Sebep: Görüntülü arama esnasında kamera, ekran, hoparlör ve görüntü verilerinin aktarımı aynı anda çalışır. Video oynatma veya müzik dinleme gibi tek bir görevin yerine getirildiği durumlarla karşılaştırıldığında, görüntülü arama esnasında üretilen ısı önemli ölçüde daha yüksektir. Bu normal bir durumdur.
Sebep: Telefon aramaları sırasında üretilen ısı, sinyal gücü ile ilgilidir: Bir arama sırasında telefonunuzun RF bileşeni, ekranı, hoparlörü ve alıcısı aynı anda çalışır. Bu nedenle telefonunuzun arama sırasında, diğer görevleri yerine getirirken oluşan ısıdan daha fazla ısı üretmesi normaldir.
Kullanıcı fotoğraf veya video çekerken telefon ısınıyor. Sebep: Fotoğraf ve video çekerken kamera, GPU ve CPU'nun birlikte çalışması gerekir. Bunun sonucu olarak görüntüleme veya görüntü işleme sırasında fazla miktarda veri işlediği ve fazlasıyla güç tükettiği için telefon ısınır.
Telefonunuzun anteni ve diğer donanımı, çevrimiçi video veya canlı yayın izlerken, özellikle sinyal kararsız olduğunda ağır bir yük altında kalır. Bunun nedeni telefonunuzun sinyal alma ve iletme gücünü otomatik olarak artırması ve sonuç olarak güç tüketiminin ve sıcaklık artışının yaşanmasıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Görev yöneticisi veya pil tasarrufu uygulamalarını kaldırın. Arka plan uygulamalarının telefonunuzun ısınmasına neden olmadığından emin olmak için son kullanılan tüm uygulamaları temizleyin veya telefonu yeniden başlatın. Canlı duvar kâğıtları veya çok fazla Giriş ekranı widget'i kullanmaktan kaçının.
Telefonunuzun ısınması normaldir. Telefonunuz ne kadar hızlı güç tüketirse o kadar çok ısı üretir. Telefonunuzun aşırı ısınmasını önlemek için telefonunuzun güç tüketimini azaltmanız önerilir.
Telefon ısınma sorunu telefonunuzun özellikle arka bölgesinin ısınmasıyla kendisini gösterir. Bu ısınma tam olarak batarya kısmında değil bataryaya yakın olan bölgelerde gerçekleşir. Telefonun kulağa denk gelen ahize kısmında gerçekleşen ısınma, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Performans: Isınma, telefonun işlemcisini ve diğer bileşenlerini zorlayarak performans düşüşüne neden olabilir. Cihazınız aşırı ısınıyorsa, uygulamalar kapanabilir veya telefon donabilir. Donanım: Uzun süreli aşırı ısınma, telefonun donanımına zarar verebilir ve tamiri zor veya imkansız hale getirebilir.
Akıllı telefonlar, ısıyı dışarı atmak için optimize edilmemiş ince tasarımları veya aşırı pil tüketimi nedeniyle ısınabilir. Hem cihaz hem de şarj cihazı, şarj olurken ısınabilir. "Süper Hızlı Şarj Cihazları" veya kablosuz şarj cihazlarıyla şarj ederken sıcaklık daha da yükselebilir.
Arka planda çalışan uygulamalar ve güncellemeler, telefonunuzun işlemcisini kullanır ve ısınmasına neden olabilir. Ayarlar menüsünden arka planda çalışan uygulamaları kontrol edebilir ve gereksiz olanları kapatabilirsiniz. Ayrıca, güncellemeleri yapmadan önce Wi-Fi üzerinden indirerek veri kullanımını azaltabilirsiniz.
Modern akıllı telefonlar, şarj işlemi sırasında içerdikleri lityum iyon pilleri doldurduğundan doğal olarak ısınabilirler. Bu ısınma, elektrik akımının piller arasındaki kimyasal reaksiyonları hızlandırması sonucu meydana geliyor.
Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
Bilgisayar gibi çalışan iPhone cihazların CPU adlı işlemcisinin aşırı çalışması, Arka planda aynı anda çalışan uygulamaların olması, Telefonun çok sık kullanılması ve dinlenmesine izin verilmemesi, Şarjı dolu olsa dahi sık sık şarj edilmesi ya da şarj cihazında bekletilmesi.
Bilgisayarınızın havalandırma kanallarının tıkanması veya yetersiz olması, ısının içeride hapsolmasına neden olur. İkinci etken ise toz ve kir birikintileri. İşlemcinin etrafında biriken toz, ısıyı dağıtmayı zorlaştırır. Üçüncüsü ise, işlemci üzerindeki termal macunun eskimiş veya yetersiz olması.
Sıvılar pillerin bünyesindeki koruma devresini bozar ve şarj işleminin anormal düzeydeki akım ve gerilim seviyelerinde gerçekleşmesine yol açar. Sonuçta pillerde aşırı ısınma, patlama veya yanma ortaya çıkabilir.
Hemen paniğe kapılmayın, telefonların ısınması son derece normaldir. Ancak telefon aşırı ısınıyor ve kapanıyorsa ya da bu konuda uyarı vermeye başladıysa önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Tabii hemen patlama falan olmaz ama her aşırı ısınma, telefonun ömrünü ve kullanım kalitesini azaltır.
Bataryanın aşırı ısınması, hızlı deşarj olmasına ve daha sık şarj edilmesine neden olabilir. Bu da bataryanın ömrünün kısalmasına yol açarak, daha sık batarya değişimi ihtiyacını beraberinde getirebilir.
Genel olarak, tipik bir akıllı telefon bataryası için optimal çalışma sıcaklığı 20 ila 30 derece Celsius arasında bulunur. Bu aralık, cihazın tüm fonksiyonlarını verimli bir şekilde yerine getirmesine olanak tanır.
1- Bir kap alın ve kabın içini yeteri kadar pirinç ile doldurun. 2- Pirinç ile dolu kabın içine telefonunuzu yerleştirin. 3- Pirinçlerin tamamen telefonunuzdaki suları çektiğinden emin olana kadar telefonunuzu bu kabın içerisinde muhafaza edin. Bu işlem de yaklaşık 1 veya 1 buçuk gün sürebilir.
Sürekli olarak yüksek performans gerektiren işlemleri gerçekleştirmek, cihazın ısınmasına neden olabilir. Aynı zamanda, aşırı uzun süre boyunca telefonun ekranını parlak bir şekilde kullanmak veya birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırmak da bataryanın ısınmasını artırabilir.
Bu ısınma genellikle, uygulamaların yoğun kullanımı, oyun oynama veya video izleme gibi işlemciyi yüksek oranda kullanan eylemler sonucu gerçekleşir. Telefonların ısınması aslında normal bir durum, çünkü bu, işlemcinin yüksek hızda çalıştığını ve enerji tüketerek ısı ürettiğini gösterir.
Telefonunuz aşırı ısındığını algıladığında bazı işlevleri sınırlamaya başlayabilir. Telefonunuz: Yavaşlayabilir. Daha yavaş şarj olabilir.
Sebep: Yoğun güç kullanan arka plan uygulamaları, telefonunuzun CPU kullanımını artırarak ve fazla güç tüketerek telefonunuzun aşırı ısınmasına yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri