K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
Amerika K2 eş vizesi, Amerika K1 vizesine sahip olan kişilerin, 21 yaşından küçük çocuklarının, evli olmamaları kaydı ile, sahip olabileceği vize türüdür. Amerika K2 vizesine sahip olursanız, Amerika'da çalışma ve uzun süreli ikametgah hakkına sahip olursunuz.
K3 Yetki belgesi, ticari amaçla yurtiçi ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır. Başta ziyaret, turistik veya ticari seyahatler için alınması gereken doğru vize Schengen Vizesi´dir.
E2 Vizesi için başvuru şartları şöyle: Başvuru sahibi, ABD ile yatırımcı anlaşmasına sahip bir ülkenin vatandaşı olmalıdır. Türkiye ile Amerika arasında bu anlaşma olduğu için Türk vatandaşları bu vizeye başvuru yapabiliyor.
İlgili 45 soru bulundu
Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.
P-2 Vizesi
P2 Vizesi, bireysel ya bir grubun parçası olarak değişim programları vasıtasıyla Amerika'ya kültürel bir gösteri yapmak ya da sanatsal faaliyetlerinde bulunmak amacıyla gelen bireylere verilen ziyaret vizesidir.
''Pasif Gelir'' vizesi olarak da adlandırılan D7 kapsamında, Portekiz sınırları içerisinde elde edilmemiş her türlü gelir pasif gelir olarak kabul edilmektedir. Genel olarak yatırım gerektirmediği için oldukça caziptir.
Mürettebat Vizesi ile ticari bir uçağın pilot ve uçuş ekibi, yolcu gemisi görevli kaptanı, teknisyenleri, tayfaları, aşçıları, garsonları, cankurtaranları, stajyerleri ve diğer hizmet personelleri seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Aynı zamanda C1/D Vizesi adı ile bilinmektedir.
F vizesi, öğrencilere verilen bir göçmen olmayan vize türüdür. F1 öğrenciler için olup, F2 vizesi ise F1 vizesine sahip kişilerin eşleri ve 21 yaş altı bekar çocukları, diğer bir ifadeyle kendisine bağımlı kişiler içindir.
G4: Geçici işlerde çalışan yetenekli veya yeteneksiz işçilere verilen geçerli vize türüdür.
Güney Kore Genel Eğitim Vizesi (D-4): Herhangi bir dil okulunda veya araştırma kurumunda kısa süreli eğitim almak isteyenlerin alması gereken vize türüdür.
K1 vizesi ya da daha çok bilinen adıyla Amerika nişanlılık vizesi, Amerikan vatandaşı olan kişilerin nişanlısı olan kişilere sponsor olarak Amerika'ya gelebilmesini sağlayan bir vize türüdür.
Amerika Birleşik Devletleri'nde bir eğitim kurumuna kaydolup da F1 veya M1 öğrenci vizesi ile ABD'de eğitimlerine başlayan öğrencilerin eş ve 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları F2 veya M2 vizesine başvurmalıdır. Eş ve çocukların, SEVIS ücreti ödemeleri gerekmemektedir.
Amerika Ziyaretçi Vize Kategorileri; Mesleki Toplantılar, Seminer veya Konferanslara Katılım dahil olmak üzere İş Seyahati, (B1 Vizesi) Turistik ve Kültürel Amaçlı Tatil Seyahati veya Aile Ziyareti ile Tıbbi Tedavi Konularında Ziyaret (B2 Vizesi)
Çalışma imkanına sahip olması ile öğrenci vizelerinden ayrılan J1 vizesi Amerika'da çalışmak, eğitim görmek isteyen kişiler için uygun olan bir göçmen olmayan vize türüdür. Bu vize kapsamında başvurarak Amerika'ya gelebileceğiniz programlar aşağıdaki gibidir: Çocuk bakıcılığı (Au Pair) Kamp danışmanı
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
C tipi (Klasik Turist Vizesi)
C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir).
L1 vizesi başvurusu yapacak kişiler, öncelikle ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu (USCIS)'na başvurmalıdır. Form- I-129 dilekçesiyle birlikte başvuru yapılmalıdır. Başvuru için gerekli olan evraklar derlenmelidir. Bu evraklar Amerika ve yurt dışı şirketi arasındaki ilişkiyi kanıtlar nitelikte olmalıdır.
Mesleki nitelikleri sadece kısmen tanınan kalifiye elemanların, MAdde 16d Almanya ikamet yasasına uyarınca tam olarak tanınmak amacıyla vize de verilebilir. Bu amaçla, kalifiyeli elemanlara yeterlilik sonrası için 18 aya kadar oturma izni verilir. Kalış süresinin altı aya kadar uzatılması mümkündür.
Kore vatandaşı olmayan eşin temel düzeyde Korece bilmesi ve bunu TOPIK sertifika sınavından en az seviye 1 sınav sonucu ile kanıtlaması gerekmektedir. Eşlerin kendi aralarında başka bir yabancı dil ile anlaşma sağlayabilmeleri halinde, yabancı uyruklu eşe F-6 vizesi verilmektedir.
E1 Vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. E2 Vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. EB 5 Vizesi, ABD ticaretçi ve tüccar vizesi sınıfındadır. L1 Vizesi, şirket içi yönetici transfer vizesidir.
6- E2 Vizesinin Süresi Ne Kadardır? Kesin bir süre olmamakla beraber E2 vizesi 5 yıllık için verilmektedir. Yatırımcı vize sahibine ABD ye girdikten sonra 2 yıl kalmasına izin verilir. Bu sürenin uzatılması için başvuru yapmak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri