Kaç Dolara kadar gümrük vergisi yok kısaca tanımlarsak yurt dışından getirilen eşyalarında brüt anlamda 30 kilogramı geçmemesi gerekir. Diplomatik eşya ve 58.madde kapsamında yolcu eşyalarının posta veya hızlı kargo taşımacılığı yolu ile gelmesi durumunda kıymet ve ağırlık sınırı uygulanmayacak.
Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur.
Satın aldığınız ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 150 EUR üstündeyse, Eğer satın aldığınız ürün kitapsa ve ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 1500 EUR üstündeyse ürünleriniz gümrükte takılabilir.
1 Mayıs İtibariyle Oranlar ve Limitler Değişiyor. Peki, 1 Mayıs'tan sonra yurt dışından alışveriş yaparken nasıl bir düzenlemeyle karşılaşacağız? 1 Mayıs itibariyle 150 Euro'ya kadar yapılan bireysel ithalatlarda (ilaç hariç), eşyanın AB dışından gelmesi durumunda yüzde 30 oranında tek ve maktu vergi tahsil edilecek.
Gümrük Kanunu değişti: 150 euro altı alışveriş AB'den geliyorsa yüzde 18.3, diğer ülkelerden geliyorsa yüzde 30 vergi ödenecek.
İlgili 21 soru bulundu
15 Mayıs 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 1111 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Mayıs 2019'dan itibaren 1.500 avroya kadar tüm yurtdışı siparişleri gümrük vergisine tabi tutulmuştur.
Yiyecek ve içecekler, kozmetik ürünleri, yüksek fiyatlı marka ayakkabı ve çantalar, cep telefonu, bilgisayar ve tabletler gümrüğe takılan eşyalar arasında yer alır. Bu eşyaların dışında herhangi bir sorun ya da zarar teşkil etmeyen tüm mallar vergisi ödendiği takdirde ülkeye sorunsuz bir şekilde girmektedir.
Cevap:. Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 150 Avro'yu geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayına muafiyet tanınmaktadır.
Gümrük yönetmelikleri nedeniyle, değeri 150 Euro'yu aşan siparişlerin teslimatını garanti edemiyoruz. Bu durumda sana sipariş toplamın tutarında ödeme iadesi yapacağız.
Cevap: Birlikte seyahat edenlerden her bir kişi için 10.000 avroya kadar nakit para bulundurma hakkı vardır. Ancak; 10.000 avroyu geçmeyecek kadar paranın her bir kişinin kendi üzerinde ya da kendi kişisel eşyası arasında bulunması gerekir. Aksi halde para kimin üzerinde bulunursa o kişiye ait kabul edilmektedir.
Gönderiler Şahsi eşya ve Ticari eşya olarak ta dikkate alınır ve gümrük işlemleri bu doğrultuda mevzuata uygun olarak işler. Aldığınız ürün gümrüğe takılırsa gelen paketin gümrük işlemlerinin yapılması gerektiğini belirten bir yazı adresinize gönderilir. Bu yazıyı aldıysanız ürününüz gümrüğe takılmış demektir.
Gümrük Vergisi Oranları 2023
Eşya bedeli 1.500 euroyu geçmiyorsa ve kişisel kullanım amacıyla satın alındıysa sabit vergiler uygulanır. Kitap gibi basılı yayın eşyalarının vergisi %0'dır, yani bedelsizdir. AB Ülkelerinden gelen ürünlerde %18, ABD ve Çin dahil diğer ülkelerden gelen ürünlerde ise %30 vergi uygulanır.
Artık 150 Euro'ya kadar yapılan alışverişlerde Avrupa Birliği dışından satın aldıysanız yüzde 30 oranında bir vergi uygulanacak. Avrupa Birliği içerisinden verilen siparişlerde ise yüzde 18 anlaşması devam ediyor.
Yani yurtdışından gelen paranın vergisi var mı sorusuna, hayır yoktur şeklinde cevap verilebilir. Aslında yurtdışından gelen para vergisi yanlış bir ifadedir. Çünkü vergileri alıcı taraf değil gönderen taraf ödemektedir. Para transferi işlemi sırasında komisyon ve vergiler gönderici taraftan tahsil edilmektedir.
Gümrüklerden geçerken yanınızda 10 bin avro ve üzeri nakit para varsa mutlaka yazılı beyanda bulunun. Beyan için, geçtiğiniz ülkenin gümrük kontrolüne varır varmaz 'nakit para beyan formu' isteyin. Geçtiğiniz her ülke gümrüğünde ayrı beyan formu doldurmanız gerekmektedir.
Türkiye merkezli olmayan web sitelerinden verilen siparişler ve bu siparişlerin toplam değeri için belirlenmiş sınır 30 gün içinde aşılırsa Ticaret Bakanlığı, siparişlere ekstra gümrük vergisi ve ücreti ekleyebilir. Nike, sipariş toplamından ayrı olarak hiçbir ek gümrük vergisi uygulamaz ve almaz.
AB ülkelerinden direkt olarak Türkiye'ye gelen ürünlere gümrüklerde %18, diğer ülkelerden gelen ürünler için ise %20 gümrük vergisi uygulanmaktadır. Kitap ya da diğer basılı yayın eşyaları için ise vergi uygulaması bulunmamaktadır.
Aslında gümrük malları tabiri olduğu şekliyle gümrük mevzuatında yer almayan ve teknik olarak kullanılmayan bir tabirdir. Bu tabir halk arasında gümrük idarelerince satılan mallar için kullanılır ve gümrük idarelerince satılan bu mallar aslında tasfiyelik hale gelerek tasfiye edilen eşyalardır.
Yeni yıla az bir zaman kalmışken, sevdiklerine yurt dışından hediye almak isteyenlere bir uyarı geldi. KPMG Türkiye Gümrük ve Dış Ticaret Direktörü Hakan Uçak, posta ve hızlı kargo yoluyla yapılan alışverişlerde 22 Euro üzerindeki alışverişlerin gümrük vergisine tabi tutulduğunu hatırlattı.
Daha önce yurt dışından elektronik ticaret şirketleri aracılığıyla sipariş edilen 22 Euro'nun altındaki ürünler 30 Mayıs'a kadar gümrükten geçerse vergi alınmayacak. Ancak, 31 Mayıs ve sonrasında gümrüğe gelirse, menşeine göre yüzde 18 veya yüzde 20 oranında vergiye tabi olacak.
Yurt dışından gelen Kargo gümrük vergisi nasıl ödenir? Gümrük vergisi ödemeleri aynı zamanda gümrük saymanlık veznelerindeki ortak POS uygulamasında bulunan kamu bankalarının DEBIT kartları ile de yapılabilir.
1- Alkol derecesi % 22'yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt. 2- Alkol derecesi % 22'yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt. 600 ml'yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi. 1- Çay 1 kg.
Gönderiler, ihracat veya ithalat gümrük düzenlemelerini karşıladığından emin olmak için tutulur. Bunun sebebi eksik veya tamamlanmamış evrak işleri , gümrük talimatları nedeniyle bekleme, ya da yetkililerin ürünlerin gümrüklenmesi için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyabileceğinden olabilir.
Mal, sahibi tarafından 30 gün içerisinde geri alınmazsa tasfiye kararı verilir. Bu karar ile birlikte ilgili malın mülkiyeti artık kamuya geçmiş olur. Mallar ihale yoluyla, yeniden ihraç edilmesi amacıyla perakende şekilde satılmalıdır. Bu şartlar Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında düzenlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri