-san. San (さん), daha çok küçüklerin yaşça büyük olanlar ve birbirini tanımayanların arasında kullanılan nötr saygı ekidir. Ayrıca, genç erkek çocukların sevdikleri kadınlara olan söylemidir. Fakat kadınlar bu eki çocuklardan başka yakın olan herkese karşı kullanmaktadırlar ve bu halde "-san" siz anlamı taşımaz.
Japonlar gayri remi olarak kendilerine yakın olduklarını düşündükleri kişilere Chan adını takmaktadır. Bu isim genel olarak çocuklara söylenmektedir. Bunun dışında yakın arkadaşlarda birbirlerine Chan adı ile seslenebilirler. Büyük insanlar küçük çocukları bu isim ile çağırabilirler.
Chin / Chwan / Swan: Yalakalık yaparak “San” veya “Chan” kullanımı. Kun: Üst düzey statü sahibi kişiler, astlarına seslenirken kullanır. Ayrıca erkek çocuklar genç erkeklerden bahsederken ya da erkek arkadaşlar arasında kullanılır.
Japonca'da iyeliği bildiren {+No} ilgeci vurgu almazken, Türkçe iyelik eki vurgu alır. Yönelme durum ilgeci Japonca'da {+E}, Türkçe'de {+A}:e, kalma durum eki Japonca'da {+De} Türkçe kalma durum eki gibi {+DA}: da, de, ta, te'dir. Bu ad durum eklerinin kullanımları bakımından iki dilde de benzerlik vardır.
Japonca dilinde seni seviyorum sözünün yazımı da diğer dillerden daha farklıdır. Bu söz grubunun Japonca yazımı愛してます şeklindedir. Yazılan bu ifade de "anata ga dai suki desu" şeklinde okunur.
İlgili 37 soru bulundu
suki yo japonca da seviyor seviyorum anlamına gelen şarkı.
Suki kelimesi aslında bir sıfattır. Fiil değildir ve sevilen anlamına gelir. Fakat bir kalıp var ve bu kalıpla birisine onu sevdiğinizi söyleyebilirsiniz. Çok yaygın bir kullanımdır.
japonca'da 1. tekil sahis olarak kullanimi informaldir. oyle amirinize boku falan derseniz boku yersiniz kanimca. japonca sadece erkeklerin kulandigi ben zamirinin bir halidir. arada kizlarin kullandigi duyulsa da duymazliktan gelinmistir. o kizlardan hayir gelmemistir.
İkigainin kelime anlamı hayatın amacı olarak açıklanabilir. İki hayat, Gai ise amaç demektir. Sabahları yataktan kalkarken bir Ikigainizin olması yani hayatta bir amacınızın olması sizi o yataktan kaldıran şeydir.
Sama, hayvan derisi işleme süreci sırasında, strüktüre olmamış (deriyi oluşturan kollegen yapı ile bütünleşmemiş) proteinleri ham deriden ayırma işlemidir. Deri işlentisi sırasında en önemli işlem basamaklarından birisidir.
Senpai (先輩), küçüklerin büyüklere kullandığı ektir. Daha çok eğitim kurumlarında küçük sınıftakiler tarafından üst sınıftakilere karşı kullanılır. Kohai (後輩), senpai'nin aksine büyüklerin küçüklere kullandığı ektir. Ancak çok yaygın olmayıp daha çok "-kun" kullanılır.
Benim adım ...'-dır. 私は ... です。 Watashi wa ... desu.
Han (Japonca: 藩; "beylik"), Japonya'da 12. yüzyıldan sonra savaşçı veya Edo dönemi ve erken Meiji döneminde daimyo toprağı için kullanılan tarihi bir tanımdır.
Sensei [[ˈsenˌseː]] (Japonca 先 生, önce doğan) "öğretmen", "Usta", "Yazar" ya da "doktor" anlamına gelen bir sözcüktür. Japonya'da bu sözcük başta akademisyenler olmak üzere profesörler, öğretmenler, doktorlar ve avukatlar için şereflendiren bir hitap biçimi olarak kullanılır. Soyadına eklenir.
Aishiteru Japonca'da seni seviyorum demek olsa da aslında kullanımı bize göre biraz farklı. Bir Japon'un bu cümleyi hayatında hiç bir zaman kullanmamış olması çok normal. Çünkü onlar sevginin söylenmesi gerektiğini düşünmezler. Japonlar'a göre sevgi hissettirilmelidir.
türkçedeki "-dır", "-dir" ekine benzer anlam taşısa da tam karşılığı yoktur, bu yüzden kavraması zor olabilir. mesela bazı fiiller japoncada isimleştirilip kullanıldığından sonuna desu eklenir. örnek vermek gerekirse: kotoshi nihon ni ikitai desu. (bu yıl japonya'ya gitmek istiyorum.)
“İKİ” hayat, “GAİ” hedef, amaç ve gaye anlamına geliyor. Yani ikigai bir hedefe, gaye ya da arzuya hiçbir zorlama olmadan içten ve kendiliğinden bağlılık hissetme duygusu.
Eser, okurlarına uzun ve mutlu yaşamanın sırlarını anlatan bir rehber olarak karşımıza çıkıyor. Ikigai, iki ayrı kelimenin birleşiminden oluşuyor. Iki, yaşam; gai ise önem ya da değer anlamlarına geliyor. Ikigai, yaşamın amacı ya da yaşamak için bir sebep bulmak olarak ele alınıyor.
İlk kitabında Japonlara özgü olan Ikigai öğretisini okuyucularına sunan iki yazar, Ikigai Uygulama Rehberi adlı ikinci kitabıyla okuyucuların hareket etmeleri, gülümsemeleri, beslenme alışkanlıkları gibi birçok konuyu inceleyerek bu konularda nasıl bir yolun izlenmesi gerektiğine dair bilgiler ve tavsiyeler verir.
Genki (Japonca: 元亀), Japonya tarihinde Nisan 1570-Temmuz 1573 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Eiroku'dan sonra gelmekte olup Tenshō'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Ōgimachi idi.
Japoncada günlük konuşma dilinde sıkça kullanılan kelimelerden birisi koniçivadır. Selamlaşma anlamında kullanılan koniçivanın Türkçe karşılığı ise merhaba olarak bilinmektedir. Yani diğer bir anlamla Japoncada iyi günler veya merhaba diyeceğiniz zaman koniçiva demeniz yeterlidir.
Japonca bir sözcük: "Nakama". Aileden biri gibi görülen dost, sıkı fıkı olunan arkadaş, yoldaş demekmiş. Genelde animelerde rastladığımız bu kelime, "仲間" şeklinde yazılıyor.
Sosyal medya kullanıcıları arasında popülerleşen “bu gece ay çok güzel değil mi” cümlesinin Japonya'ya ait bir sevgi mesajı olduğu iddia ediliyor. Rivayete göre Japon erkekleri sevdiklerine utandıkları için seni seviyorum demek yerine “bu gece ay çok güzel değil mi?” cümlesini söylüyor.
Bir Japon, aşkından ölse dahi en fazla 'suki desu' diyormuş. Yani, 'senden hoşlanıyorum'. Onlara göre bunun nedeni, 'sevginin kelimelerle değil,davranışlarla ifade edilmesi gerektiğine inanmaları' imiş.
Yasuo'nun ismi, Japoncada "huzurlu insan" anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri