Ultimate Glaze kalın sır vernik, uygulandığı yüzeye çok kalın,parlak ve sırlanmış porselen görünümü veren vernik çeşididir. Tüm yüzeylerde koruma ve parlatma amacıyla kullanabilirsiniz. Özellikle darbe almaya müsait mobilyalarınızda kullanabileceğiniz yüzey ürünüdür.
Cadence 250ml Su Bazlı Ultimate Glaze Kalın Sır Vernik
Cadence Ultimate Glaze Kalın Sır Vernik, çatlatma boya teknikleri haricinde tüm tekniklerde ve tüm yüzeylerde koruma ve parlatma amaçlı olarak kullanılır. Tüm su bazlı boyalara uygundur. Parlak bir yüzey istenen tüm projelerde kullanılır.
Sır vernik, açık renk katmanlar arasında rengin eklendiği bir kaplama tekniğidir. Ahşabın rengini ayarlamak, gözenekleri koyulaştırmak, rengini farklı ahşabın rengini eşitlemek ve yeni bir projeye antika bir görünüm kazandırmak için kullanılabilir.
Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2 saat beklenmelidir. Ev mobilya boyamalarında katlar arasında 1-2 gün beklenmesi tavsiye edilmektedir.
Kristal Sır Vernik Nerelerde Kullanılır? Kullanım alanları sınırlı olan klasik verniklerden farklı olarak kristal sır vernikler ahşap, seramik, mdf, tuval ve polyester gibi farklı yüzeylerin üzerine uygulayabilirsiniz. Özellikle seramik ve polyester objelerde sıklıkla kullanılır.
İlgili 35 soru bulundu
Su geçirmez ve ısıya dayanıklıdır.
Su Bazlı Akrilik Vernik Yüksek kalitede koruma ve film tabakası oluşturan su bazlı verniktir. Mat, yarımat ve parlak alternatifleri vardır. Çatlatma teknikleri haricinde tüm tekniklerde koruma amaçlı olarak iki kat kullanılır. Su geçirmez özelliğe sahiptir.
Vernik uygulaması öncesinde, yüzeyin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Eğer yüzeyde eski bir vernik veya boya tabakası varsa bu tabakanın zımpara yardımıyla çıkarılması önemlidir. Zımpara işlemi sonrasında, yüzeyin tozdan arındırılması için bir bez ile silinmesi tavsiye edilir.
Vernik uygulanacak mobilya veya alan daha önceden işleme tutulmuş mu mutlaka bilinmelidir. İlk olarak yağ bazlı bir vernik uygulandıysa üstüne tekrardan yağ bazlı vernik uygulamak doğru olmaz. Daha iyi tutunması için su bazlı vernikler tercih edilmelidir.
Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir.
Solvent bazlı vernik, ahşap vernik, tahta vernik, ahşap koruyucu vernik, kokusuz vernik, mat vernik, oto boya vernik, araç vernik ve plastik vernik bu duruma örnek bazı vernik çeşitleri olarak listelenmektedir.
Vernik İçin Hangi Rulo Kullanılır? Su bazlı akrilik vernikler için kadife rulo fırça veya sünger rulo fırça kullanılmalıdır. Sentetik vernikler için ise kadife rulo fırça kullanmanızı öneririz. Su bazlı vernikler için plastik fırçalar kullanabilirsiniz.
Yat vernik: Binaların iç ve dış ahşap kısımlarında, deniz taşıtlarının ahşap bölümlerinde, mobilyalarda, kapı ve pencere doğramalarında kullanılır. Kullanım sırasında sararma yapmaz, neme ve suya dayanıklıdır. Alkid vernik: Kaliteli alkid reçinesinden tasarlanmış şeffaf bir ahşap verniğidir.
Yat Vernik: Solvent bazlı tek komponentli koruyucu verniktir. Deniz taşıtlarının ahşap bölümlerinde, binaların iç ve dış ahşap kısımlarında, mobilyalarda, pergola, kapı ve pencere doğramalarında kullanılır. Zaman içerisinde sararma ve kararma yapmaz. Suya ve neme dayanıklıdır.
Uygulamaya başlamadan önce, zeminin temiz ve pürüzsüz olmasına dikkat etmelisin. Kullanacağın yüzeye uygun bir fırça, sünger parçası ya da daha geniş yüzeyler için rulo ile vernikleme işlemini gerçekleştirebilirsin.
Verniği sulandırmadan direkt uygulamanız tavsiye edilir. Vernik uygulaması yapılırken fırça yönünün hep aynı yöne doğru vurulmasına dikkat etmeliyiz. Vernik işlemi en az 2 kat uygulanmalıdır. 2 Kat yeterli gelmemesi halinde daha fazla kat uygulayabilirsiniz. (uygulayacağınız yüzeye göre değişebilir.)
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Vernik, ahşaba sert bir kaplama verirken, ahşap yağları ahşabın derinliklerine nüfuz eder. Yağ uygulama süreci bazen bir vernik veya koruyucu işlemle kaplamaktan daha zahmetli ve zaman alıcı olabilir. Ekstra koruma için genellikle bazı ahşap yağlarının üzerine vernik uygulanabilir.
SEBEBİ: Dik ve eğimli yüzeylere bir defada çok kalın boya uygulanması, uygun olmayan tiner kullanılması, boyanın tatbikat viskozitesinin çok düşük olması, tabancanın yüzeye dik açı yerine çeşitli açılarda ve şekillerde tutularak boya veya verniğin bir noktada yığılması.
Pistole kullanıldığında, 2 veya 3 kat çarpraz olarak uygulanır. Katlar arasında 10-15 dakika beklenmelidir. İNCELTME / KARIŞIM ORANI : Selülozik Tiner ile %10 - 15 oranında inceltilir.
Su bazlı vernik (Waterborne varnish) Su bazlı vernik; renksiz, kokusuz, sararmayan ve ahşap malzemenin doğal rengini değiştirmeyen özelliktedir. Kuruması kimyasal olup, dönüşümsüz katmanlar verir.
KURUMA SÜRESİ :
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
Rich Ultra Gloss Su Bazlı Sır Vernik 250cc , dekoratif boyama işlerinin üzerine, hobi ürünlerinde, sanatsal projeler ve ev dekorasyonunun her alanında kullanabileceğiniz, üstün kaliteli verniklerdir. Su bazlıdır, sağlığa zararlı madde içermez. Her türlü yüzeyde mükemmel yapışma ve koruma gücüne sahiptir.
Solvent bazlı boyalar fabrika, tamirhane ve çok kirlenen apartman boşlukları gibi alanlarda çok sık tercih edilir. Hızlı kuruma özelliği bulunmayan solvent bazlı boyalar genellikle pencere, iç kapı, mutfak, banyo gibi alanlarda kullanılır.
Akrilik vernik, iç ve dış mekanlarda, cam, ahşap, plastik, porselen, seramik, kağıt, tuval ve karton sanayisinde kullanılmaktadır. Ayrıca akrilik vernikler, otomobil sanayisi, mobilya sanayisi, plastik sanayi, makina ve endüstri sanayisinde sıklıkla kullanılan bir malzemedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri