Anti-inflamatuar etkiye sahip olan kâfur yağı, her türlü eklem ve kas ağrısına iyi gelir. Güçlü bir antiseptiktir ve özellikle nasır tedavisinde oldukça etkilidir. Cilt tarafından hızlı bir şekilde emilen kâfur yağı, iltihaplanmaların önüne geçer. Huzursuz bacak sendromuna iyi gelir.
Öksürük, üşütme, bronşit, ve balgama karşı kullanılır. Soğutucu ve iltihapları önleyici özeliğinden dolayı romatizma, kas ağrıları, burkulma, morarma ve ezilmeye karşı hariçen merhemi kulanılır. UYARI : Kafur yağı veya saf kafur sade olarak kulanmaz, şayet kulanılırsa yakıcı ve iltihab yapıcı özelikleri vardır.
Kafur çok etkili bir uçucu madde özellikle böcekleri doğal yoldan uzak tutmak için. çünkü keskin bir mentol kokusu sağlıyor. 35 gram katı saf vazelin + 5 gr sıvı saf vazelinde, bir tablet kafuru eritmeniz yeterli oluyor.
Kullanımı :Dahilen ya da haricen kullanılabilir. Bit, bire için kullanılır. BİT PİRE İÇİN TOZ HALİNE GETİRİLİP 1 SU BARDAĞI SUYA KARIŞTIRILIP SAÇLARIMIZ ISLATILIR, HAVLUYLA KURULANIR. AYRICA SUYLA KARIŞIM YAPILIP SPREY ŞİŞELERE KOYULARAK SAÇIMIZA VE ELBİSELERİMİZE SIKIYORUZ.
Kafur, krem, merhem ve losyonlarda yaygın olarak kullanılan bir organik bileşiktir. Kafur yağı, kafur ağaçlarının gövdesinden çıkarılan ve buhar damıtımı ile işlenen bir yağdır. Tahriş, kaşıntı ve enflamatuar durumları hafifletmek amacıyla yardımcı olarak kullanılır.
İlgili 45 soru bulundu
Elde edilen yağ, kâfur ispirtosu ve ilaç yapımında kullanılır. Aromatik tedavilerde de yaygın olarak kullanılan kâfur yağı antiseptik, sedatif, antiromatik, uyarıcı, anti-inflamatuar ve anestezik özelliklere sahiptir.
Kafur Maserasyon Yağı 250 ml Fiyatı 623,71 TL.
Tıbbi lavanta yağının içeriğinde yüksek miktarda antiviral ve antibakteriyel madde bulunmaktadır. Bu yüzden lavanta yağının faydalarını en çok tıbbi lavantadan alırız. Geleneksel kullanımında sinek ve böcek kovucu olarak kullanılır. En önemli özelliklerinden birisi de bit tedavisindeki etkisidir.
Kafur kremi sipariş etmek isteyen kullanıcılar, ilk olarak eczaneleri ziyaret etse de sadece anlaşmalı olan eczanelerden tedarik edebileceğiniz bir üründür.
Teşekkür Ederiz. Bit kovucu özelliği var. Bit tokalarinda da aynı madde var. 1 dilim kafuru küçük bir keseye dikip çatal iğne ile çocuğun kıyafetine gorulmeyen bı kısma ilistirdim. Bu sayede bit kovucu oldu.
C₁₀H₁₆O kimyasal formülüne sahip bir terpenoiddir. Doğu Asya'da bulunan büyük yaprak dökmeyen bir ağaç olan kafur defne ağacında, aynı bölgeden uzun boylu bir ahşap ağaç olan alakasız kapur ağacında bulunur.
Bir yoruma göre kâfûr, cennetliklerinin su içtikleri çeşmenin adıdır. [v] Zencefil de Arapların içkiye katarak çokça kullandıkları bir kokunun adıdır. Zencefil katıldığı meşrûbâta hem lezzet katar, hem de ona güzel bir koku kazandırır. Kur'ân'da zencebîl şeklinde geçen kelimenin aslının Farsça olduğu söylenir.
Muhakkak ki erdemli olanlar [ebrâr] karışımı kâfûr olan bir kâseden içerler. Şüphesiz iyiler, karışımı kâfur olan bir kadehten içerler. Âyetlerimize iman eden dürüst ve erdemli kimselere gelince, onlar cennette, karışımındakâfur gibi hoş kokular bulunan bir kadehten cennet şarabı içecekler.
Kâfur, sabun ve selüloz sanayiinde de kullanılmaktadır. Türkiye'de yılda 10-15 ton kadar kâfur ithal edilmektedir. Kâfur ağacı bir tropik bölge bitkisi olduğundan, Türkiye'de yetiştirilememektedir.
Kefenin içine de güzel koksun diye gül suyu döküyoruz. Daha sonra kâfur denilen bir bitki serpiyoruz. Kâfur dökmek, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in zamanından kalma bir sünnettir. Son olarak da böcek gelmesin diye kefenin içine çörek otu koyuyoruz” diye konuştu.
Kafur, doğal olarak kafur ağacı (Cinnamomum camphora) bitkisinden elde edilirken, günümüzde yapay olarak tur- pentin yağından elde edilmektedir.
Kimyasal formülü C10H16O olan Terpenoiddir. Kâfur ağacının odununda doğal olarak bulunur, Kâfurun en büyük kullanım alanı plastik katkı maddesidir. Bu maddenin ayrıca deriyle temas ettiğinde ferahlatıcı etkisi vardır bundan dolayı acıyı azaltmak için kullanılmıştır.
Kullanım Bilgisi: *Cilde dairesel olarak masaj şeklinde uygulanması tavsiye edilir. *Cilde haricen uygulanır. *Çatlamış yada tahriş olmuş cilde ve göze yakın bölgelere uygulamayınız.
Hindistan cevizi yağı ile rendelenmiş bal mumunu ısıya dayanabilen bir cam içinde benmari usulü eriterek kremi yapmaya başlayın. Kremi karıştırmak için tahta kaşık kullanın ve malzemelerin içine önerilen ölçüdeki kafuru ekleyin. Kafuru ekledikten sonra diğer yağları ekleyerek birkaç defa karıştırın.
Lavanta kokusu, şampuanı ve kremi kullanarak da bitleri kendinizden uzak tutabilirsiniz. Çünkü, bitler lavanta kokusunu sevmez ve kaçarlar.
Yapılan araştırmalarda, biberiye, bergamot, okaliptüs, sardunya ve çay ağacı yağı gibi bazı aromaterapi yağları bitleri yok etmede etkili görülmüştür.(1).
İnce dişli bir tarakla ıslak saçtan bit yavrularını çıkarmak. Tarakları ve fırçaları en az 15 dakika şampuanla birlikte sıcak suda bekletmek. Başka birinin bit için tedavi edilmesi gerekip gerekmediğini görmek için diğer tüm hane halkı üyelerini yakından kontrol etmek.
İspirto ile karıştırılarak kullanılan kafur, saç kökünü kuvvetlendirerek kepek problemlerinin çözümünde oldukça etkilidir. Göz iltihaplanmalarına bir pamuk yardımı ile uygulandığı zaman gözü dezenfekte eder. Bir bardak suyun içine bir çay kaşığı kafur ekleyerek kaynattıktan sonra bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Anti-inflamatuar özelliği vardır. bu sayede ağrılı bölgelerdeki ağrıların hafiflemesine yardımcı olur. Uykusuzluk ve depresyona iyi gelir, sinirleri yatıştırır. Bağırsakların sağlıkla çalışmaya devam etmesini sağlar. Sinek ve böcek ısırıklarında kaşıntıyı giderebilir.
ölüler * yıkandıktan sonra bir şekilde üzerlerine sürülen *` :koyuyolar`` :emin degilim` toprak altında böceklerin haşerenin ölüye gelmesini engelleyen * madde.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri