Her tip cilt için kullanılabilir ama sorunlu ciltlerde önce azar azar uygulayarak, cildin nasıl tepki verdiğini ölçmekte fayda var. Cildinizin hassas olduğunu düşünüyorsanız kantaron yağını her gün değil, gün aşırı veya birkaç günde bir cilde masaj yaparak kullanabilirsiniz.
Hamilelik ve lohusalık dönemindeki kadınların, ciddi rahatsızlığı olanların kullanılması önerilmez. Aynı şekilde hassas bünyeye sahip olanların ve kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan önce mutlaka doktora önermesi gerekir. Bitki ve çayların kişiler üzerindeki etkileri farklılık gösterir.
Yağın cildin hangi bölgesine uygulandığına ve uygulama alanının genişliğine bağlı olarak gerekli olan kantaron yağını ayarlayıp sürebilirsiniz. Yağı cildinize uyguladıktan sonra cildin yağı emmesi beklenir ya da fazla yağlı hissedilen durumlarda uygulamadan yarım saat sonra bölge suyla durulanabilir.
Sarı kantaron yağı ayrıca antibakteriyel özelliklere sahiptir. Topikal olarak (cilde) uygulandığında, küçük yaralar, yanıklar ve cilt tahrişiyle ilişkili semptomları hafifletebilir. Mide rahatsızlıklarını önler, gastrit kaynaklı ağrıların azaltılmasında kullanılır.
Eğer kuru bir cilde sahipseniz gönül rahatlığı ile kantaron yağını kullanabilirisiniz. Düzenli kullanımın önemli olduğu kantaron mucizesini kullandıktan üç ay kadar sonra parlak ve güzel bir cilde sahip olacaksınız.
İlgili 15 soru bulundu
Eğer hassas bir cilde sahipseniz kantaron yağını her gün kullanmak yerine haftada 1-2 gün veya gün aşırı kullanmayı tercih edebilirsiniz. Yukarıda sayılanların haricinde de kantaron yağının pek çok faydası bulunmaktadır.
Sarı kantaron yağı, yanık ya da yara üzerine birkaç damla damlatılarak masajla o bölgeye yedirilir. Bakım yağı olarak kullanacaksanız güneşe çıkmayacağınız vakitlerde örneğin gece yatarken cildinize birkaç damla damlatmanız ve masaj yapmanız önerilir. Bütün gece cildinizde kalmasında bir sakınca yoktur.
✔️yağı içerek kullanacaksanız gölgede. ✔️deriye sürecekseniz güneşte bekletin.
Sarı kantaron yağının tavsiye edilen maksimum kullanım sıklığı, günde bir kez olmalıdır. Kantaron yağı çok sık kullanıldığında, ciltteki yağ yani sebum dengesini bozabilmektedir. Sebum ciltteki yağ bezleri tarafından salgılanan bir cilt sıvısıdır.
Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Direkt olarak güneşe çıkmayacağınız zamanları tercih edin. Bir parça pamuk üzerine damlattığınız 2-3 damla kantaron yağını, yumuşak ve dairesel hareketlerle yüzünüze dağıtın.
Sarı Kantaron Yağı Yüzde Haftada Kaç Kez Sürülür? Her ne kadar doğal yağ olsa da sarı kantaron yağının da kullanımında aşırıya kaçılmamalıdır. Sarı kantaron yağını haftada iki kez kullanmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşamları temiz cilt üzerine sarı kantaron yağını uygulayabilirsiniz.
Cildi derinlemesine temizleyen sarı kantaron yağı, gözeneklerin tamamen temizlenmesine yardımcı olur. Böylece hem siyah noktalardan hem de sivilce gibi oluşumlardan kurtulabilirsiniz. Onarıcı etkiye sahip olduğu için gözeneklerin küçülmesi konusunda da büyük bir fayda sağlar.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
Dolayısıyla sarı kantaron yağının vajinal enfeksiyonların tedavisinde güvenli bir şekilde kullanılabileceğini söylemek mümkündür.
Bu denli etkili bir bitkisel yağın bir yan etkisi olur mu, kantaron yağının zararları var mıdır, gelin birlikte öğrenelim. Kantaron yağının doğru ve ölçülü bir şekilde kullanıldığında ciddi bir zararı olmuyor.
Güneş Lekeleri Üzerinde Etkilidir
Kantaron yağı güneş lekeleri konusunda yüzleri gülümseten çözümler sunuyor. Bu yağ, güneş sebebiyle oluşan lekelere ve kızarıklıklara oldukça iyi geliyor.
Kantaron yağı 2-3 sene saklanabilir çünkü özelliğini korur, bozulmaz. sarı kantaron ve sızma zeytin yağı ile hazırlıyoruz. Sarı kantaron otumuzu topladıktan sonra 2 saat içinde sızma zeytin yağı içerisine koyup, aylarca cam kavanozlarda bekletiyoruz. Bu şekilde kantaron özünü elde edebiliyoruz.
Hakiki Kantaron yağı nasıl anlaşılır diye soracak olursak; Kaliteli kantaron yağı parlak ve berraktır. Açık pembe ya da yeşil renge dönük kantaron yağları, zeytinyağı ve kantaron çiçeği oranının doğru ayarlanmadığına işaret eder. Kantaron yağının dibinde tortulanma olabilir, bu tortu süzme işlemiyle ilgilidir.
Cilt dışında kantaron yağı göze faydalarıyla da bilinir. Özellikle kırmızı kantaron, göz damlası olarak kullanılır ve gözde kuruluğu engeller.
Kantaronun hafif güneş yanıklarına kullanılabileceğini ancak güneş kremi yerine kantaron yağı kullanımının doğru olmadığını söyleyen Biyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Satıl, "Kantaron yağını sürdüğümüz zaman güneşe çıkmamamız lazım. Aksi takdirde, güneşin zararları ve güneş lekeleri olacaktır" dedi.
Maserasyon yöntemiyle elde edilen bitkinin toprak üstü kısımları topraktan 5 cm üzeri olacak şekilde toplanır. 2-3 cm uzunluklara parçalanarak saf zeytinyağı içeren bir kavanoz içine konulup (1:5 oranında) 4-6 hafta arasında belirli aralıklarla çalkalanarak güneş ışığı altında bekletilir.
Bu karışım 4-6 hafta arasında belirli periyodlarda çalkalanarak güneş ışığına maruz bırakılır. Sarı kantaron çiçeklerinin zeytinyağı ile özdeşleşmesi beklenir. 4-6 haftalık süre sonunda karışım tülbentten geçirilir.
Kantaron bitkisinden elde edilen yağların en önemli özellikleri hücre yenilenmesini desteklemesi ve süreci hızlandırmasıdır. Bu etki sayesinde yaşlanma belirtilerini geciktirir. Kırışıklıkları önler, var olan kırışıklıkların görünümünün azalmasına yardımcı olur.
Koltuk altı ve dirseklerdeki kararmaları giderir cildi beyazlatır. Düzenli olarak kullanıldığında cildi temizler ve siyah noktaları giderir. Cildin ışıl ışıl ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Kantaron yağı cilde uygulanmadan önce temizlenmelidir.
Hem sivilcelerin hem de sivilcelerden kalan lekelerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Tüm bu etkileri sayesinde yaşlanma karşıtı bir etki oluşturan kantaron yağı, kırışıklıkların oluşum hızını azaltıyor. Çillerin ve çeşitli sebeplerle oluşan çatlakların da görünümünü hafifletiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri