Kafatası endeksi Hesaplanan gösterge 75'ten küçük ise kafatası, üstten bakıldığında uzun ve düz demektir. Bu tip kafatasları
Dinarik ırkı: Balkanlarda ve Karpatlarda yoğun olarak gözlenen bu irk: iri ve uzun boy, kafa ardındaki yassılık nedeniyle çok brakisefal, uzun ve geniş yüz, sırtlı ve çıkıntılı burun ve koyu saç ve göz rengi ile karakterizedir.
ulus kavramını dil, kültür ve hede hödöye değil de, kavim kavramına, yani kafatası biçimine bağlayan görüş, ırkçılık. aynen türk ırkının belirgin özellikleri başlığında inceledikleri gibi. aynı zamanda bir düşünce, inanç ve benzerine körü körüne bağlılık anlamına da gelen sözcük.
Deformasyonel Brakisefali (Düz Kafa) kafanın arkasının tamamının düz (merkezi düzlük) ve aşırı geniş olmasıdır. Alın genellikle şişik ya da iki yöndende ileri doğru çıkık ve kafanın yüksekliği aşırı derecede yukarı doğrudur.
Böylece, kimin kaç kuruşluk Türk olduğunu da öğrenmiş oluruz. Ama bu işi, bilimsel yöntemlerle yapalım. Malum, kafatasının cinsini belirlemek için 'antropometri pergeli' ile önce kafatasının genişlik ve uzunluk açısı ölçülüyor. Daha sonra çıkan rakamlar yüzle çarpılıp birbirine bölünüyor.
İlgili 38 soru bulundu
Bu tip kafatasları dolikosefal olarak adlandırılır ve tipik Avustralya yerlileri Aborjinler ve Güney Afrika yerlileri bu sınıfa girer. Endeks 75 ile 80 arasında ise kafatası neredeyse ovaldir (yuvarlak).
Düz kafa sendromunun tedavi yöntemlerinden bir tanesi kask kullanımıdır. Bebeğin kafatasına uygun bir şekilde tasarlanan kaskın kullanımı, zaman içerisinde kafa tasanın şeklini ciddi oranda düzeltmektedir. Bir diğer tedavi yöntemi ise kafatası düzeltici operasyonlardır.
Bebeklerde kafa şeklini oluşturan en önemli unsur genetik faktördür. Ancak bebeğin anne karnındaki duruş şekli ya da doğumdan sonraki yatış pozisyonu düz kafa sendromuna sebep olabilir.
katkılarıyla Tıp Fakültesi Antropoloji (167,59), brakisefal bir kafa, ince Türk adamı (Alkışlar).
Kafatası eğrilikleri, kafatasında çukurluklar, özellikle şakak ve alın bölgesinde gözlemlenebilen düzensizlikler şeklinde meydana gelebilmektedir. Kafatası çökmesi, genetik birtakım sebeplerle meydana gelebildiği gibi, bebeklikte kafatasının yumuşak olması ve yaşanan kafa travmaları sebebiyle oluşabilmektedir.
Sella turcica (tekil) sellae turcicae (çoğul) (Latince harfiyen «Türk eyeri»), insanların yanı sıra şempanze, orangutan ve gorillerin dahil olduğu insangiller familyasının (Hominidae) kafataslarındaki sfenoit kemikte bulunan eyer şeklindeki çukur. Sella turcica, resmin sağ üst köşesinde gösterilmektedir.
İnsan kafatası sembolizmi, insanın kafatasıyla ilgili sembolik bir anlamdır. Kafatasının en çok karşılaşılan sembolik kullanımı ölüm ve yaşam betimlemesidir. İnsan, diğer kemiklerin taş parçalarına benzediği zamanlarda birkaç parçaya ayrılmış gömülü kafataslarını bile kısmen tanıyabilir.
[l ince] sıf. (Fr. brachycéphale < Yun.) Kafa tasının genişliğiyle uzunluğu birbirine yaklaşık denk olan, kısa ve geniş başlı, kısa kafalı: “Brakisefal ırk.”
5 ırk görmekteyiz. Bunlar, Nordik, Dinarik, Alpin, Doğu Avrupa ve Akdeniz. göze çarpmaktadır.
Homo (2 milyon yıl önce – günümüz) ile onun türleri Homo habilis, Homo rudolfensis, Homo ergaster, Homo georgicus, Homo antecessor, Homo cepranensis, Homo erectus, Homo heidelbergensis, Homo rhodesiensis, Homo neanderthalensis, Homo sapiens idaltu, Arkaik Homo sapiens, Homo floresiensis.
Dolikosefali (Antik Yunanca δολιχός 'uzun' ve κεφαλή 'kafa' sözcüklerinden türetilmiştir), başın genişliğine göre beklenenden daha uzun olduğu bir durumdur. İnsanlarda skafosefali bir dolikosefali biçimidir. Dolikosefalik köpekler (Alman Çobanları gibi) uzun burunlara sahiptir.
Ön-Türk ya da Proto-Türk, MÖ. 30.-MS. 6. yüzyıl Urheimat ve Sprachbund ayrışmasına kadar Türkçe konuşan toplulukların ortak atasını kapsayan tanımdır.
Protuberentia occipitalis externa" da bulunan inion(en dış tarafı)'un 2 3 cm çıkık olması halk arasında turan çıkıntısı olarak adlandırılır. Afet inan "l'anatolie la pays de la race turqie"adlı makalesinde bundan bahseder ve bu araştırma sonucu %80 oranında türklerde turan çıkıntısı oldığu saptlanmıştır.
Kafatası şekil bozuklukları genellikle doğumda fark edilir, ancak bazıları sonradan da ortaya çıkabilir. Tedavisi, bozukluğun ciddiyetine ve nedenine bağlı olarak değişebilir. Bazı durumlarda, cerrahi müdahale gerekli olabilir.
Bebeğinizin başı bir tarafa dönük halde yatarken uzun zaman geçirmesi, başının ağırlığı ile birlikte, kafatasının arkası veya yanındaki bir bölgenin düzleşmesine neden olabilir. Bu duruma, düz kafa sendromu veya pozisyonel plagiosefali denir. Düz bölge, zaman içinde yeniden yuvarlaklaşacaktır.
Düz kafa sendromu, başın arkasında veya yanında kafa şeklinde bir düzensizlik olarak kendini gösterir. Ebeveynler genellikle sekiz haftalık bebeklerde düz bir kafa fark ederler, bebeklerinin başının biraz geniş olduğunu, kulağın bir yandan öne doğru itildiğini veya kaşının daha belirgin olduğunu fark ederler.
Plagiosefali, bir bebeğin kafatasının arkasının veya önünün bir tarafında düzleştiği bir durumu tanımlar. Plagiosefali doğuştan olabilir (doğumda mevcut) veya bebeklik döneminde gelişebilir (pozisyonel veya deformasyonel). Pozisyonel plagiosefali genellikle ciddi komplikasyonlara, sorunlara neden olmaz.
Bunu önlemek için, bebeğinizi sürekli yatarak tutmak yerine, onu kucağınıza alarak veya bir ana kucağı – siling gibi bir aparat kullanarak bilinçli bir şekilde kafasının hep yanı yerde baskı altında kalma zamanını azaltmanızı tavsiye ederiz.
Kafatası estetiği genellikle yetişkinlere uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu tedaviden önce hasta ayrıntılı bir muayeneden geçer. Kafatasının pozisyonu ve şiddeti değerlendirilir ve bir tedavi planı hazırlanır. Üç boyutlu görüntüleme ile değerlendirilen kafatasının eğriliği, cerrahi yöntemlerle düzeltilebilir.
Erken teşhis edilen bebeklerde oluşan kafatası şekil bozukluklarının tedavi edilmesi pozisyon değiştirme, egzersizler ve yüzüstü aktiviteleri ile mümkün olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri