Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kadın doğum doktoru en fazla kaç gün rapor verebilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kadın doğum doktoru en fazla kaç gün rapor verebilir?

"Doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?" derseniz aile hekimi dışındaki doktorlar 40 güne kadar rapor verebilirler. Eğer 40 günün sonunda da sağlık sorunlarınız devam ediyorsa bu kez heyete başvurmanız gerekir. 40 günlük zaman dilimini aşan raporlar ancak heyet tarafından verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

İstirahat raporu en fazla kaç gün verilir?

İş yeri hekimi sigortalı olan kişiye bir defada en fazla iki gün rapor verebilmektedir. Tek bir hekim raporu ile kişiler en fazla 10 günlük rapor izni kullanabilmektedir. Bunun yanında eğer kontrol muayenesi de raporda detaylı olarak belirtilmiş ise 20 günü geçmeyecek şekilde daha uzun kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Hamilelikte en fazla kaç gün rapor alınır?

Hamilelik veya doğum izni toplam 16 haftalık ücretli izni kapsıyor. Kaba bir hesapla anne adayı toplamda 112 gün boyunca izin yapıyor. Dileyen anneler, doğumdan sonra ücretsiz izne de ayrılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

İşçi 40 günden fazla rapor alırsa ne olur?

40 Günden Fazla Rapor Alan İşçi

4857 sayılı İş Kanunu'na göre işçinin alacağı rapor süresi ihbar süresini geçmesi halinde işveren iş sözleşmesini haklı nedenle fesh edebilmektedir. Sürekli ve uzun süreli rapor alan işçinin işin işleyişini ve düzenini bozması haklı nedenle feshe sebep olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Tek hekim 10 günden fazla rapor verebilir mi?

Bu Yönetmelikler gereği; memurlara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün rapor verilebilir. Raporda kontrol muayenesi öngörülmüş ise kontrol muayenesi sonrasında tek hekim tarafından en çok 10 gün daha rapor verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

AİLE HEKİMLERİ HANGİ RAPORLARI VEREBİLİR?

İlgili 23 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Tek hekim 14 gün rapor verebilir mi?

Böylelikle tek hekim tarafından tek seferde 10 gün verilebilen rapor süresi 14'e yükselmiş oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Bir doktor 20 gün rapor verebilir mi?

"Doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?" derseniz aile hekimi dışındaki doktorlar 40 güne kadar rapor verebilirler. Eğer 40 günün sonunda da sağlık sorunlarınız devam ediyorsa bu kez heyete başvurmanız gerekir. 40 günlük zaman dilimini aşan raporlar ancak heyet tarafından verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Sürekli rapor alan bir işçi işten çıkarılabilir mi?

Uzun süre ve kesintisiz şekilde rapor kullanan işçilerin, haklı sebeple işten çıkartılabileceği Kanun'da açıkça düzenlenmiştir. Ancak, belirli aralıklarla ve sürekli rapor alan işçiler açısından böyle bir düzenleme bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anilakalin.av.tr

Üst üste rapor alan işçi işten çıkarılır mı?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 18. maddesinin gerekçesinde sık sık hastalanma veya çalışamaz duruma getirmemekle birlikte işini gerektiği şekilde yapmasını devamlı olarak etkileyen hastalık halinin işçinin yetersizliğinden kaynaklanan geçerli fesih nedenleri olduğu belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Rapor alan işçi tazminatsız çıkarılır mi?

İş kazası raporu alan ve işe gidemeyen işçi işveren tarafından işten çıkarılamamaktadır. İş Kanunu'nu gereğince bu işlemi gerçekleştiremez. Ancak böyle bir durum gerçekleşir ve işveren işçiyi çıkarması durumunda işçi ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı ödemeye zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

2023 30 günlük rapor parası ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Hamilelikte 9 ay rapor alınır mı?

Her anne adayının gebeliğin 32. haftasından sonra doğum öncesi izne ayrılma hakkı vardır. 32. hafta geldiğinde siz çalışmak isterseniz ve doktorunuz da bunu uygun bulursa “çalışmasında sakınca yoktur” şeklinde rapor verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dresracanbeyazli.com

Özel hastaneden alınan rapor geçerli mi?

Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulsaglik.gov.tr

Işe gitmemek için rapor nereden alınır?

Raporu alabilmek için öncelikle raporu vermeye yetkisi olan bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: satemmobilsaglik.com

Raporun bittiği gün tekrar rapor alınır mı?

E- rapor düzenlemesi ile, öncesinde alınan raporun bitiş süresinden 1 gün öncesinde tekrar istirahat raporu verilmesinin mümkün olmamasından dolayı başlama yapmanız gereken günde il dışından aldığınız 5 günlük raporun usule aykırı olduğu açıktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

3 doktorlu heyet raporu kaç gün?

Hastane kurulu tarafından onaylanan heyet raporu neredeyse her kamu kurum ve kuruluşa iletilebilir. Heyet raporu ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Bunun yanı sıra tam teşekküllü sağlık raporunun süresi 7 iş günü olarak belirlenir. Heyet raporunun geçerlilik süresi neredeyse 90 gün olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Raporluyken işten çıkış verilir mi?

Örneğin işçi yıllık ücretli izinli ya da istirahat raporlu iken süreli fesih bildiriminde bulunulabilir ancak fesih bildirim süreleri yıllık ücretli iznin ya da istirahat raporunun bitiminden itibaren işlemeye başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

Doğum raporlu işçi işten çıkarılabilir mi?

Kadın işçinin mazeretsiz olarak üst üste iki iş günü işe gelmemesi, işyerinde kavga etmesi, iş ahlakına uymayan davranışlarda bulunması, kendisinden istenen bir işi yapmamakta ısrar etmesi gibi durumlarda doğum izni süresi sonunda kadın işçi niş iş sözleşmesi işveren tarafından feshedilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 3ehukuk.com

Rapor alınca tazminat kesilir mi?

İşçinin bir defada/art arda aldığı ve süresi, işçinin ihbar süresini 6 hafta geçen rapor varsa, bu raporun toplam süresi, kıdem hesabında dikkate alınır ve süreden indirim yapılır, fakat bu süreyi yani ihbar süresi + 6 haftayı aşan istirahat raporu süresi kıdem tazminatı hesabında dikkate alınmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Sık sık rapor alan işçi tazminat alabilir mi?

İstirahat raporunu aslında işçi almaz, doktor verir. Ancak, sık sık rahatsızlanan ve sık sık hekim tarafından rapor verilen işçiyi işveren ancak tazminatlarını ödeyerek işten çıkarabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebeanaliz.com

8 saatten fazla çalışamaz raporu nasıl alınır?

Bu nedenle asıl olarak işyeri hekiminizi bilgilendirerek devlet hastanelerine başvuru yaparak. Uzman doktor onayıyla ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz raporu alabilirsiniz. Bazı durumlarda uzman doktorun talebiyle sağlık yüksek kuruluna yönlendirilebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halimasa.com.tr

Sağlık nedeniyle işten ayrılma nasıl olur?

Cevap: Bir çalışanın işinden sağlık nedeniyle kıdem tazminatını alarak ayrılabilmesi için iş kanunu 24/1. madde kapsamında iş sözleşmesini haklı nedenle sona erdirmesi gerekiyor. Bunun için yapmakta olduğu işin sağlığı ve yaşayışı için risk teşkil etmesi ve bu durumun heyet raporu ile saptanması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Özel doktordan alınan rapor geçerli mi?

Dişçi Rapor Verir mi: Özel Doktordan Alınan Rapor Geçerli mi? Dişçi Rapor Verir mi: Özel bir diş hekiminden alınan istirahat raporu resmi bir belge niteliği taşıdığından geçerlilik özelliğine de sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentalparklinik.com

2023 yılı rapor parası ne kadar?

Görüleceği üzere Ekim 2023 itibari ile asgari ücret almakta olan bir sigortalı çalışanın; günlük yatarak tedavi durumunda yapılacak ödemesi 223,5 Türk lirası, Günlük ayakta tedavi durumunda ise kendisine yapılacak ödeme 298 Türk lirasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

3 aylık heyet raporu nasıl alınır?

Heyet raporu tam teşekküllü devlet hastanelerinden ya da özel hastanelerden alınabilir. Heyet raporu almak isteyen kişi öncelikle randevu almalıdır. Ardından hastane tarafından verilen rapor talep dilekçesi, heyet raporu ücreti ve istenilen diğer belgeler teslim edilir ve işlemler başlatılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervekolman.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT