Kabataş - Adalar vapur hattının ilk durağı Bostancı olup son durağı Kabataş durağıdır. Kabataş - Adalar (Bostancı→Kabataş), her gün çalışıyor. Ek bilgi: Kabataş - Adalar hattında 7 i̇stansyonlar bulunuyor ve bu güzergah için toplam seyahat süresi yaklaşık 140 dakika.
Kabataş İskelesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan bir iskeledir. İskele, Kabataş'ta Beyoğlu'nun doğusunda yer almaktadır. Şehir Hatları tarafından işletilen iskeleden Adalar, Kadıköy, Küçüksu, Anadolukavağı, Beykoz ve Bostancı'ya giden seferler bulunmaktadır.
Kabataş ve Bostancı İskelesi;
Kabataş ve Bostancı iskelelerinden Büyükada vapur seferleri ile yaz-kış adaya geçebilirsiniz. Büyükada ulaşım alternatifleri fazla olduğu için rahatça yolculuk edebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
1 Ocak 2022 Cumartesi günü itibarıyla "Kadıköy-Kabataş" hattımızın seferleri başlamıştır.
Büyükada'ya gitmek, zahmetli ve zor değildir. Bostancı, Kadıköy, Eminönü ve Beşiktaş iskelelerine ulaşım sağlayarak vapur saatlerini takip edebilir, Büyükada'ya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Üstelik bu yolculuk İstanbul Boğazı'nın muhteşem manzaralarını sunacaktır.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Eminönü, Bostancı, Kabataş ve Kadıköy iskelelerinden Kınalıada'ya hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Kadıköy'den kalkan vapurlar ile 30 - 40 dakika, Kabataş'tan kalkan vapurlar ile 40 - 50 dakika, Eminönü'nden kalkan vapurlar ile 50 dakika, Bostancı'dan ise yaklaşık 30 dakikada Kınalıada'ya ulaşabilirsiniz.
Kabataş - Adalar (Şehir Hatları)
Kabataş - Adalar vapur hattının ilk durağı Kabataş olup son durağı Büyükada durağıdır.
Kabataş, İstanbul'un Beyoğlu ilçesi sınırları içinde, Fındıklı ile Dolmabahçe semtleri arasındaki kıyıyı ve yamaçları kapsayan semt.
İlk ada vapurları siyah, uzun bacalı, ince uzun, Sezen Aksu'nun şarkısındaki gibi yandan çarklı teknelerdi. Önceleri vapur seferleri sabah erken saatlerde Büyükada'dan hareket eder, Kadıköy ve Köprü'ye (Galata) ulaşırlardı. Akşamsa seferler Köprü'den (Galata) ve Kadıköy'den Büyükada'ya yapılırdı.
Adalar arasından Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada ve Sedef Adası yerleşime açıktır, Kaşık Adası özel mülktür, Sivriada ve Tavşan Adası ise tamamen boştur. Eminönü üzerinden hareket eden vapur Kadıköy'e uğradıktan sonra şu sıra ile ilerler; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada.
Kartal'dan Büyükada'ya nasıl giderim diye endişeleniyorsanız hiç merak etmeyin. Kartal iskelesinden Büyükada'ya vapur ve motor seferleri düzenlenmektedir. Kartal iskelesinden Prenstur motor seferleri aracılığıyla yarım saatte adaya ulaşabilirsiniz.
ADALARA NASIL GİDİLİR? İstanbul'dan Adalar'a gitmek için deniz yolunu kullanmanız gerekmektedir. İstanbul Anadolu Yakası'ndan Bostancı ve Kadıköy'den hareket eden vapurlara binebilirsiniz. Ayrıca Bostancı, Kartal'dan motorlar kalkmaktadır.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Eminönü'nden kalkan şehir hatları vapuru Kadıköy'e uğrayıp oradan Büyükada'ya geçmektedir. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'ya uğrayan vapur 1 saat 15 dakikada Büyükada'ya varmaktadır. Bostancı vapur iskelesinden kalkan Bostancı-Adalar şehir hatları vapuru 35 dakikada Büyükada'ya varmaktadır.
Kabataş - Adalar (Şehir Hatları)
Ek bilgi: Kabataş - Adalar hattında 7 i̇stansyonlar bulunuyor ve bu güzergah için toplam seyahat süresi yaklaşık 105 dakika.
Fakat merak edilen en önemli konu tabii ki Eskihisar feribot ücreti 2023 listesi. İDO deniz seferlerine yaya binişler 6,00 TL – 10,00 TL arasıdır. Binek otomobil ile 130 TL'ye biniş sağlanırken motosikletle 55 TL'ye feribota giriş sağlıyorsunuz. Eskihisar feribotlarına her türlü kara taşıtı ile giriş yapabilirsiniz.
Ardından “QR ile ödeme” seçeneğini kullanarak toplu taşımaları kullanabilirsiniz. İstanbul'un artık her ulaşım hizmetinde QR kod ile ödeme yapılabiliyor. Bunlara, metro, metrobüs, vapur, Marmaray ve otobüslerde dahil.
Gişeden satılan bilet fiyatı kişi başı 80 TL'dir. Kurumumuzun temeli yıllar önce Bostancı-Adalar vapur iskelesinin yan tarafında sayıları 10'u geçmeyen esnafın taşımacılık ve nakliyecilik işi ile uğraşmasına dayanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri