Üretiminde sıkı dokuma olan kadife koltuklar günlük kullanımın yaratabileceği deformelere karşı zarar görmez. Suya karşı kiri tutmayan ve kolayca temizlenebilen bir yapıya sahip olan kadife koltuklar, yaşadığınız ortamın kalitesini kesinlikle yukarıya taşıyacaktır..
Neden kadife bir koltuk tercih etmeliyim? Kadife, uzun havlı ve sık dokulu bir kumaştır. Uzun havlı olması, yumuşacık bir dokunuş hissiyatı vermesini sağlar. Kadife, koltuklarda uygulandığında her evin rahatlıkla tercih edebileceği bir kumaş türüdür.
Özellikle kış mevsiminde kullanılan kadife kumaşlar sıcak yapılı bir kumaştır. O nedenle kış aylarında kullanıldığında vücudu sıcak tutmaktadır. Türk moda sektöründe önemli bir yere sahip olan kadife kumaşlar çok dayanıklıdır. Kolay yıpranmayan özel bir kumaş olan kadife modern ve klasik her alanda da kullanılabilir.
Kadife Döşemelik Kumaş türü en sık tercih edilen döşemelik kumaş türü olarak bilinir. Yumuşaklığı ve dokusu sebebiyle kullanışlı bir kumaş olarak gözükse de sıcak havalarda ciltte terletme gibi bir dezavantaja sahiptir.
Geleneksel olarak ipekten yapılan kadifeler, günümüzde dayanıklılığını arttırmak için polyester benzeri sentetik elyaftan yapılmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Kadife, genellikle ipek, pamuk veya sentetik liflerden yapılır. İpek kadife en lüks ve pahalı olanıdır, ancak pamuk veya sentetik liflerden yapılan kadifeler de daha ekonomik bir seçenektir.
En şık kumaş türleri arasında olan kadife kumaş, klasik ve lüks bir imaja sahiptir. Bu anlamda kadife kumaş koltuk modelleri de oldukça gösterişli bir tarzı yansıtır. Fakat kadife kumaş koltuk temizliği söz konusu olduğunda son derece hassas bir temizleme işlemi uygulamak gerekir.
Kadife mobilyalarda elyaf çok fazladır. Fazla kullanımında zamanla ezilmeler olabilir. Çoğu zaman kadifeler buruşur veya leke oluşur. Fakat endişelenmeyin.
Kadife koltuklarınızı ılık suya bir miktar amonyak dökerek de temizleyebilirsiniz. Temizliği yüksek ısıda suyla yapmayın. *Eğer kadife koltuğunuza leke bırakan bir sıvı döküldüyse çok vakit kaybetmeden temiz bir bez yahut kağıt havluyla lekeyi emdirin.
· Kadife koltuk temizlemek için karbonat kullanılabilir. Yeteri kadar karbonat lekenin üzerine yaydırılır. Sonrasında ise ılık su ve bez ile bölge silinir. · Bir diğer yöntem ise aspirin kullanmaktır.
Tay Tüyü Kumaşı Avantajları
Yırtılmalara karşı dayanıklıdır. Leke tutmaz. Açık renklerde dahi güvenle tercih edilebilir.
Koltuğun yerleştirileceği alanın dekorasyon stiline uyum sağlayacak bir kadife kumaş rengi mutlaka bulunur. Kadife koltuk kumaşı, üzerinde toz barındırmayan ve kir tutmayan bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda kolayca temizlenebilir ve uzun süreler boyu deforme olmadan kullanılmaya devam edilir.
yazın terletmeyen kışın üşütmeyen doğal kumaştır Saf pamuk olduğundan dolayı kırışma yapabilir.Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır. Sıcak koşullarda rahatlıkla tercih sebebi olabilecek bir dokuya sahiptir..
Kadife. İhtişamlı duruşu ve ipeksi dokunuşuyla göz kamaştıran bir kumaş türü olan kadife, aynı zamanda sahip olduğu renkleri çok daha kaliteli bir biçimde yansıtmasıyla da bilinir. Genellikle seçkin koltuk tasarımlarında tercih edilen kadife, salonunuzun görkemli gözükmesini sağlar.
Kumaş rengi ve kumaş dokusu arasında uyum olmalıdır. Keten gibi hafif dokudaki kumaşlar daha çok açık ve doğal tonlarla uyum sağlar. Bununla birlikte kadife ve nubuk benzeri kalın dokudaki kumaşlar ise daha koyu tonlarla uyum sağlayacaktır. Terletmeyen ve koku yapmayan özellikte kumaşlar tercih edilmelidir.
Bu dolayı kumaş seçimi yaparken, lekeyi çabuk bırakabilen ve kolay temizlenebilen kumaş türlü seçimi yapılmalıdır. Doğal kumaşlar bu konuda sizlere temizlikte yardımcı ve dayanıklı olan kumaşlardır. Aynı zamanda sentetik koltuk kumaşları ve keten kumaşları da seçilmesi uygun olan kumaşlar arasındadır.
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Süet koltuk ise, deri gibi evlerinizin dekorasyonuna şıklık katacaktır. Deriye göre kullanımı daha kolay ve ömrü daha uzundur. Süet koltukta ki yıpranma deri koltuğa göre azdır. Çok fazla esneme ve gevşeme yapmayan süet, temizlik açısından da kullanıcılarına kolaylık sağlamaktadır.
Keten yapısı itibariyle uzun ömürlü kullanım sağlar. Bu da koltuğun görünümünün uzun yıllar boyunca bozulmadan görünmesine olanak tanır. Keten kumaşlar aynı zamanda kolay kolay toz tutmaz. Bu durum da temizlik açısından kendisini daha avantajlı konuma getirir.
Kadife fon perdenizi yıkarken kesinlikle sıvı deterjan kullanmalısınız.
Kumaş seçimi önemlidir; leke tutmayan, silinebilen, terletmeyen yumuşak dokulu kumaşları tercih etmeliyiz. Salonlarımızda kadife, sonil, teflonlu kumaşlar tercih edilmelidir. Oturma odalarımızda keten, sentetik viscon, koton idealdir.
Tay Tüyü Kumaş
Leke tutmayan kumaş yapısıyla silinmesi kolay, duruşunun modern ve temiz olduğu bu kumaş türü en çok tercih edilenlerdendir. Koltuk kumaş kalitesini yansıtan tay tüyü kumaşı farklı tasarımlarda bulmanız mümkündür.
Bu soruya yanıtımız bulaşık deterjanı oluyor. Kadife koltuk nasıl silinir diyorsanız öncelikle işe güçlü bir bulaşık deterjanı edinmekle başlayabilirsiniz. Bulaşık deterjanı ile ılık suyu bir sprey şişe içinde güzelce çalkalayın ve lekeli yüzeye püskürtün.
Kadife kumaşlar hassas kumaşlardır, bu sebeple bu ince dokumaya zarar vermeyecek yöntemi titizlikle seçmende fayda var. Eğer ürünün üzerinde ıslak yıkamanın uygun olduğu yazıyorsa makinede düşük devirde ve düşük ısıda yıkama yapabilirsin. Bunun yanında kadife kırlent kumaşı elde yıkamaya da uygundur.
Köşe ve klasik koltuk takımlarında tercih edilen nubuk kumaşlar uzun süreli kullanım sunar. Özellikle çocuklu ve kalabalık aileler için ideal bir seçim olur. Leke ve su tutmayan yapısı ile kolay temizlenir. Mikrofiber bez yardımıyla kısa sürede silinebilen nubuk koltuk takımları hijyenik bir kullanım sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri