Kana (Japonca: 仮名), Japonca'nın yazımında kullanılan heceyazılarıdır. Kana hiragana ve katakana olmak üzere ikiye ayrılır.
Kanji (漢字, かんじ, Çin Harfi anlamında), Çince yazı karakterlerine Japoncada verilen isim. Bu yazı Japonya'ya Budizm ve Konfiçyüsçü dini metinler yoluyla gelmiştir.
Japonca dikey veya yatay olarak yazılabilmektedir. Dikey olarak yazılan metinlerde satırlar sağdan sola doğru olup II. Dünya Savaşı'ndan sonra metinlerin yatay yönde yazılması yaygın hale gelmiştir.
Ancak 5. yüzyılın sonunda Çin'den, Kanji (漢字) denilen harflerden oluşan yazı sistemi alınarak Japonca'ya uyarlanmıştır. Yani Japoncayı Çin'den almamışlardır. Konuşma dillerinin üzerine Çin alfabesi koymuşlardır. Zamanla Kanjilerden, Hiragana ve Katakana hece alfabeleri türetilmiştir.
İnsanlar ve hayvanlar gibi 'hareket eden' canlılar için "imasu" kullanılır. Nesneler için ise "arimasu" kullanılır.
İlgili 44 soru bulundu
Suki kelimesi aslında bir sıfattır. Fiil değildir ve sevilen anlamına gelir. Fakat bir kalıp var ve bu kalıpla birisine onu sevdiğinizi söyleyebilirsiniz. Çok yaygın bir kullanımdır.
japonca'da 1. tekil sahis olarak kullanimi informaldir. oyle amirinize boku falan derseniz boku yersiniz kanimca. japonca sadece erkeklerin kulandigi ben zamirinin bir halidir. arada kizlarin kullandigi duyulsa da duymazliktan gelinmistir. o kizlardan hayir gelmemistir.
o namae wa nan desu ka?
Evet, Japonca öğrenmek sıfırdan başlamak zor olabilir. Japonca çok karmaşık bir dil ve çok sayıda karmaşık kuralları ve sözcükleri içerir. Ancak, günlük konuşma düzeyine ulaşmak için sıfırdan başlayarak çok zaman harcanmasa bile, dikkatli bir çalışmayla başarılabilir.
Bu kitapta kaç adet ve ne tür kanjiler öğretiliyor? Elinizdeki kitapta 323 kanji aşağıdaki kriterlere göre seçilip öğretilmektedir: Japonca Yeterlilik Sınavı (JLPT) 3.seviye'de çıkması muhtemel kanjiler.
Japonca, Türkler için öğrenmesi en kolay ikinci dildir. Japonca, bildiğiniz gibi Japonya'nın resmi dilidir.
Japonya hakkında turistler en çok bu konuda endişe duyuyor. Evet, iki elini çenenin altında birleştirip hafifçe eğilerek selam vermek Japonya'da bir tebriği, kabulü ve saygıyı simgeliyor. Ancak Japonlar bu selamlaşmayı yabancılardan beklemiyorlar aslında. Hafifçe başını eğmen ya da el sıkışman da onlar için yeterli.
8. はい。
Japonca'da “evet” sadece "はい。" diyerek anlatılır.
Japonca eğitimi, Hiragana Alfabesi ile başlar. Japonca'ya giren yabancı kelimeleri ifade etmek için kullanılan Kanji Alfabesi, karakterlerin yanında ve üstünde bulunan okumaya yardımcı furigana ve yomigana için de tercih edilir. Bilinmeyen Kanji karakterlerinin öğrenilmesine yardımcı olur.
Japonya'da Şintoizm ve Budizm olarak 2 din hakimdir. 2006 ve 2008 yıllarında yapılan araştırmalara göre, Japonya nüfusunun %40'ından azı örgütlü bir dine mensuptur (yaklaşık % 35'i Budist, % 3-4'ü ise Şinto mezheplerine ve türetilmiş dinlere ve % 1 Hristiyan).
Japonca dilinde seni seviyorum sözünün yazımı da diğer dillerden daha farklıdır. Bu söz grubunun Japonca yazımı愛してます şeklindedir. Yazılan bu ifade de "anata ga dai suki desu" şeklinde okunur.
Japonca kursları 8 Temel (A1 ve A2) , 4 Orta (B1) ve 2 Yüksek (B2) olmak üzere toplam 14 kurdan oluşmaktadır.
Bu dil ailesine de Altay Dilleri ailesi denir. Önceleri Türkçe, Moğolca, Mançuca ve Tunguzcanın aynı dil ailesinde bulunduğu kabul edilirken sonradan bu aileye Japonca ve Korece de eklenmiştir. Bu diller arasında Türkçeye en yakın dil de Moğolcadır.
Benim adım ...'-dır. 私は ... です。 Watashi wa ... desu.
ありがとうございます。 Arigatoo gozaimasu. Çok teşekkür ederim. よろしくお願いします。
o genki desu ka?
Japonca bir sözcük: "Nakama". Aileden biri gibi görülen dost, sıkı fıkı olunan arkadaş, yoldaş demekmiş. Genelde animelerde rastladığımız bu kelime, "仲間" şeklinde yazılıyor.
japonca'daki yetmis cesit "ben" deme seklinden en kibar olani. dil kurslarinda, bu cocuk yarin obur gun bizim oralara giderse bi saygisizlik edip bizi rezil etmesin deyu sadece bunu ogretirler ilk basta uzun sure. watashi, atashi , boku , ore gibi farklı şekillerde de kullanılabilir.
Senpai (先輩), küçüklerin büyüklere kullandığı ektir. Daha çok eğitim kurumlarında küçük sınıftakiler tarafından üst sınıftakilere karşı kullanılır. Kohai (後輩), senpai'nin aksine büyüklerin küçüklere kullandığı ektir. Ancak çok yaygın olmayıp daha çok "-kun" kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri