Kaklık Mağarası'nın yapısal özellikleri büyük bir yer altı deresinin oluşturduğu ve yer altı boşluğunun tavanının çökmesi sonucu oluştuğu sanılmaktadır. Farklı ve ilginç özelliklere sahip mağara obruk gelişim özelliği gösteren içinde büyük bir traverten kitlesi görülmektedir.
Kokuyu geçirmek ya da nötralize etmek için herhangi bir çözüm bulunmuyor. Ancak ziyaret edenlerin bir kez daha Kaklık Mağarası'nın yolunu tutmalarının sebebi de yine kükürt. Mağara'nın içinde bulunan kükürtlü suyun cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.
Eğer terliğiniz yoksa ya ayakkabılarınızla suda yürürsünüz yada mağarayı gezemezsiniz. Eylül 2021 de giriş ücreti 4TL.
Kaklık Mağarası Denizli Ankara karayolunda Denizli il merkezine 30 kilometre mesafede Honaz ilçesi Kaklık Mahallesi'ndedir. Mağara içerisinde bol miktarda termal su bulunmaktadır. Berrak,renksiz ve kükürt kokulu olan bu su varlığı bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
İl merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Kaklık Mağarası, 1800'lü yıllarda iki Fransız tarafından keşfedildi. 2002 yılında yapılan düzenlemelerle turizme kazandırılan mağara, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.
İlgili 43 soru bulundu
Denizli'de 'Yeraltı Pamukkale'si olarak bilinen ve yapılan düzenlemelerle 2002 yılında turizme açılan 2 milyon yıllık Kaklık Mağarası, yüzlerce metre derinlikten yüzeye çıkan kükürtlü ve yoğun karbonatlı jeotermal suyuyla, cilt hastalıklarına şifa arayanların uğrak yeri olmaya devam ediyor.
Resmin bulunduğu Leang Tedongnge mağarası Sulawesi Adası'nda, dik kalker kayalıklarla çevrili uzak bir vadide yer alıyor. Yağmurlu mevsimlerde sık sık sel yaşanması sebebiyle yalnızca kurak mevsimlerde erişim sağlanan bölgede yaşayan Bugis topluluğu üyelerinin de daha önce mağara resmini görmedikleri belirtildi.
Karbonatlı (kireçtaşı, dolomtik kireçtaşı, dolomit, karbonat çimentolu konglomera ve kumtaşı), sülfat (jips) ve klorürlü (tuz) ana kayaların oluşurken veya oluştıktan sonraki fiziko-kimyasal olaylarla yeraltı suları tarafından aşındırılması soncu oluşan mağaralar ise doğal mağaraları oluşturur.
KAKLIK MAĞARASI GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR? Kaklık Mağarası giriş ücreti 2023 yılı itibarıyle 15 TL.
Mağaraları en basit anlatımla, kireçtaşının fiziksel veya kimyasal yollarla erimesi sonucunda yer altında oluşan boşluklar olarak tanımlayabiliriz. Bu boşluklar, minik boşluklar olacağı gibi bazen insanların girebileceği veya kilometrelerce mesafede olabiliyor.
Çankırı Tuz Madeni, yaklaşık 5 bin yıldır tuz üretildiği bilinen dünyanın en eski ve en büyük tuz madenlerinden biridir. Çankırı'nın doğusunda merkez ilçeye bağlı Balıbağı Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır.
İnsuyu Mağarası, Burdur-Antalya karayolu üzerinde, Burdur'a 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve ülkemizde turizme açılan ilk mağaralardandır (1965).
Denizli Ankara karayolunda Denizli il merkezine 30 km. mesafede Honaz ilçesi Kaklık Mahallesindedir.
Ö. O olmak üzere iki ilköğretim okulu bulunmaktadır. Kasabada 1 Çok Programlı Lise bulunmaktadır. 2000 yılı nüfus sayımına göre Kaklık Kasabası´nın nüfusu; 1448´dir.
Kötü koku çoğunlukla bir kuyuda hidrojen sülfür gazı üreten oksijen eksikliğinden meydana gelir. Yeraltı sularında kükürt içeren kimyasal reaksiyonlar sonucunda da oluşabilir. Kokuyu yalnızca musluktan veya duştan sıcak su akıtırken duyuyorsanız sorun su kaynağınızda değildir.
Kaklık Mağarası giriş ücreti 3₺ Pamukkale Giriş Ücreti (Müze Kart Geçerlidir)
Giriş ücreti yok. Araçlar için otopark var.
Keloğlan Mağarası Denizli İli, Acıpayam İlçesi'nin 18 kilometre doğusunda bulunan Dodurgalar Mahallesi'nin 3 kilometre batısındaki Mallı Dağı'nın doğu yamacındadır. Mağara içerisinde çok miktarda dikit, sarkıt ve sütun bulunmaktadır.
Türkiye'nin en uzun mağarası, 15 km'den fazla olan Isparta'daki Pınargözü Mağarası; en derin mağarası ise –1429 ile Mersin'deki Peynirlikönü Mağarasıdır.
Mağarada hava var mı? Yatay veya dikey, tüm mağaralarda hava vardır. Hatta su akıntısı ve atmosferik olgular dolayısıyla birçok mağarada kuvvetli rüzgarlar da esmektedir. Öte yandan, mağara gibi doğal bir oluşumda, insan eliyle açılan maden ocaklarında rastlanan zehirli gaz sızıntılarına da hiçbir zaman rastlanmaz.
Bu canlıları trogloksenler, troglofiller ve troglobitler olarak ayırabiliriz. Trogloksenler yaşamlarının bir bölümünü mağarada geçirenler, troglofiller yaşamlarını mağaranın içinde veya dışında geçirebilenler ve troglobitler ise yaşamlarının tamamını mağarada geçiren canlılardır.
Trabzon'un Düzköy ilçesinde, dünyanın en uzun 2'nci mağarası olan, sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile ilgi çeken Çal Mağarası'na yılın 11 ayı 182 bin 511 turist geliyor. 'Yer altındaki saklı cennet' olarak nitelendirilen mağara, corona virüs salgını tedbirleri kapsamında ziyaret ediliyor.
Son Doong (Vietnamca: Hang Sơn Đoòng), Vietnam'da Dong Hoi'nin 50 km, Dong Hoi Havalimanı'nın 44 km kuzeyinde ve başkent Hanoi'nin 450 km güneyinde bulunan Quang Binh'deki millî parkın sınırları içerisinde yer alan dev bir mağaradır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri