Kadroya atanma talebinde bulunan personelin atama işlemleri 26 Ocak 2023-28 Nisan 2023 tarihleri arasında tamamlanacak olup atama onayları birimlerine gönderilecektir.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli pozisyonda görev yapan 81 bin 108 personelin kadroya geçiş işlemlerinin tamamlandığını bildirdi.
http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.
Kadroya atanma talebinde bulunan personelin atama işlemleri 26 Ocak 2023-24 Mart 2023 tarihleri arasında tamamlanacak olup atama onayları birimlerine gönderilecektir.
SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA ATANMA BAŞVURULARI BAŞLADI
Bu kapsamda, 28 Kasım 2022 itibarıyla sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışmakta olanlardan 7433 Sayılı Kanun'un yürürlük tarihi olan 26 Ocak 2023'te sözleşmesi devam eden personelin memur unvanlı kadrolara başvuru hakkı bulunuyor.
İlgili 35 soru bulundu
Düzenlemeyle, 4/B maddesi kapsamındakiler, kamu kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personel ile belediyelerde çalışan yaklaşık 200 bin kişinin kadro hakkı elde edeceği hesaplanıyor. 230 bine yakın sözleşmeli öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlisi de değişiklikten yararlanacak.
Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
KADROYA GEÇİŞLER TALEBE BAĞLI
4B'li personel, mahalli idareler personeli, teşkilat kanunlarına dayalı olarak çalışan sözleşmeli personel, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil imam hatip ve müezzin kayyımlar ile vekil ebe ve hemşireler de düzenlemenin kapsamına alınıyor.
Personellere iş güvencesi verilecek, kadroya geçen personellerin disiplin hükümleri hariç görevine son verilemeyecek. Sadece bazı maaş/aylık kalemleri gelir vergisine tabi olacak. Kademe ve derece ilerlemesi olacak. Personeller görevde yükselme sınavlarına girebilecek.
3- Sözleşmeli personelin kadroya geçmeleri için verilen 30 günlük başvuru süresi , 31 Mart 2023 tarihinde kadar (bu tarih dahil); atanma süreleri ise 28 Nisan 2023 Tarihine kadar ( bu tarih dahil) uzatılmıştır.
SGK kaydınızı kontrol ediniz. Emekli sandığı (4 C ) mevcut ise kadroya gecmissiniz demektir.
Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi için Devlet Memurlar Kanununda değişiklik yapılacaktır. Bu süreden sonra tüm sözleşmeli personel gerekli şartları taşıması durumunda kadroya geçirilecektir. Bu şartlar; Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecek.
İlgilinin atanmamasına karar verilmesi durumunda, işlem idare tarafından 7 gün içinde mahkemeye ve ilgilisine bildirilecek. Bildirim üzerine bu işleme dair iddialarını ileri sürebilmesi için mahkeme tarafından davacıya 30 günlük süre verilecek.
İhtiyaç halinde sözleşmeli personele geçici görev verilebilir. Geçici görevlendirmelerin süresi bir yıl içerisinde iki aydan fazla olamaz. İl içi ve il dışı geçici görevlendirme olurları il müdürü tarafından imzalanır.
Kurumlar Arası Nakil Yok
Düzenlemede, sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değişikliği yapamayacağı açık olarak yer almıştır. Buna göre Sağlık Bakanlığında çalışan 4/B`li örneğin Milli Eğitim Bakanlığına geçemeyecektir. Burada en önemli husus belediye ve üniversitelerde çalışanlardır.
Yasa teklifine göre 4 B'li olan kamu çalışanları, belediye çalışanlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı kurumlarında çalışan sanatçılar, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil imam hatip ve müezzin kayyımlar ile vekil, ebe ve hemşireler de düzenlemeden yararlanacak.
Kadroya geçen personel kurumlar arası nakil hakkına 4 yılın sonunda kavuşacak. Kadrolu olanların maaşı da artacak.
Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeyle, 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresi olmadan doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçecekler.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
Kanuna göre 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar, memur kadrosuna geçebilecek.
Yüz binlerce sözleşmelinin kadroya geçirilmesine ilişkin kanun teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. 28 Kasım 2022 tarihinden önce işe başlayanları bekleme süresi olmadan kadroya geçebilecek. 458 binden fazla çalışana kadro imkanı veren düzenleme, Genel Kurul'da onaylandıktan sonra hayata geçecek.
Son dakika haberi! Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Düzenleme kapsamında bulunan sözleşmeli personel, kadroya geçmek için 30 gün içinde başvuru yapacak. Bu başvuruyu yapanlar, dünden itibaren 60 gün içerisinde kurumlarına atanacak. İşlemler en geç 60 gün içinde tamamlanacağından, sözleşmeliler en geç Mart ayı içerisinde kadrolu olabilecek.
Sözleşmeli personelden üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri hâlinde sözleşmeli personel olarak çalıştırılmalarına esas alınan memur kadrolarına atanır. Bu kapsamda memur kadrolarına atananların bir yıl süreyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz.
Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının yayımladığı, sözleşmelilerin kadroya geçişini düzenleyen 632 sayılı KHK'yı açıklayan rehberde, kadroya geçen sözleşmelilere aday memurluk hükümlerinin uygulanmayacağı hüküm altına alınmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri