En çok bilineni ve uygulanması en kolay olanıkaranfil yağıdır. Antiseptik özellik taşıması, lokal ağrıyan bölge üzerinde oldukça faydalı olmaktadır. Ancak diş üzerine denk getirmek gerekir dile ya da damak kısmına temas etmesi tahrişe yol açabilmektedir. Bir pamuğa damlatarak çürük olan kısmın içine yerleştirilmelidir.
Küçük bir pamuk yardımıyla dişinize damlatabilirsiniz. Bir diğer öneri de kantaron yağıdır. Bu yağ da sinirler üzerinde etki eder ve bu yüzden ağrıyı da hemen geçirir.
Diş ağrısına, karanfil, zencefil, cayenne biberi, nane, zerdeçal, papatya çayı, sarı kantaron vb bitkiler diş ağrısına iyi gelen bitkiler arasında yer almaktadır.
İkinci ve üçüncü derece yanıkların ise diğer yöntemlerle tedavi edilen yanıklara oranla en az 3 kat daha hızlı şekilde iyileştiği ortaya koyulmuştur. Aynı zamanda ağrı kesici etkisi de bulunan sarı kantaron yağı yara ve yanık bakımında güvenle kullanılabilecek seçeneklerden biridir.
Bu ev yapımı diş ağrısı ilacı için bir pamuk topuna birkaç damla karanfil yağını emdirin. Pamuk topunu nazikçe dişinizin ve diş etinizin ağrılı bölgesine sürtün. Karanfil yağı doğal bir anestezik olan öjenol içerir, bu yüzden ağrının dinmesine yardımcı olur.
İlgili 26 soru bulundu
Hadis: Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı: Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur."
- Antiviral ve antibakteriyel özellikleri bulunur. - Kantaron yağı, antiseptik özelliği ile yara üzerinde mikrop ve iltihap oluşumunu önler. - Hücreleri yenileyici bir özelliğe haizdir. - Lumbago, siyatik, sırt ve romatizmal ağrılarda masaj yağı olarak tercih edilir.
Çay şeklinde hazırlanan kantaron yağının böbrekleri koruduğu da bilinmektedir. Fakat ağız yolu ile kantaron yağı tüketimi bir tatlı kaşığını geçmemelidir.
Sarı kantaron yağı iyileştirici özelliklere sahiptir - tahrişleri yatıştırır, iltihaplarla savaşmaya yardımcı olur, kaşıntıyı giderir ve aynı zamanda cildi etkili bir şekilde yeniler.
Diş iltihaplarına iyi gelen kekik yağı iyileşme sürecini de hızlandırır. Birkaç damla kadar kekik yağı diş üzerine direk damlatılarak 15 dakika bekletilir. Diş iltihabı nasıl geçer? Diş iltihabının geçmesi için ilk kullanılacak tedavi yöntemi antibiyotik içmektir.
Zonklayan bir diş ağrınız olduğundan tuzlu ve ılık bir suyla çalkalama yapabilir, dişte olan ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda diş etinizde şişlik varsa tuzlu su yatıştırıcı görevi görür. Diş ağrınız çok şiddetli zonkluyorsa ağrı kesici alabilir ya da uzman diş hekimine görünebilirsiniz.
Sirkeli su ve tuzlu su gargarası: bu yöntem tamamen çözüm olmasa da kısmi olarak diş ağrısını uyuşturur ve geçici bir rahatlık sağlar. Buz kompresi: buz kompresi ile ağrıyan yerinizi uyuşturmak adına soğuk su ile ya da buz ile ağrıyan yerinize buz tedavisi yapabilirsiniz.
Diş Apsesi Nasıl İner? Sadece diş etinde oluşan, dokuya zarar vermeyen diş apsesi kısa sürede kendiliğinden geçebiliyor. Fakat diş apsesi geçmiyor ve sık sık yineleniyorsa diş hekimine görünmenizde yarar vardır. Diş kökünde veya diş ile diş eti arasında oluşan diş apsesi önlem alınmadığı takdirde kendiliğinden geçmez.
Diş iltihabına iyi gelen çaylar arasında papatya en önemli sıradadır. İltihap kurutucu özelliği olan papatya çayını diş iltihabı için demleyip içebilirsiniz. Çayın ılık içilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca çay olarak içmek yerine gargara olarak ağzınızda bekleterek de iltihap için papatya çayını kullanabilirsiniz.
Soğuk kompres yapın: Soğuk kompres, diş etlerindeki şişliği hafifletmek ve ağrıyı azaltmak için kullanılabilir. Buzlu bir torbayı sarın ve şişen bölgeye 20 dakika kadar uygulayın. Aspirin veya ibuprofen alın: Aspirin veya ibuprofen gibi ağrı kesiciler, diş etlerindeki ağrıyı ve şişliği hafifletmeye yardımcı olabilir.
Antibakteriyel Etkiye Sahiptir
Yaralarda, yanıklarda ve hatta vajinal enfeksiyon gibi durumlarda dahi kantaron yağı içeren merhemleri kullanmanın oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.
Kantaron yağının kullanım yollarından birisi de ağız yoluyla tüketimdir. Bu nedenle de kantaron yağı içilebilen bir yağ çeşididir. Bu yağı tüketmek için de bir çay kaşığı kantaron yağı, ılık bir su ve istenirse badem yağı ile zeytinyağı gerekir. Bu nedenle de günde en fazla 2 fincan kantaron yağı tüketilebilir.
Mide ve sindirim sistemi için ise kantaron yağının kullanım şekli şudur: Aç karnına sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa 1 tatlı kaşığı (10 ml) içilmesi önerilir. Bu sayede mide koruyucu etki gösterir ve mide ülserini tedavi etmeye destek olur.
Sarı kantaron yağının tavsiye edilen maksimum kullanım sıklığı, günde bir kez olmalıdır. Kantaron yağı çok sık kullanıldığında, ciltteki yağ yani sebum dengesini bozabilmektedir. Sebum ciltteki yağ bezleri tarafından salgılanan bir cilt sıvısıdır.
Antiseptik özelliği sayesinde mikrop oluşumu engeller. Hücreleri yeniler. Şişlikleri indirir.
Kantaron yağının sarı ve kırmızı olmak üzere iki çeşidi vardır. İki çeşidi de aynı bitkiden yapılır; fakat sarı kantaron yağı kurutulmuş, kırmızı kantaron yağı ise taze toplanmış kantaron bitkisinden yapılır. Kantaron yağı, doğru dozda kullanılırsa birçok faydası görülebilir.
Diş ağrısı, bilindiği üzere insanın yaşayabileceği en şiddetli ve korkunç ağrıların başında gelir. Eski ata sözlerinden biri olan "kabir azabına benzer" deyimi diş ağrısı için kullanılmamıştır. Bu deyim ile bu ağrının ne kadar kuvvetli ve etkili olduğunu ifade etmek mümkündür.
Soğuk kompres, ısıtma, ağrı kesiciler ve diş temizliği gibi basit yöntemlerle diş ağrısını hafifletebilirsiniz. Ancak, bu yöntemler yalnızca geçici bir çözümdür. Eğer uyutmayan diş ağrısı devam ediyorsa, bir diş hekimine gitmek en doğru yol olacaktır.
Diş ağrısının şifası için; Şuara ve Meryem surelerinin birinci ayetleriyle Şura suresinin 1.ve 2.ayetleri 7′şer kere okunur. Esması ya-hafızu 7 kere birlikte okunmalıdır. Diş ağrısı dişteki bir oyuktan kaynaklanıyorsa küçük bir kağıt parçasına En'am suresinin 67.ayeti yazılır dişteki oyuğa konularak 1 saat beklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri