İletişim, duygu, düşünce ve bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır.
Dökme' in tanımına göre iletişim bilgiyi üretme, aktarma ve anlamlandırma sürecidir. Türk Dil Kurumu tarafından iletişim tanımı ise Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması, bildirişim, haberleşme, komünikasyon şeklinde yapılmaktadır.
Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre iletişim, duygu ve düşüncelerin, akla uygun şekilde başkalarına aktarılması, bildirim ve haberleşme olarak tanımlanmaktadır. Buna ek olarak iletişimle ilgili diğer tanımlar aşağıdaki gibi sıralanabilir. İletişim bir organizmanın bir uyarıcıyla gösterdiği ayırıcı tepkidir.
Bireyler arası ilişkiler bağlamında iletişim kısaca, “bilgi üretme, aktarma ve anlamlandırma süreci”dir.
İletişim, insanların duygu, düşünce, inanç, tutum ve davranışlarını sözlü, yazılı ve sözsüz olarak iletilmesidir.
İlgili 28 soru bulundu
İletişim duygu, düşünce veya bilgilerin çeşitli yollarla başkalarına aktarılması sürecidir.
❖ Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre iletişim, duygu ve düşüncelerin, akla uygun şekilde başkalarına aktarılması, bildirim ve haberleşme olarak tanımlanmaktadır. ❖ İnsanın olduğu heryerde kişiler, gruplar ve türler arasında karşılıklı gerçekleşen, mesajların değiş-tokuşu sürecidir (Cemalcılar, 1988: 305).
tanımlanır. TDK'nın iletişim tanımı: “Duygu, düşünce ve bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması, bildirişim haberleşme, komünikasyon”.
Empati gerçek anlamıyla başkasının duygu ve düşüncelerini anlayabilecek yeterliliğe, beceriye sahip olmak demektir ve bu da ancak kendimizi o insanın yerine koyarak olaylara onun bakış açısından bakarak yapılabilir. Bilinmelidir ki sağlıklı iletişimin en temel kavramı empatidir.
Kişilik: bireyin kendine özgü olan, değişik durumlarda ve zaman içinde kalıcı olan duygu, düşünce ve davranış örüntüsü olarak tanımlar.
Kısacası sanat; bir duygunun, düşüncenin, izlenimin çeşitli yöntemler ve malzeme- lerle üretilip, aktarılmasıdır.
1- Gönderici (Kaynak)
Bir duygu veya düşüncesi olan ve bunları paylaşma durumunda olan göndericidir. Bu kişi “kaynak, gönderici veya iletici” olarak nitelenir.
2. (mec.) düşünce ve duyguları bildirmeye yarayan herhangi bir anlatım aracı çiçek dili, müzik dili, burçların dili v.b. 3. Belli durumlara, mesleklere, konulara özgü dil: (Hukuk dili, Tıp dili v.b.) Dil, genel olarak insanlararası iletişimin doğrudan aracıdır.
Gönderici (Kaynak): Duygu, düşünce ve isteklerin aktarılmasında sözü söyleyen kişi veya topluluktur.
Türk Dil Kurumu, Güncel Türkçe Sözlük'te müziği "Birtakım duygu ve düşünceleri belli kurallar çerçevesinde uyumlu seslerle anlatma sanatı" olarak tanımlamıştır.
İletişim, duygu, düşünce ve bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır. İletişim, gönderici ve alıcı arasında anlamlardan sonuç çıkarma ve bilgi değişimidir.
Sempati, bir başka kişinin duygularını anlamak ve onlara karşı anlayışlı bir tutum sergilemek için duygusal ve davranışsal bir çaba gerektirir. Bu nedenle, sempati, bir duygu olmak yerine, duygu ve davranışların bir arada çalışmasıdır.
Sosyal psikoloji, insan davranışlarının, duygularının ve düşüncelerinin diğer insanların davranış veya özelliklerinden nasıl etkilendiğini belirlemeye çalışır.
Sözlük anlamı ile düşünce, duygu veya bilginin her türlü yol ile başkalarına aktarılmasına iletişim denir. Bu aktarımlar sözlü, jest, mimik, yazılı, işitsel ya da görsel şekilde, gönderici ve alıcı arasında gerçekleşir.
İletişim Nedir? Bizim başkalarını anlamamızı, başkalarının da bizi anlamasını sağlayan süreç iletişimdir. Kişiler arasında, duygu, düşünce, bilgi, haber alışverişi, duygu, düşünce, bilgi ve haberlerin, akla gelebilecek her türlü biçim ve yolla kişiden kişiye karşılıklı olarak aktarılması.
İletişim:Duygu, düşünce ya da bilgilerin; ses, yazı ya da sembollerle paylaşılmasıdır.
İletişim, iletilmek istenen bilginin hem gönderici hem de alıcı tarafından anlaşıldığı ortamda bilginin bir göndericiden bir alıcıya aktarılma sürecidir.
Bilginin, düşüncenin, duygunun iletime uygun, hazır bir mesaj haline getirilmesine kodlama denir. Mesajın yorumlanarak, anlamlı bir şekilde algılanması sürecine kodaçma denir. Kodlama kaynak, kod-açımı ise alıcı tarafından yapılır.
Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre iletişim, duygu ve düşüncelerin, akla uygun şekilde başkalarına aktarılması, bildirim ve haberleşme olarak tanımlanmaktadır. Buna ek olarak iletişimle ilgili diğer tanımlar aşağıdaki gibi sıralanabilir. İletişim bir organizmanın bir uyarıcıyla gösterdiği ayırıcı tepkidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri