break ifadesi içinde bulunduğu döngüyü sonlandırmak diğer bir deyişle döngüden çıkılması hizmetini sunar. Bu hususta öneminin yeniden vurgulanması gereken nokta "break" ifadesinin sadece kendine en yakın yani içinde bulunduğu döngü içerisinde geçerli oluşudur.
break komutu, bir döngüyü ( do , for ve while ) ya da switch komutunu mantıksal uçtan başka bir noktadan sonlandırmanızı ve çıkarmanızı sağlar. break komutunu yalnızca döngü komutunun gövdesine ya da switch komutunun gövdesine yerleştirebilirsiniz.
Java'da break deyimi , döngü içerisinde koşul sağlanmadan döngüyü bitirmek için kullanılır. Örnekte görüldüğü üzere döngü içinde ki koşul tamamlanmadan i değişkeni 5 değerine ulaştığında "break" komutu ile döngümüzü bitirebiliriz.
Continue Deyimi
Java'da "continue" deyimi , döngü içinde bir koşul oluştuğunda o döngüyü tamamlamadan bir sonraki kademeye geçmeye yarar. Örnekte görüldüğü gibi eğer i değişkeni 5 sayısına eşit olduysa, o kod bloğundan sonraki kodlar çalışmayıp döngü bir sonraki adıma geçiş yapacaktır.
break , döngünün bu komutun görüldüğü yerde bitirilerek döngünün dışına çıkılması için kullanılır. Bundan sonra döngü devam ettirilmez. continue ise, döngü içinde bu komutun bulunduğu satırdan sonrası işlenmeden döngünün sonraki değeri işlemek / işlemi yapmak üzere başa dönmesini (sonraki tekrarı yapmasını) sağlar.
İlgili 34 soru bulundu
Break ifadesi döngü içerisinden çıkmak istenildiğinde kullanılır. for (int i; ;)// Sonsuz döngü { a = Convert.ToChar(Console. ReadLine()); if (i == 7) break; } //Kod burdan devam eder. Yukarıdaki örnekte console'dan girilen değer 7' ye eşit ise döngü sonlandırılır.
Break komutu döngüyü tamamen sonlandırmak için kullanılır. Yani bir döngü çalışırken break komutu ile karşılaşırsa ondan sonra gelen kodları çalıştırmaz ve döngüyü sonlandırır.
Break ve Continue'nın kullanım mantığı çok basittir. Döngü çalışması sırasında Continue ile karşılaşıldığı zaman continue'nin altında kalan kısım atlanır ve tekrar döngünün başına dönülür. Break'te ise döngü tamamen kırılıp daha dönecek sayaç'ı olmasına rağmen döngü biter.
break deyimi (C++)
deyimi, break içinde göründüğü en yakın kapsayan döngünün veya koşullu deyimin yürütülmesini sonlandırır. Denetim, varsa, deyimin sonunu takip eden deyime geçer.
continue , kontrolü her zaman içinde kaldığı en küçük döngünün sonuna aktarır. Yukarıdaki gibi birçok durumda, if 'teki test koşulunu ters çevirerek ve continue yerine döngüde geri kalan deyimleri bir blok içine koyarak continue 'dan kurtulabiliriz.
break ifadesi içinde bulunduğu döngüyü sonlandırmak diğer bir deyişle döngüden çıkılması hizmetini sunar. Bu hususta öneminin yeniden vurgulanması gereken nokta "break" ifadesinin sadece kendine en yakın yani içinde bulunduğu döngü içerisinde geçerli oluşudur.
Döngülerde, bazı koşul veya koşulların karşılanması durumunda döngüyü sonlandırmak mümkündür. Bu gibi durumlarda break anahtar sözcüğü kullanılır. Döngü içerisinde break anahtar sözcüğü çalıştırıldığında döngü tamamen sonlandırılmış olur.
break [broke; brake|broken; broke] {fiil}
kırmak {fi.} kırılmak {fi.}
continue komutu da, aynı break gibi, sadece bir döngü içinde ve bir if şartı altında mânâ ifade eder. continue döngü blokunun işlemesini yarıda keser ve başa döner. break'den farkı, programın döngünün dışına çıkmaması, ama döngünün başına dönmesi ve tekrar başlatmasıdır.
Kısaca “Hiçbir şey yapmadan yola devam et!” anlamı katar. Yukarıdaki örneği tekrar yapalım. Ancak bu sefer parola boş bırakıldığında uyarı vermek yerine hiçbir şey yapmadan yola devam etsin.
while True: ifadesi yardımıyla bir döngü oluştur ve kullanıcı bu döngüden çıkmak istediğinde (yani q tuşuna bastığında), döngüyü kır ve programı sona erdir.
break İfadesi
çalışmasını bir anda durdurur. Böylelikle döngü hiç bir koşula bağlı kalmadan sonlanmış olur. break ifadesi sadece ve sadece içinde bulunduğu döngüyü sonlandırır. Eğer iç içe döngüler bulunuyorsa ve en içteki döngüde break kullanılmışsa sadece içteki döngü sona erer.
Switch Case; tanımlanmış olan yalnızca bir değişkenin, alacağı değerlere bağlı olarak, farklı sonuçlar döndürmesini sağlayan bir yapıdır. Switch kısmında kullanılacak olan değişkenler byte, short, int, char veya String veri tipine sahip olmalıdır.
Son olarak program putchar() fonksiyonunu kullanarak cd değişken değerini ekrana yazar. getchar(): Girilen karakteri okuma işlemi için ENTER tuşuna basılması gerekir. getche(): Karakter girilir girilmez okuma işlemi gerçekleşir. getch(): getche() fonksiyonundan tek farkı girilen karakterin ekrana yazılmamasıdır.
While döngüsü, programlama dillerinin neredeyse tamamında var olan, yaygın kullanılan bir döngüdür. Önceden belirlenmiş bir koşul bozulana kadar devam eder. Koşulun her kontrolünden sonra döngü içerisindeki işlemler bir kez yapılır. Koşul bozulduktan sonraki ilk kontrolde döngü terk edilir.
while kod bloğundaki işlemleri sonlandırıp döngüyü başa almak için kullanılır. Bu ifadeyi kullandığımız an döngü başa dönecek ve bu koddan sonraki satırlar çalışmayacaktır.
Döngümüz ilerlerken istediğimiz bir durumda durdurabilmek için break komutunu kullanırız.
Her 'case' ifadesinin sonunda 'break' komutu yer alır. Bu komutla döngü bitirilir.
Herhangi bir işlem yapmadan geçeceğimiz durumlarda kullanılır. Kısaca “Hiçbir şey yapmadan yola devam et!” anlamı katar.
Bir fonksiyonun sonlandırılmasına ve fonksiyonun çağırıldığı yere değer götürmesine yarar. Return, yani Türkçe kelime karşılığı geri götürme, döndürme gibi düşünebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri