Ürünün tahsilat transferi sipariş teslim edildikten 3 iş günü sonra satıcıya aktarılmaktadır. Genellikle işlem ücreti 5- 10 TL arasında değişmektedir. Bu ücret tarafınızdan kesildikten sonra ilgili tutar hesabınıza aktarılmaktadır.
Yurtiçi Kargo ile kapıda ödeme seçeneğimiz aktif olmuştur. Ürün alıp, ürün bedelinizi, ürünü kapıda teslim alırken nakit ödeyebilirsiniz. Önemli : Bu hizmeti seçen müşterilerimizin sipariş bedeline, ürün kargo bedeli yanısıra, "Kapıda Ödeme Hizmet Bedeli " olan 7.5 TL sipariş anında eklenecektir !
Aras Kargo Kapıda Ödeme Hizmetinizde !
Artık sitemizden sipariş etmek istediğiniz ürünlerin bedellerini kargonuz geldiğinde kapınızdan ödeyebileceksiniz ! Bu hizmeti kullanmak isteyen müşterilerimizden ilgili seçenek karşılığı +5 TL hizmet bedeli alınmaktadır.
Çünkü kargo şirketleri kapıda ödeme yönteminde tahsilat hizmeti için ek ücret alıyor. Bu ücreti e-ticaret siteleri sipariş ücretine yansıtıyor. Yani alıcılar ürün ücreti, kargo ücreti ve kargo firmasının tahsilat ücretini ödemek durumda kalıyor.
Müşteriler, şirketin hesabına havale ya da EFT ile ücreti gönderip ürün siparişini gerçekleştirebilir. Son yöntem ise kapıda ödemedir. Kapıda ödeme ile müşteri siparişini verir ve sipariş sırasında ödeme yapmaz. Sipariş teslim edilirken genellikle kargo şirketi aracılığı ile ödeme alınır.
İlgili 32 soru bulundu
PTT Kargo Kapıda Ödeme Sistemi
PTT Kargo kapıda ödeme sisteminde satılan ürünün tahsilatı kapıda gerçekleşir. PTT Kargo kapıda ödeme sistemi için havale ücreti kesmektedir. Genellikle havale ücretleri 1,5 liradan başlamaktadır.
KAPIDA ÖDEME SEÇENEĞİ
Kapıda ödeme ile aldığınız siparişler Sürat kargo ile gönderilecektir. Kapıda ödeme hizmet bedeli 7,90 TL'dir.
Size gönderilen kargoyu teslim almazsanız kargo alıcısına iade olur. Buradan size hiçbir borç çıkmaz, kargo ücreti böyle durumlarda göndericiden tahsil edilir ve gönderi göndericiye teslim edilir.
Kapıda ödeme yöntemi tercih edilerek verilen siparişlerde tüketiciler, iade ve cayma haklarını henüz ödeme yapmadan önce kullanmalıdırlar. Türk Ticaret Kanunu (TTK) gereği; içecekler, gıda maddeleri ve diğer günlük tüketim maddelerinde cayma hakkı bulunmamaktadır.
Eğer evde yoksanız ve kapıda ödeme teslim alınmazsa firma tekrar almanız için size fırsat sunar bir müddet kargo acentasında bekletilir ve telefon ile sizin onayınız alınır. Özellikle yani keyfi bir şekilde beğenmez istemiyorum ve vazgeçtim gibi bir bahane ile geri yollar ve paketinizi teslim almazsanız bunu suçtur.
Aras kargo gönderim ücretlerinde 1 kiloluk bir kargo için 11,70 TL ödemek gerekir.
Ülkemizde birçok kargo firması kapıda ödeme hizmeti vermektedir. Yurtiçi Kargo, Aras Kargo, UPS Kargo, Sürat Kargo ve PTT Kargo gibi önde gelen firmalar e-ticaret web sitelerine bu hizmeti sunmaktadır.
Gönderinin hacmi (dm3) hesaplanır. Hacim (dm3) Formülü: {En (cm) x Boy (cm) x Yükseklik (cm)} / 1.000 (6475 sayılı yasa gereği hacim ölçümlerinin dm3 cinsinden yapılması zorunludur.) Gönderi hacmi 5'e bölünür ve ağırlık ile karşılaştırılır. Hangi değer büyük ise "Ücrete Esas Ağırlık" olarak kullanılır.
Yurtiçi kargo ücret hesaplama nasıl yapılır, Yurtiçi kargo ücreti 2023: > Şehir içi kargo fiyatı 0 ile 1 kg aralığındaki kargolar için 21,45 TL. > 1 ile 2 kg aralığındaki kargo için 31 TL.
PTT kapıda ödeme nasıl yapılır? PTT Kargo kapıda ödeme sistemine göre kullanıcı satın aldığı ürün ücretini kargo görevlisine ödeyecektir. Alıcı ödemeyi nakit veya kredi kartıyla yapabilecektir. Ödemeyi yaptıktan sonra PTT Kargo satıcısına ürünün ücreti gönderilir.
18 yaş altı çocukların başvurularında hem annenin hem de babanın muvafakatname vermesi ve çocuğun başvuru formunu imzalamaları gerekmektedir.
Tüketiciler kapıda ödemeli olarak ödemek üzere sipariş verdikleri ürünleri teslim almak zorunda değildir. Bu konuda bir zorlama yapılamayacak, müşteri dilerse siparişi satın almaktan vazgeçebilecektir.
Dolandırıldım paramı geri alabilir miyim? Dolandırıcılık eğer banka aracılığı ile gerçekleşmiş ise ve henüz para söz konusu hesaba geçmemiş ise, banka durumdan anında haberdar edilerek söz konusu para üzerine bloke konulması talep edilebilir.
Kapıda ödemede daha önce fatura istenmiyordu ama şimdi alıcı üzerine fatura isteniyormuş. Kapıda ödemeyi de şey için; müşteri bakacak ürüne, ürünün bir falsosu var mı yok mu diye kontrol edecek. Fatura da devlete vergi ödemen için bir makbuz. Devlete vergi ödemeyi kabul edersen, şirket kurman gerekiyor.
Kargo sahibi bu süre içerisinde kargosunu teslim almazsa, kargo firması genellikle kargo ücreti ve depolama ücreti gibi ek masraflar talep eder. Kargo sahibi, kargosunu teslim alamadığı durumlarda, kargo firması ile iletişime geçerek kargonun ne olacağını öğrenebilir.
Alıcıya ulaşamadığımız durumlarda, kargolarınız; teslimat şubesine geliş tarihinden itibaren 3 gün süreyle şubede bekletilmektedir. Alıcının talebi olmadığı takdirde göndericiye kargosu, 3 gün sonunda iade edilmektedir.
Kapıda ödeme sistemi, tüketicilerin internet üzerinden yaptıkları alışverişleri kargo teslimatı sırasında, kargo görevlisi aracılığılı ile yapmalarını sağlayan bir sistemdir. Kargo firmasının anlaşmasına göre, tüketiciler kargo teslimatı sırasında nakit ya da kredi kartı ile ödemelerini kargo görevlisine yapabilirler.
Kargo gönderim ücretinin alıcı mı yoksa satıcı mı tarafından ödeneceği satıcı tarafından belirlenir. Satışa çıkarılan ürün alıcı öder olarak seçilmiş olsa dahi aşağıdaki durumlarda kargo ücreti yine de satıcı tarafından ödenir.
Kargo şirketleri ise özellikle alıcı ile satıcı arasındaki güveni arttırmak ve problemleri çözmek amacıyla kapıda ödeme hizmetini sunmaktadır. Bu hizmet sayesinde ürün kapıya gelene kadar alıcı herhangi bir ödeme yapmamakta ve ürünü gördükten sonra bedelini kredi kartı ya da nakit olarak gerçekleştirmektedir.
1 ve 2 kg arasında bulunan kargolar için ödenmesi gereken ücret 20 TL'dir. Ancak 600 km uzaklığa ulaşması durumunda ise ücret 28 TL olmaktadır. 21 ila 30 kg arasında bulunan kargoların ise gönderme ücreti: 67.80 TL olarak bilinmektedir. Ancak 600 km uzaklıkta 110 TL olarak ücretlendirilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri