Bir kova suyun içerisine 1-2 kapak ahşap temizleyicisi ekleyerek temizlenebilir. Bunun dışında sirkeli su ile de kapılardaki lekeler çabucak çıkarılmasına yardımcı olmaktadır.
SARARAN KAPILARI KAR BEYAZI YAPMAYA YARAYAN YÖNTEMLER
Karbonat ve sirke karışımı: Yarım çay bardağı karbonatı, sirkeli su karışımının içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımla kapıyı fırçalayın. Ardından nemli bir bezle kapıyı durulayın.
Bu oda kapılarının en sağlıklı temizleme yöntemi nemli bez ile temizlemek ya da Arap sabunu ile temizlemektir. Temizlik yapıldıktan sonra iyice kurulanması gerekir. Islak kalması durumunda yüzeyi deforme olabilir. Arap sabunu ise içerisinde kimyasal ürün bulunmayan sağlıklı bir temizlik ürünüdür.
Bir bardak suya birkaç damla limon suyu ekleyerek karıştırın. Limon suyu, lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olabilirken, ferah bir koku bırakır. Sabunlu Su: Temizlik için yumuşak ve nötr bir sabunu hafifçe sulandırarak suya eklemek etkili bir temizlik sağlar.
İlgili 33 soru bulundu
İkiye böldüğünüz çiğ patatesle beyaz kapıda oluşan lekelerin üzerini ovalayarak lekeleri yok edebilir, soğanları haşladığınız suya batırdığınız bez ile beyaz kapılarınızı silerek oluşan sararmaları açabilirsiniz. Beyaz kapınız aynı zamanda ahşap malzemeden yapılmışsa ahşap temizleyicileri yardımınıza koşabilir.
Bulaşık sabunlu su ile ahşap kapınızı silebilirsiniz.
Yumuşak bir bulaşık sabunu kullanın. Küçük temizlik için, sıcak suyla karıştırılmış bir miktar yumuşak bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Aşındırıcı olmayan bir süngeri suya batırın ve ahşap kapınızın yüzeyini ovalayın.
- Beyaz kapılar sert sünger beziyle silinmemeli. Temizlik için kuru sünger, sabunlu sünger, cam bezi, nemli bez ya da kapı temizliği için özel üretilmiş bezleri kullanabilirsiniz. - Beyaz kapıların günlük temizliği için kuru toz bezini kullanabilirsiniz.
- Karbonat ve limon karışımının beyazlatıcı etkisini herkes tarafından biliniyor. Pimapen oldukça sararmış, tozlanmış ise önce karbonat ve limon karışımı yaparak bir bezle üzerinden geçiniz. 5 dakika bekletip temiz bir su ile durulayınız. İhtiyaç durumuna göre işlemi bir kez daha tekrarlayabilirsiniz.
Mikrofiber bez yardımıyla kapınızı silin. Ardından kurulama beziyle kurulayın. Silme işlemi sırasında kesinlikle kimyasal madde kullanmayın.
Lake mobilyaların boyasında sararmaya karşı dayanıklı ve insan sağlığına zarar vermeyen özel malzemeler kullanıldığı için bu mobilyalarda sararma olmaz, uzun zaman ilk günkü haliyle kullanılır.
Bir kovaya su doldurun, içine az bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Sünger yardımıyla kapınızı narince silin. Ardından duru su hazırlayın ve mikrofiber bez yardımı ile sabun kalmayana dek silin. Ardından kuru bir bezle hiç su kalmayacak şekilde kurulayın.
Arap sabunu ahşap yüzeyleri temizlemenin yanı sıra bakımını da yapar, parlatır. Kapıları silerken kullanmayı ihmal etmeyin.
Karbonat ve oksijenli su, sarı lekeleri çok kısa süre içerisinde ortadan kaldıran mucizevi bir karışımdır. Karbonat ve oksijenli su bir kabın içerisine konur ve karıştırıldıktan sonra sarı lekenin üzerine dökülür. Bu işlem genelde 1 defa uygulandığında sarı leke ortadan kalkar.
Karbonat, oksijenli su ve tuzkarışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
1) Karbonatlı Temizlik
Kıyafetteki sararmış bölgeyi kapatacak kadar karbonat dökün. Karbonatın üzerine biraz limon sıkın ve 10 dakika kadar bekleyin. Bölgede köpürme meydana gelecektir. Bu aşamada sarı lekeler aşınarak kumaştan çıkar.
Pencerelerin normal temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı , temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
Büyüklerimizin ev temizliğinde sık sık kullandığı arap sabunu pimapen temizliğinde mükemmel sonuç veriyor. Bir bulaşık süngerinin yüzeyine bir miktar arap sabunu damlatarak köpürt ve pimapenlerini sünger yardımı ile dairesel hareketlerle sil. Ardından temiz ve ıslak bir bez ile pimapenlerini durulamayı unutma.
Çünkü çok uzun süre dayanıklıdır ve zamanla rengi solmaz. Bu yüzden ekstra bir maliyet harcamanıza gerek kalmaz.
Artık sadece camlarınız değil yüzeyleriniz de Camsil ile ışıl ışıl olacak Camsil Yer-Sil seramik, fayans, mermer, parke ve ahşap yüzeyleri kolaylıkla temizler. Yüzeylerde mükemmel parlaklık sağlarken, kalıcı hoş kokusu ile ortamı ferahlatır.
Kapı temizliğinden en iyi sonucu almak için doğal ve bitkisel içerikli deterjanları kullanmanız önerilmektedir. Bununla birlikte karbonatla kapı temizliği en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Lake kapılarda kullanılan ürünlerden biri de arap sabunu ya da bulaşık deterjanıdır.
Yumuşak paspas veya mop kullanarak ıslaklık bırakmadan silin. Islak kalırsa kuru bir havlu ile zeminin üzerinden tekrar geçin. Temizleyici ürün kullanmak istiyorsanız 5 litre kadar suya 1 kapak sıvı temizleyici katabilir veya beyaz sirke ile doğal temizlik yapabilirsiniz.
Normal Pimapen temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı, temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
Ahşap kapılarınız üzerinde birikmiş tozları önce kuru bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla silin. Ardından bir kova suya tavsiye edilen miktarda ahşap temizleyici dökün. Bezinizi bu suda ıslattıktan sonra iyice sıkın ve kapınızı silin. Bu işlemden sonra hemen kuru bir bezle hiç su kalmayacak şekilde kurulayın.
Mutfak dolapları, merdiven, kapı, pencere pervazları gibi geniş ahşap ve lamine yüzeylerin temizliği ve bakımı için geliştirilen Pronto temizleyici kiri, isi ve lekeyi ahşaba zarar vermeden derinlemesine temizliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri