Kaliteli bir mobilyanın ana malzemesinin özelliği oldukça önemlidir. Genel olarak yapılan mobilya ürünlerinde MDF (masif ahşap) ve suntalam malzemeler öne çıkmaktadır. Buna ek olarak kaplama ahşap olarak bilinen ürünler de mevcuttur. Bu ürünler de kalitesine göre ayrılmaktadır.
Ahşap, mobilya üretiminde kullanılan malzemelerin çoğunluğunu oluşturmaktadır. Kullanılan çeşitli ahşap malzemeler, mobilya üretiminde kalitenin belirleyicisi olarak kabul edilmektedir. Kaliteli ahşap, mobilyaların dayanıklılığı ve sağlamlığı açısından önemli bir kriterdir.
Kaliteli bir mobilya en az üretim malzemelerindeki öne kadar şık ve etkileyici bir tasarıma da sahip olmalıdır. Kalite yalnızca sağlamlık değil, tasarım ve şıklık etmenlerini de bünyesinde barındırmaktadır. Kaliteli bir mobilya aynı zamanda şık bir mobilya demektir.
MDF (Orta Yoğunlukta Levha), ahşap parçacıklarından üretilen bir üründür ancak ahşaptan daha güçlü değildir. Strese maruz kaldığında bölünebilir veya çatlayabilir. Suyu ahşaptan daha hızlı emebilir. Bu yüzden şişmeye ve hasara neden olabilir.
Aynı zamanda gardrop imalatında en çok kullanılan malzeme MDF'dir. Talaşların ağaç liflerine dönüştürülmesi, yüksek basınç ve ısı uygulanması ve mum veya reçine ile preslenmesiyle yapılır. Bu suntalar panel şeklindedir. Genellikle mobilya imalatında kullanılan bu malzeme son derece sert ve dayanıklıdır.
İlgili 41 soru bulundu
MDF yoğun olmasının bir getirisi ile aynı zamanda ağır bir malzemedir. Sunta ise MDF'ye göre daha hafiftir. Dayanıklılık oranları kıyaslanırsa yoğunluk olarak daha yüksek olan MDF'nin dayanma gücü de suntadan fazladır. Vida montaj ve demontaj işlemleri için MDF suntaya göre daha elverişlidir.
MDF çok sık şekilde, derli toplu birleştirilmiştir, ancak sunta malzemenin arasında boşluklar çoktur, bu da yine suntanın MDF ye göre dayanıklılığının az olduğunu gösterir. Sunta hafiftir, MDF ona göre daha ağırdır, kolay kırılmaz, sunta daha çabuk kırılabilir.
MDF Ömrü Ne Kadar? MDF'nin kullanım ömrü kullanış tarzı ve ürünün maruz kaldığı etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu anlamda ham MDF ömrü 10 yıl olurken MDF Lam ömrü ise 20 yıla kadar çıkmaktadır.
Malzeme seçimini belirleyen en büyük fark; dolaplarınızın su ile temas edip etmediğidir. Mutfak gibi su ile sürekli temas eden bir alanda suya daha dayanıklı olan MDF malzemenin kullanıldığı lake kapakların kullanılması daha avantajlı olur.
İstikbal, salon masa takımlarını, ahşap, mdf, masif gibi malzemelerden modern ya da klasik temalarda üretiyor. İstikbal mutfak masa takımları cam yüzeyli, mdf gibi özelliklerde üretiyor.
Mobilya yapımında kullanılan süngerin ve kumaşın kalitesi, Mobilyanın zeminden ayrılmasını sağlayan ayakların varlığı veya hangi malzemeden elde edildiği, Mobilyanın rengi ve dokusu, Kişilerin kullanımına has konfor ve rahatının ne ölçüde olduğu şeklinde sıralanabilir.
Suntalam, kalite açısından MDF'ye oldukça yakındır. Diğer özelliklerine baktığımızda ise; suntalam MDF ile kıyaslandığında daha hafif bir malzemedir. Renk ve desen çeşitliliği açısından suntalam renkleri MDF'den daha kısıtlı seçeneklerden oluşur.
En İyi Mutfak Dolabı Malzemesi Nedir? Dolapların kapak kısımlarında ve ana gövdelerinde kullanılabilecek en iyi malzeme MDF olarak gösterilir.
MDF çeşitlerinden biri de duralit MDF'dir. Duralit, çok kolay işlenebilen bir levhadır. Dayanıklıdır ve deforme olma olasılığı azdır. Bu nedenle en çok tercih edilen MDF modellerinden biridir.
Toz göstermeyecek mobilya renkleri olarak soft yapıdaki kuru pembe, krem, bej, toprak tonları, füme tonlar, vizon tonları, sarı ile yeşil arası soft tonlar ve bebe mavisi gibi nötr yapıda renkleri tercih ederek oldukça temiz bir görünüm yakalayabilirsiniz.
Lake kapaklar, akrilik ve membrana göre daha yüksek maliyete sahiptir. Uzun süreli direk güneş ışığına maruz kalan lake kapaklarda zaman içinde solma görülebilir .
Hem membran hemde lake kapakta hemen hemen istenilen model bir mutfak dolabı yapmak mümkündür. bu ikisi arasında tercih yapmak tamamen fiyat ile ilgilidir. Lakede el işçiliği biraz fazla olduğundan dolayı fiyatı membrana oranla iki katı fazladır.
MDF kavramı Medium Density Fiberboard kelimelerinin baş harflerinden doğmuştur. Orta yoğunluktaki lif levha anlamına gelir.
ÜRÜN AHŞAP VE MDF LAM OLARAK ÜRETİLMİŞTİR.
· MDF bir malzemeye freze işlemi yapmak mümkündür ve freze işlemi ile malzemeye şekil verilebilir. Ancak aynı durum sunta için geçerli değildir. Özet geçecek olursak MDF daha yoğun, suya ve darbeye dayanıklı, neme karşı dirençli olan bir malzemedir.
MDF, yüzeyi pürüzsüz olan ve mobilya üretimi gibi işlemlerde kullanılmak üzere tasarlanmış bir malzemedir. Yüksek kaliteli MDF, yonga levhalardan daha dayanıklıdır. Ayrıca, MDF ekolojik olarak daha uyumlu bir seçenektir ve şekil verme avantajı da vardır. Ancak, MDF daha ağırdır ve suya karşı daha az dirençlidir.
İki malzeme arasındaki fark en çok, darbelere karşı direnç seviyesinde kendini gösteriyor. Suntayı meydana getiren parçalar, MDF'dekilere göre daha iridir. Bu da malzemede gözenekli bir yapı oluşturur. MDF ise tok bir yapıya sahiptir.
MDF ürünler; ham MDF, MDF lam, sunta, sunta lam ve duralit MDF gibi farklı türlere ayrılır. Bu çeşitlerin birbirinden farklı özellikleri bulunur. İhtiyacınıza en uygun ürünü seçebilmek için bu türlerin özelliklerini bilmeniz faydalı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri