HTML, CSS ve JavaScript'i öğrenmek maksimum bir ay sürer, her gün kafa yorarsan.
JavaScript'i şimdi öğrenmek, kariyeriniz boyunca size fayda sağlayabilir. JavaScript Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Genel olarak, JavaScript'in temellerini öğrenmek yaklaşık iki ila altı ay sürer. Fakat JavaScript'in çeşitli kütüphanelerinde uzman olmak aylar veya yıllar bile alabilir.
JavaScript genel hatları ile öğrenme eğrisi kolay bir dildir. Betik (script) tabanlı bir dil olduğu için geliştirme yapmak oldukça kolaydır. Bir editör yardımı ile geliştirmeye başlanabilir.
Bununla birlikte, JS, CSS'nin kendi başına yapamayacağı bir şey olan kullanıcı etkileşimini sürdürür. JS'nin web, mobil uygulama ve oyun geliştirme içindeki uygulamaları, betik dilini öğrenmeye değer kılar.
CSS ile birlikte 1 hafta içerisinde bitirirsin. Bir zorluğu yok. Tabii gün içinde ne kadar çalışacağına göre değişir.
İlgili 15 soru bulundu
Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
VUEJS nedir ve nasıl öğrenilir? Öncelikle Vuejs dünyası sürekli gelişmektedir. Javascript'i de bitirdikten sonra artık asıl eğlenceli kısım olan VueJs (veya benzer şekilde ReactJs, AngularJs de olabilir) öğrenmeye başlanılabilir.
Python ve JS birbirine oldukça benzer olsa da karmaşıklık (veya daha doğrusu basitlik) açısından ele alındığında Python çok daha basit. Boşuna en basit programlama dillerinden biri olarak görülmüyor. JS öğrenilmesi “zor” bir dil olarak görülmese de Python öğrenmek JS öğrenmeye göre çok daha az çaba gerektiriyor.
HTML, CSS ve JavaScript'i öğrenmek maksimum bir ay sürer, her gün kafa yorarsan. JQuery gerekli değil, öğrenmesen de olur başlangıçta.
Öğrenmesi en kolay programlama dillerinden biri olan JavaScript, Html sayfalarının içeriklerini dinamik olarak eklemenize ve değiştirmenize izin verir. JavaScript, web sayfalarının hayat bulmasını sağlayan ve onları etkileşimli hale getirmek için kullanılan güçlü bir programlama dilidir.
Sık gelen sorulardan bir tanesi de JavaScript öğrenmek için HTML ve CSS bilmeye gerek olup olmadığıdır. Aslında buna evet veya hayır diye bir cevap vermek gerekirse, günümüzde HTML ve CSS bilmeden evet JavaScript öğrenebilirsiniz.
Eğer bu yazıyı şahsi bilgisayarınızdaki bir web tarayıcı üzerinden okuyorsanız, JavaScript kodlamaya hemen başlayabilirsiniz. JavaScript ile programlamaya başlamak için, diğer dillerde olduğu gibi, geliştiricilere yönelik araç/gereçlerin kurulumuna ihtiyacınız yok.
JavaScript, Mayıs 1995'te Brendan Eich tarafından yalnızca 10 günde yazıldı, evet 10 günde. Tabii koskoca dil 10 günde bu hale gelmedi. Eich, bu programlama dilini Netscape Navigator için yazmıştı ve o zamanki adı Mocha'ydı. Sonra Eylül 1995'te LiveScript olarak değiştirildi.
3. Yazılımda İlk Adım
Tavsiyem HTML ve CSS ile başlamaktır. HTML aslında yazılım dili değildir, kendisi işaretleme dilidir, fakat başlangıç için ideal ve basittir. HTML ve CSS kullanarak basit web siteleri yapın ve tasarlayın.
JavaScript Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım? JavaScript'in en temel kaynaklarının bulunduğu teknik belge ve standartların bir arada toplandığı resmi bir web sitesi olmadığından dolayı JavaScript öğrenmek için ilk olarak JavaScript standartlarını tanıyarak başlamalısınız. Javascript'in resmi adı ECMAScript'dir.
JavaScript, geliştiricilerin etkileşimli web sayfaları oluşturmak için kullandığı bir programlama dilidir.
Önce HTML, HTML üzerine CSS inşa ediyoruz.
Gigapat. Öncelikle HTML ve CSS bir programlama dili olmadığı için cevap JS. Ama Web programlama yapacaksanız HTML ve CSS'i de bilmeniz gerekiyor. Bence Basitten zora doğru yani HTML+CSS sonrasında JS daha mantıklı.
Senin çalışma sıklığına bağlı. 6 ayda da öğrenebilirsin, 2 yılda da.
Hız. Şartlara bakıldığında Java daha hızlı bir programlama dilidir. Bir projede zaman önemli bir unsursa Java öne çıkacaktır. Python ise daha yavaştır.
Sınırı yoktur. Kolay bir yazılım öğrenme dilidir.
Gidişata bakacak olursak rahatça söyleyebiliriz ki amacına hizmet etme açısından Python, geniş kitlesinin de yardımıyla gelecekte de ipleri elinde tutmaya devam edecek.
Java. Java programlama dili yıllardır bu listenin başında yer alıyordu, ancak 2023 yılı gereksinimleri nedeniyle Python daha popüler hale geldi.
Bir React Native uygulamasının temel yapısını kavramak için JSX (JavaScript XML), bileşenler, durum ve destekler gibi temel React fikirlerinin bir bölümünü görmeniz gerekir. Fakat React Native ile uygulama geliştirmek istiyorsanız React JS öğrenmek zorunda değilsiniz. React Native bilgisi de yeterli olacaktır.
Bir programcı olmak istiyorsan, elbette bir programlama dili bilmek zorundasın: C ++, Java, belki Python veya JavaScript. Ne istersen onu seçebilirsin ama en azından Java'yı bilmen gerekir. Başlamak çok kolay ve bu yüzden yeni başlayanlar için iyi bir seçim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri