 2 yaşından 10 yaşına kadar bir aralıkta olabilir. Bu renk değişimi genelde japon balığı bir yaşına geldiğinde veya balık yaklaşık 10-12 cm uzunluğuna geldiğinde meydana gelebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri