Web geliştiricilerinin öğrenmesi gereken 3 farklı dil bulunmaktadır. Bunlar; web sayfalarının içeriğini tanımlamak için HTML, web sayfalarının düzenini belirlemek için CSS ve son olarak web sayfalarının davranışlarını programlamak için kullanılan JavaScript, yani kısaca JS'dir.
CSS, HTML ile oluşturulmuş içeriğe görünüm (renk, stil, vb.) kazandırmak için kullanılan stil kuralları dilidir. JavaScript ise güncellenen içerikler oluşturmak, multimedya kontrollerini gerçekleştirmek ve genel olarak siteyi dinamikleştirmek için kullanılan metin tabanlı bir programlama dilidir.
JavaScript, geliştiricilerin etkileşimli web sayfaları oluşturmak için kullandığı bir programlama dilidir. JavaScript işlevleri, sosyal medya akışlarını yenilemekten animasyonlar ve etkileşimli haritalar göstermeye kadar, bir web sitesi kullanıcısının deneyimini iyileştirebilir.
Cascading Style Sheets (Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfaları, bilinen kısa adıyla CSS), HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir işaretleme dilidir.
Öğrenmesi en kolay programlama dillerinden biri olan JavaScript, Html sayfalarının içeriklerini dinamik olarak eklemenize ve değiştirmenize izin verir. JavaScript, web sayfalarının hayat bulmasını sağlayan ve onları etkileşimli hale getirmek için kullanılan güçlü bir programlama dilidir.
İlgili 25 soru bulundu
JavaScript Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Genel olarak, JavaScript'in temellerini öğrenmek yaklaşık iki ila altı ay sürer. Fakat JavaScript'in çeşitli kütüphanelerinde uzman olmak aylar veya yıllar bile alabilir.
Java ve JavaScript arasındaki temel farklar: Java bir OOP programlama dilidir, Java Script bir OOP komut listesi oluşturma dilidir. Java, sanal makinede veya tarayıcıda çalışan uygulamalar oluşturur, JavaScript kodu sadece tarayıcıda çalıştırılır. Java kodunun derlenmesi gerekir, JavaScript kodları metinlerden oluşur.
HTML, CSS ve JavaScript'i öğrenmek maksimum bir ay sürer, her gün kafa yorarsan.
CSS, web site tasarımında büyük kolaylık sağlayan ve kodlamayı yapan yazılımcıya esneklik sağlayan özellikleri ile popülerdir. Bu özellikler sayesinde, sitenizin belirli bir bölüm veya bölümlerine kolaylıkla ve hızlı bir şekilde güncelleme yapabilirsiniz.
Basamaklı Stil Sayfaları anlamına gelen Cascading Style Sheets kelimelerinin kısaltması olan CSS, bir web sitesinin daha çok göze hitap eden kısımlarını düzenlemeyi sağlıyor. Renkler, ara yüz düzenlemeleri, fontlar ve bunlara bağlı birçok görsel tasarım unsurunu modifiye etmeye yarıyor.
JavaScript, çok basit ve kullanımı kolay bir dil olmasıyla meşhur. Üstelik en popüler programlama dillerinin (PHP gibi) birçoğunun başaramadığı şeylerde ön plana çıkıyor. Örneğin, JavaScript çoğu web sayfasına hangi uzantıyı kullandıkları fark etmeden eklenebilir.
JavaScript günümüzde gelişmiş olan tüm web sitelerinin neredeyse tamamında kullanılan ve web sitelerinin dinamik olmasına katkı sağlayan bir programlama dilidir. Web sitelerinin kullanıcılar ile iletişim kurmasını sağlar. JavaScript, kullanıcı taraflı ve sunucu taraflı çalışabilir.
JavaScript: JavaScript veya kısaca JS'nin amacı web sitelerine interaktiflik eklemektir.
CSS (Cascade Style Sheet), bir HTML dokümanının şeklini ve/veya görüntüsünü tasarlayan olgudur. Diğer bir ifadeyle CSS, HTML'i basit bir iskelet olmaktan kurtaran metin şekillendirme dilidir. Bu nedenle büyük öneme sahiptir. Çünkü bir sitedeki görselliği dolayısıyla da kullanıcı memnuniyetini sağlayan CSS'tir.
Şöyle düşünelim HTML bir web sitesinin kurallarını, içinde olması gereken bilgileri ve tanımlamaları içinde barındırmaktadır. CSS ise HTML içinde belirlenmiş kuralları ve tanımlamalara uygun şekilde stil vermek için kullanılmaktadır.
Sık gelen sorulardan bir tanesi de JavaScript öğrenmek için HTML ve CSS bilmeye gerek olup olmadığıdır. Aslında buna evet veya hayır diye bir cevap vermek gerekirse, günümüzde HTML ve CSS bilmeden evet JavaScript öğrenebilirsiniz.
Önce HTML, HTML üzerine CSS inşa ediyoruz.
ne html ne de css çok zor değil, internetteki dökümanlar ve vidyolarla öğrenebilirsin. bunları öğrendikten sonra gerçek programlamaya geçebilirsin (php, asp.net gibi). Öğrenme sıran HTML ardından CSS olur.
JavaScript Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım? JavaScript'in en temel kaynaklarının bulunduğu teknik belge ve standartların bir arada toplandığı resmi bir web sitesi olmadığından dolayı JavaScript öğrenmek için ilk olarak JavaScript standartlarını tanıyarak başlamalısınız. Javascript'in resmi adı ECMAScript'dir.
CSS (Cascading Style Sheet) açılımı “Basamaklı Stil Sayfaları” anlamına gelen web sayfalarında “yazı tipi, renk, boyut, arka plan ve dokular” gibi ögelerde arzu edilen değişiklikleri tanımlamanızı sağlayan bir programlama dilidir.
Ücretsiz olarak herkes kullanabilir. Tek HTML değil diğer internet dilleri olan CSS, JS, ASP.NET, PHP gibi diler ücretsizdir.
3. Yazılımda İlk Adım
Tavsiyem HTML ve CSS ile başlamaktır. HTML aslında yazılım dili değildir, kendisi işaretleme dilidir, fakat başlangıç için ideal ve basittir. HTML ve CSS kullanarak basit web siteleri yapın ve tasarlayın.
Yazılıma başlarken hangi programlama dilini tercih etmeniz gerektiği, seçtiğiniz alana ve hedeflerinize bağlıdır. Zira zaten bu nedenle dil seçimine geçmeden önce bunları belirledik. Ancak bunu bir kenara bırakarak, yazılıma, nesne yönelimli bir programlama dili olan C# ile başlamanızı tavsiye ederiz.
Java misyonunun öğrenilmesi kesinlikle 3 ila 12 ay arasında tamamlanabilir, ancak bu makalede ele alacağımız birçok nüans var.
JavaScript; web geliştirme, mobil uygulamalar, oyunlar ve ağ uygulamaları için kullanılan dünyadaki en popüler komut dosyası programlama dillerinden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri