Dünya genelinde en çok satılan implant markaları arasında Straumann, Nobel Biocare, Dentsply Sirona, Zimmer Biomet ve Osstem gibi markalar yer almaktadır. Bu markalar, uzun yıllardır diş hekimliği sektöründe lider konumda olmaları, yüksek kaliteli ürünleri, uzman destekleri ve geniş ürün yelpazeleriyle öne çıkmaktadır.
Vidalı implant, silindirik bir gövdeye sahiptir ve bu gövde üzerinde yivler bulunur. İmplant, çene kemiğine bu yivler sayesinde tutunur. Vidasız implant ise üzerinde yiv bulunmaz ve özel bir tasarım sayesinde çene kemiğine tutunur. Vidasız implantın yerleştirilme sürecinde daha az cerrahi işlem kullanılır.
Toplamda ağız büyüklüğü ve çene yapısına göre tüm ağız implant için genelde 24 ila 28 adet dişten oluşan protez yapılır. İmplant destekli bir üst protez yapılırken, implant sayısı ve konumu dikkatlice planlanmalıdır. İmplantlar, protezin güvenli bir şekilde tutunması için stratejik olarak yerleştirilir.
Tek diş implant tedavilerinde kullanılacak olan implant markasına göre ortalama fiyatlar 2500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.
İlgili 30 soru bulundu
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Anestezinin etkisi 2-3 saat içerisinde geçer. Tek bir implantın yerleştirilmesi yaklaşık 3-4 dakika kadar sürer. İmplantlar çene kemiğine yerleştirildikten sonra 3-6 ay arasında implant kemiğe tamamen kaynaması için beklenilir. Sonrasında protezler yerleştirilerek tedavi süreci tamamlanmış olur.
Diş hekimi titanyum implantları, çene kemiği içerisine yerleştirir. Cerrahi müdahalelerin gerçekleştiği bu kısım yaklaşık olarak 1 ila 2 saat arasında sürer. 1 ile 2 saat arasında süren, implant yerleştirme süreci, hastanın ağız açıklığı ve implantın yerleştirileceği konuma bağlı olarak değişkenlik gösterir.
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
Yani, bir implantın başarısı üzerine protez yapılıp hasta çiğnemeye başladıktan sonra belli olur. Genelde implantın başarılı sayılması için beklenmesi gereken süre protez yapıldıktan sonraki ilk bir yıldır. Bu da implant üzeri protez yapımının önemini ortaya koymaktadır.
Eğer kişiye bir tane implant operasyonu olacaksa, bu süre 10-30 dakika arasında değişebilir. Bunun dışında implant sayısında ne kadar artış olursa, tedavi süresi de buna bağlı olarak o kadar uzayacaktır.
İmplant takılmasında uyguladığımız 2 yöntem vardır. İmplant tedavisinde uyguladığımız birinci yöntem; hemen yüklemedir. Bu yöntemde diş çekildikten hemen sonra beklemeden implant tedavisine geçiş yapıp yeni diş yerleştiririz. İkinci yöntem ise; diş çekildikten sonra bir süre beklemektir.
Kalite konusunda ithal ve yerli implantlar arasında pek bir fark bulunmamaktadır. Bu nedenle implantların kalitesi yerli veya ithal olmasına bağlı değildir. Her iki implant türünde de kalite firmanın üretim kriterlerine uygun şekilde üretilmiş olur.
Diş destekli köprü yöntemi eksik dişi tamamlamak için mevcut dişlerden destek alınan uygulanan bir yöntemdir. Bu tedavide implant kullanımı yoktur. Eksik dişe komşu olan diğer dişler kesilerek üzerine kron/ köprü protezler yerleştirilir. Daha sonra ise yerine yapıştırma işlemi gerçekleştirilir.
Herhangi bir sebeple implant yaptırmak istemeyen hastalar, köprü protezi yaptırabilir.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
Hiç dişi olmayan bir kişiye 6 ila 13 arasında implant uygulanır. Genel olarak üst çene için 4 ila 8 arası implanta ihtiyaç duyulur. Alt çene için ise 2 ile 6 arası implant takılmaktadır. İmplant sayılarının farklı olması hastaların çene yapıları ve yapılacak olan protezlerin çeşidi nedeniyledir.
İmplant tedavisi herhangi bir cerrahi işlemden farklı değil hatta daha kolay bir işlemdir. İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir.
İmplant uygulanan hafta boyunca kesinlikle sigara içmemeli, sıcak gıdalar tüketmemelisiniz. Soğuk gıdalar tüketebilirsiniz. Operasyon sonrasında en az 2 saat bir şeyler yiyip içmeyin. 2 saat sonunda uyuşukluğun geçip geçmeme durumuna göre bu süre uzayabilir.
SGK implant tedavisini şu durumlarda karşılayacaktır; Kist ve tümörlere bağlı olarak ortaya çıkan kemikte aşırı doku kaybı varsa SGK ücreti karşılayacaktır. Üst ve alt çenelerde tek taraflı dişsizlik olması durumunda implant tedavisi karşılanır.
Akıllı implant, gülüş estetiğini bozan diş kaybı sorununda sağlıklı ağız ve diş görünümü tekrar yakalamayı sağlayan bir uygulamadır. Genellikle enfeksiyon ve çürük problemi sonucunda diş kaybı yaşayan birçok kişi, gülüş estetiğini kaybederken çene kemiği erimesi durumuyla da karşı karşıya kalabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri