Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Daha az süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranmaktadır.
b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.
Kara Harp Okulu'nda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirilir. Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır.
Lisans mezunu nasıl subay olur? Dört senelik mezunlar için subay olma konusunda iki farklı seçenek bulunmaktadır. İlki askeri lise sınavlarına girerek ikincisi ise lisans eğitimi ve lisans mezunu şeklinde subaylık sınavlarına başvuru yapmaktır. Dört senelik mezun olanlar TSK hizmetinde çalışabilirler.
-KPSS ve ALES notu olmak, -Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, -Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, askeri okullar ile Jandarma ve Sahil -Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, -Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
İlgili 38 soru bulundu
Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Daha az süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranmaktadır.
Subay olmak için birden fazla yol bulunuyor. İlk ve en çok tercih edilen yöntem, Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi ve Milli Savunma Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen sınavdan başarılı olunması ve harp okuluna girilmesi gerekir. Bir diğer yöntem ise lisans mezunları için açılan kontenjanlara başvurmaktır.
Subay maaşı yukarıda da belirtildiği gibi ortalama olarak 48.500 TL ile 70.000 TL arasında değişmektedir. Astsubay maaşı da yine bu rakamlarda seyretmektedir.
Askerlik Subayı Olma Şartları:
Bu, askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlikten muaf olmuş olmanız gerektiği anlamına gelir. Yaş Şartı: Subaylık başvurusu yapacak adaylar için yaş sınırları, genellikle 18 ile 27 yaşları arasında değişir. Ancak, bazı subaylık branşları için yaş sınırları farklılık gösterebilir.
Subaylar, devlet memurudur. KHO'dan mezun olur olmaz maaş almaya başlamaktadırlar. Mezun olan subaylar, dinlenme ve eğitim maksatlı olarak aileleri ile birlikte yaz ve kış dönemlerinde sadece TSK personeline hizmet veren yerel ve özel eğitim merkezlerinden istifade edebilmektedirler.
Yasal Dayanak: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Eğitim Merkezi Komutanlığı Temin Yönetmeliği. b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.
Muvazzaf subayların aldıkları eğitim 'Temel Askerlik Ve Subaylık Anlayışı' kazandırmaya yönelik olarak düzenlenmiş bir dizi eğitim programını kapsar. 4 aylık süreç içerisinde adaylar hem teorik ve uygulamalı pek çok eğitime tabi tutulurlar. Bu eğitimler oldukça sıkı ve zorludur.
Madde 1 – Kara,Deniz,Hava Harb Okulları ile Üniversitelerin muhtelif fakültelerinin ve yüksek okulla- rın birinci sınıflarında Milli Savunma Bakanlığı hesabına okuyan ögrencilere ve Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha yukarı sınıflarda okuyanlara ayda 40 lira harçlık verilir.
(2) Yüksek lisans mezunları için 32 yaşından büyük olmamak (01.01.1989 ve sonrası doğumlular), c. Başvuru kılavuzunda sınıf/branş bazında belirtilen ilave şartlara sahip olmaktır.
Jandarma Genel Komutanlığı karargâhı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına aşağıda belirtilen branşlarda muvazzaf/sözleşmeli erkek ve kadın subay temini yapılacaktır. Lisans bölümleri Tablo-1'de, yer almaktadır. (KPSS ve ALES şartı yoktur.)
Milli Savunma Bakanlığı, dış kaynaktan subay alımı için başvuru yapacak adaylarda lisans mezunu olma şartı arıyor. Lisans seviyesinde düzenlenen KPSS sınavında P3 puan türünden 70 puan ve üzeri alan adaylar, subay alımlarına başvuru yapabilir.
Sözleşme süreleri; üç yıldan az ve dokuz yıldan fazla olmamak şartıyla, hizmet gerekleri ve yetiştirme maliyetlerine bağlı olarak kuvvet, sınıf ve branşlara göre yönetmelikte belirlenir. Yönetmelikte belirlenen şartları taşıyanların talepleri halinde sözleşmeleri yenilenebilir.
Teğmen Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Teğmen olmanız için 4 farklı seçenek vardır. Bunlar; Harp Okulu'ndan mezun olmak, asteğmen olarak görev alırken teğmenlik sınavında başarılı olmak, 9 ay boyunca asteğmen olarak görev yapmış olmak ve sözleşmeli teğmen olarak göreve başlamaktır.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Üsteğmen maaşı aylık ortalama 77.900 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Üsteğmen maaşı 62.300 TL iken, en yüksek ise 145.300 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Subay: Hususi kanuna göre silahlı kuvvetlere intisabeden asteğmenden mareşalliğe (veya büyük amirale) kadar rütbeyi haiz olan askerdir.
Albay Maaşı 2024
Albayların en az maaşı 87.200 TL olup, en fazla maaşları ise 232.400 TL'ye kadar ulaşabilmektedir. 2024 yılı itibaren emekli albay maaşı 54.000 TL'dir.
SUBAY OLMA ŞARTLARI
Lise ve dengi okullardan, yüksekokul, meslek yüksekokulu veya fakülteden mezun olmak gerekir. Subay olmak için yaş sınırı 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayanlar için 27 yaşını aşmamış olmak, lisansüstü eğitime sahip olanlar için ise 32 yaşını aşmamış şeklinde belirtilmektedir.
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer alan bir subayın başlıca görevi ise birliklerin sevk ve idaresini sağlamaktır. Diğer subay sorumlulukları ise şu şekilde sıralanabilir: Er, erbaş ve astsubayları yönlendirir. Muharebe görevlerine katılmakla birlikte yönetiminden sorumludur.
Kara Harp Okulu'nda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirilir. Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri