Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kaç gün maaş yatmazsa tazminat alabilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kaç gün maaş yatmazsa tazminat alabilir?

Maaşları ödenmediği gerekçesiyle istifa edecek işçiler çalışma süreleri 1 yıldan uzun olması halinde kıdem tazminatı almaya hak kazanmaktadır. İşçinin ödenmemiş tüm hak ve alacakları bankalar tarafından mevduat hesaplarına uygulanan güncel faiz oranı üzerinden işleyecek faizi ile birlikte talep edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihpancar.av.tr

Maaş alamayan işçi tazminat alabilir mi?

İş Kanunumuza göre, İşveren tarafından, işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse, bu sebebe dayanmak suretiyle istifa eden işçi işyerinden ayrılırsa işi kendi bırakmış olsa dahi kıdem tazminatına hak kazanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

1 ay maaş alamayan işçi ne yapmalı?

Maaşı Ödenmeyen İşçinin İşverene İhtarname Göndermesi ve Arabulucuya Başvurması Maaşı ödenmeyen işçinin istifa etsin veya etmesin önce işverene alacağının ödenmesi yönünde bir ihtarname gönderebilir. Bu ihtarname sonucunda maaşın ödenmemesi halinde ücret alacağı için dava açılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Maaşın kaç gün gecikmesi haklı fesih?

Yargıtay ise emsal sayılacak karar verdi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, maaşın geciktirilmesi ve fazla mesâi ücreti ödenmemesinin işçiye haklı fesih imkânı sağlayacağına hükmetti. Yüksek mahkeme, maaşını geç tahsil eden işçinin istifâsı hâlinde kıdem tazminatı ödenmesi gerektiğine karar verdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

İşveren işçinin ücretini kaç gün içinde ödemezse işçi çalışmaktan kaçınabilir?

4857 sayılı Đş Kanunu, 1475 sayılı eski Đş Kanunundan farklı olarak ücretleri ödenmeyen işçilere çalışmaktan kaçınma hakkını öngörmüştür. Adı geçen yasanın 34. maddesi uyarınca “ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Maaşınız Geç Yatıyorsa Dikkat!

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

10 gün maaş içerde kalması ne demek?

Usta Üye. E-devlette sigorta dökümünde işe giriş tarihinden itibaren sigorta primin mecburi yatar devlet işverenden alır bu parayı. Sözleşmende yazan ödeme tarihinden en geç 10 gün içerisinde(yanlışım varsa düzeltin) bir önceki ayın kazanılmış ücreti mecburi ödenmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kontrolkalemi.com

Maaşın geç yatması haklı fesih mi?

Emeği karşılığı aldığı ücret ile kendisinin ve ailesinin geçimini temin eden işçinin ücretinin düzensiz ve gecikmeli olarak ödenmesine katlanması beklenemez. İşçinin ücretinin ödenmemesi veya eksik ödenmesi ya da düzensiz ve geç ödenmesi, işçiye iş sözleşmesini haklı nedenle fesih yetkisi verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

İşveren çalışan 1 ayda kaç gün işe gelmezse sözleşmeyi sonlandırabilir?

Devamsızlık süresi, ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü ya da bir ayda üç işgünü olmadıkça, işverenin haklı fesih imkanı yoktur. Belirtilen işgünlerinde hiç çalışmamış olunması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

İşçinin maaşı yatmazsa ne olur?

İş Kanunu 24. maddenin 2. fıkrasında yer alan düzenlemeye göre; maaş alacağı ödenmeyen işçinin haklı nedenle iş sözleşmesini feshetme hakkı vardır. İşçinin maaş ödemesinin yapılmaması hali haklı neden olarak sayılmasından ötürü bu istifa hali için herhangi bir bekleme süresi ya da ihbar süresi mevcut değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mukyenhukuk.com

Maaş ödemeyen şirket nereye şikayet edilir?

ALO 170 aracılığıyla işyeri tarafından ödenmeyen normal çalışma ücretleri ve fazla mesai ücretleri ile ilgili şikayetler alınmaktadır. İstenen bilgiler; İşyerinin ünvanı, işyerinin açık adres bilgisi, işe giriş-çıkış tarihinizdir. Kayıt dışı istihdam şikayetleri ALO 170 aracılığıyla yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alo170.gov.tr

İşten ayrıldım son maaşımı alamıyorum ne yapmalıyım?

İşçi haklı nedenle iş sözleşmesini feshederek, kıdem tazminatını, ödenmeyen ücretini ve ödenmeyen diğer işçilik alacaklarını talep ve dava edebilir. İşten ayrılmadan önce veya sonraki süreçte bu alacaklara yönelik talepler iş verene noter vasıtasıyla gönderilecek ihtarname ile talep edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: siyahhukuk.com

Maaşını alamayan işçi ne yapmalı şikayet?

Örneğin işçi, maaşı düşük gösteriliyorsa, bunu kanıtlayan maaş belgelerini saklayarak, ALO 170'e başvuruda bulunabilir. İsminin gizli kalmasını istediğini söyleyerek ihbar yapabilir. İş sağlığı ve güvenliği kanunu gerekliliklerine uymayan işletmelere, çalışanların ihbarı sonrasında teftiş yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eforosgb.com

1 gün işe gitmeyince maaş kesilir mi?

Maddesine göre, işçinin mazeretsiz ve idareden izin almadan işe gelmemesi halinde hem gelmediği günün ücreti hem de hafta tatili ücreti kesilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mefamusavirlik.com.tr

İşveren hangi durumlarda tazminat ödemez?

Kanunun kıdem tazminatına hak kazanılması için aradığı en önemli şart; işçinin İş Kanunu kapsamında işçi olarak kabul edilmesi ve aynı işverenin iş yerinde en az 1 yıl süre ile çalışmasıdır. İşçi söz konusu iş yerinde bir yıldan az bir süre çalışmış ise kıdem tazminatı alabilmesi mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halkbankkobi.com.tr

İşveren elden maaş ödediğini nasıl ispatlar?

İşçiye Elden Ödeme Yapılmasının İspat Edilmesi

Elden ödeme durumunun ispatı, tanıklarla olabilir. Ayrıca işçinin gerçek ücretini içeren herhangi bir belge varsa, bu belge ile de durum ispat edilebilir. Bunun dışında emsal ücret araştırması ile de ispat mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

İşveren hangi durumlarda tazminat öder?

İşveren, işçinin iş sözleşmesini feshetmesi veya işten ayrılması durumunda kıdem tazminatı ödemekle yükümlüdür. Ancak, iş sözleşmesinin haklı sebeplerle feshedilmesi durumunda işveren kıdem tazminatı ödemek zorunda değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Maaşları geç yatıran firmaya ne yapılır?

Özetle Yargıtay, maaşını geç alan, maaşını eksik alan bir işçinin işvereni icraya verme hakkı olduğu gibi, icra takibi başlatmadan iş akdini haklı nedenle feshedebilir demiştir. İş akdini bu şekilde fesheden işçi, elbette ki kıdem tazminatına hak kazanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ckhukuk.com.tr

Tazminatımı alamadım nereye başvurmalıyım?

Kıdem tazminatı ve işçilik alacaklarına dayalı olarak işverene dava açmak için yetkili iş mahkemesine dava dilekçesi ile başvurmak ve harçlar ile gider avansını yatırmak gerekir. İş Mahkemelerinde görülen davaların çoğunun dava şartı arabuluculuğa tabi olduğundan dava açmadan önce arabulucuya başvurmak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirbas.av.tr

Mesaisi ödenmeyen işçi nereye şikayet eder?

Fazla mesaisini alamayan işçi işvereni şikayet edebilir, İş Mahkemesi'nde dava açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ishukukuyardim.com

İşçi kaç gün gitmezse işten çıkarılır?

Ancak devamsızlık sebebiyle fesih de 6 günlük sürenin her durum açısından ayrı ayrı incelenmesi gerekmektedir. Eğer işçi ardı ardına iki iş günü işe gelmeyip üçüncü gün işe gelmişse işveren artık burada fesih hakkını son devamsızlığın yapıldığı tarihten itibaren 6 iş günü içerisinde kullanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mottohukuk.com

3 gün işe gelmeyen işçiye ne yapılır?

İşçinin 3 Gün İşe Gelmemesi, 4857 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesinin (II) numaralı bendinin (g) alt bendinde, İşçinin 3 Gün İşe Gelmemesi halinde, işverenin haklı fesih imkanının bulunduğu kurala bağlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkayhukukburosu.com

İşçi nasıl haklı fesih yapar?

İşçinin sözleşmesini haklı olarak sonlandırabileceği haller, İş Kanunu'muzun 24. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre işçi; sağlık sebepleri nedeniyle, ahlak ve iyi niyet kurallarına uyamayan hallerde ve son olarak zorlayıcı sebeplerin olması halinde iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

İşten ayrıldıktan kaç gün sonra maaş yatar?

Normal şartlar altında maaş ödeme gününün üzerinden 20 gün geçtikten sonra hala ödeme yapılmamışsa işçinin haklı fesih hakkı vardır. Bu durumda işçi ihbar süresini beklemeden kıdem tazminatını da talep ederekişten ayrılabilir. Ancak işçinin işten ayrıldığı durumda içeride kalan ücreti, işçiye derhal ödenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Haklı fesih şartları nelerdir?

İş Kanunu'nun 25. maddesinde işveren bakımından haklı fesih nedenleri, 3 başlık altında düzenlenmiştir. Bunlar; sağlık sebepleri, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri ve zorlayıcı sebeplerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

İşçinin ücretleri kural olarak en geç kaç ayda bir ödenmesi gerekmektedir?

İşçi Ücreti Ne Zaman Ödenir? İşçi ücreti ödemesinin en geç ayda bir yapılması kural olsa da iş sözleşmeleri veya toplu iş sözleşmeleri ile ödeme süresinin bir haftaya kadar indirilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydinhukukburosu.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT