Kalanşo çiçeği gün ışığı alan, aydınlık yerleri çok sever. Bu sebeple, iç mekânlarda bu bitkiyi büyütmek istiyorsanız, düzenli şekilde havalandırılan ve güneş alan bir yerde muhafaza etmelisiniz. Havasız yerlerde kalanşo bitkileri kısa zaman içinde solar.
Evde sık sık tercih edilen kalanşo, aynı zamanda ofis ortamlarında da yetiştirilebilir. Kalanşo çiçeği, havadar ve aydınlık ortamları çok sever. Eğer evin içinde bakacaksanız, mutlaka havalandırılan bir odayı tercih edin. Ayrıca kalorifer, soba gibi ısıtıcılardan uzak bir noktaya yerleştirin.
Aydınlık, ışık alan ve havadar ortamlar kalanşo çiçeği için ideal bakım ortamlarıdır. İç mekanlarda kullanmak istiyorsanız mutlaka havadar mekanları tercih etmelisiniz ya da kalanşoların bulunduğu alanı mutlaka havalandırmalısınız.
Kalanşo çiçeği fazla güneş ve suyu sevmez. Bu nedenle bu çiçeği kışın güneş gören bir yerde yazın ise gölgede konumlandırmak gerekir. Kapalı ortamlarda yetiştirmek için ideal sıcaklık ise 10-12 derece civarındadır.
Kalanchoe çiçeği az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenemez bunun için çiçeklerinde solma ve kararma meydana gelir. Sıcak bir ortam ile parlak ve dolaylı güneş ışığını tercih eder.
İlgili 35 soru bulundu
Kalanşo sulama sıklığı nedir? Kalanşo çiçeğini kışın haftada 1 gün yazın ise haftada 2 gün sulamanız yeterlidir. Toprak tamamen kuruduğunda bu sıklıktan daha fazla da su verebilirsiniz. Ölçütünüz toprağın kuruluğu olmalıdır.
Fazla sulama çiçeğin kökleri çürütecek ve ölmesine neden olacaktır. Kalanşo güneş aldığı bölgeye doğru eğim gösteren bir çiçektir. O yüzden saksısını çevirmek gerekir. Fazla güneş bitkinin yapraklarının uçlarını yakabilir.
Kalanşo çiçeğinin kumla birlikte karıştırılan bahçe ve funda toprağı ile karıştırıldığında ideal verim elde edilir. Bu bitkiler ilkbahardan kışa geçiş sürecinde doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise daha aydınlık olan bölgelere yerleştirmesi gerekir. Kalanşo bitkisi, soğuk ortamları hiç sevmez.
Bir kalanchoe bitkisini yeni saksı toprağı ile saksı değiştirerek canlandırabilirsiniz. Daha sağlıklı bir toprağa ekildikten sonra iki yıl boyunca gelişecektir. Buna ek olarak, bitki çürümeye başladıktan çok sonra da çeliklere ayrılabilir ve dikilebilir.
Küllenme Hastalığı
Fazla nem, bitkinin yetersiz güneş ışığı alması veya bitkilerin bahçeye sık aralıklarla dikilmesi küllenme hastalığına neden oluyor.
Beyaz renkteki kalanşo çiçeğinin anlamı barışmak, özür dilemek anlamına gelir. Sarı renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı “geçmiş olsun” demektir. Pembe renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı mutluluk dilemek ve tebrik etmektir. Kırmızı renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı aşkı ve sevgiyi dile getirir.
Yaz aylarında mutlaka haftada iki kez sulama yapmalısınız. Kalanşo çiçeğini soğuk kış günlerinde haftada bir kez sulamanız yeterli olacaktır.
Saksı Değişimi: Yılda bir kere Nisan ayında yapılmalıdır. Budama: Çiçekleri bittikten sonra bitkinin uç kısımları budanmalıdır. Üretimi: Çelik ve kökten ayırma yöntemleri ile çoğaltılabilir. Hastalık ve Zararlılar: Mildiyö hastalığı ve yaprak biti zararlısı çok sık görülmektedir.
Düşük sıcaklıklara hasassiyet gösteren bu bitkinin yaprakları soğuk havalarda yumuşayabilir. Ayrıca fazla sulama da yapraklarda aşırı su birikmesine ve yumuşamaya neden olur. Yapraklarda yumuşama fark ettiğinizde, çiçeklenme döneminin bitmesini bekledikten sonra yumuşak ve çürük dalları budayabilirsiniz.
Kalanşo çiçeği çok fazla suyu da sevmez. Dolayısıyla kışın çok fazla sulanmamalı, ancak kurumasına da izin verilmemeli, toprağı nemli tutulmalıdır. Düzenli sulanması ve kuruyan çiçeklerin budanması kalanşo çiçeğinin sağlıklı büyümesi açısından çok önemlidir. Kalanşo çiçeği dış etkenlerden çok kolay etkilenebilir.
Kalanşo çoğaltmak çok kolaydır. Hemen hemen her mevsimde bir dalı kırılarak çoğaltılabilir. Kırılan dal veya yaprakları suda bekleterek çoğaltabilirsiniz. Ayrıca direkt olarak toprağa da dilebilirsiniz.
Küfün oluşma nedeni genellikle bakımsızlık, güneş ışığının yetersiz olması veya aşırı sulamadır.
Kalanchoe çiçekleri düşük nemde bile büyüyebilen az bakım gerektirir. Kalanchoe'yu suladığınızda, suyun dibinden iyice akmasına izin verin. Suyu asla bitkinin üzerinde bırakmayın. Sulama işleminin, kış aylarında haftada 1 defa, yaz aylarında haftada 2 defa yapılması önerilir.
/ _neslinin_cicekleri Kalanşo çiçeğinin yaprağının sararmasının sebebi toprağın köklerinin olduğu iç kısma su çekmemesi ve kuru kalmasıdır. Çiçeğe tam olarak bir şey olmaz kıyıdan köşeden çekmeye çalıştığı suyu kullanır ama o da yeterli gelmez.
Sadece bitkinin yüzeyi kuruduğunda sulama yapıldığında, dip kısmı hala ıslak olabilir. Böyle bir durumda, sulama yapıldığında; bitki fazla suya maruz kalarak çürümeye başlar. Bitkinin çürümesini engellemek için toprağın tamamen kuruduğundan emin olmalıyız.
KALANŞO ÇİÇEĞİ 4 ADET KARIŞIK RENKLİ BİRER ADET PEMBE,BEYAZ,KIRMIZI,SARI RENK HEDİYELİK SALON BİTKİSİ Kalanşo birçok farklı rengi olan çiçeklere sahip, bakımı kolay ve hava şartlarına dayanıklı sukulent bir bitkidir.
Avize çiçeği olarak da bilinen kalanşo çiçeği evcil hayvanlar için zehirli bitkiler arasında yer alır ve gastrointestinal belirtilerin meydana gelmesine neden olan toksinler içerir. Bu bitkinin tüketilmesi yaygın olarak salya akıntısı, kusma ve ishal gibi belirtilerin çıkmasına neden olur.
Kalanşo (kalanchoe) çiçeği, birçok kişinin beğenisini kazanan, bakımını gerçekleştirmek istediği bitkiler arasında yer alıyor. Bu çiçek, gerek görünümü gerekse uzun süre canlı kalmasıyla öne çıkıyor. Kullanıldığı mekana renk katıyor, havayı temizliyor ve oldukça farklı bir enerjiye sahip olduğu da biliniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri