Black diamond Kara Elmas koyu yeşil kabuklu geleneksel karpuz. Sezon sonu olgunlaşan geç sezon varyetesidir. Kalın kabukludur meyve ağırlığı 3-5 kg civarındadır.
Siyah karpuz, sıcak ve ılık iklimlerde yetişen bir meyve olarak dikkat çekiyor. Bünyesinde zengin miktarda antioksidan madde barındıran siyah karpuz, vücutta yer alan toksik maddeleri etkisizleştirmeye yardımcı oluyor. Siyah karpuz, C ve A vitaminleri bakımından oldukça zengin meyveler arasında yer alıyor.
Siyah karpuzun son iki yıldır pazarda yer bulmaya başladığını ifade eden Uykur, Serik ve Manavgat'ın yanı sıra, Samsun, Sakarya, Adana ve Çorum illerinde üretimlerinin iki kat arttığını kaydetti.
Yıllar önce kaybolan, kabuğu normal karpuzların kabuğuna göre çok koyu yeşil renkte ve çizgisiz olan, içi kan kırmızısı siyah karpuz eski tadı ve kokusuyla geri döndü. Ferahlamanın adreslerinden biri olan en sevilen yaz meyvelerinden siyah karpuzu sizlerle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar ve Yaz. -İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
İlgili 27 soru bulundu
Karpuz bitkisi bünyesinde hem erkek hem de dişil çiçeklere sahiptir ve sadece dişil çiçekler karpuz meyvesi verir. Bu nedenle karpuz meyvesinin erkek ya da dişi olma durumundan bahsedilemez.
Dünyadaki karpuz çeşidi 1200'den fazladır. Dünyanın en ağır karpuzu Guiness Rekorlar Kitabı'na giren 159 kg ağırlığındaki karpuzdur. 90'dan fazla ülkede karpuz yetişmektedir.
Mavi karpuz dilimi, standart kırmızı bir karpuzun maviye boyanmasından ibaret. Fotoğrafın orijinaline Adobe Stock üzerinden ulaşılabiliyor. Çevrimiçi alışveriş sitelerinde mavi ya da mor olduğu iddiasıyla satılan karpuz tohumlarının, hasat alındığında kırmızı olduğu görülüyor.
Siyah Karpuz Tohumu-Açık tarla yetiştiriciliğine uygun, standart karpuz çeşididir-Meyve kabuk rengi koyu yeşil zemin üzerine koyu yeşil çizgilidir-Çekirdekleri orta iri ve meyve içi canlı kırmızı renktedir-Meyve yuvarlak ve ağırlığı 3,5-4 kg arasındadır-Lezzetli ve nakliyeye dayanıklıdır-Olgunlaşma süresi 80-85 gün ...
Meyve Özellikleri: Sürme çeşidi Diyarbakır Karpuzları arasında en iri olan çeşittir. Bu çeşide ait meyve şekilleri; yuvarlak ve oval şekillerde olabilmektedir. Dış kabuk rengi parlak olup, yeşil zemin üzerine uzunlamasına koyu yeşil geniş dilimler halinde çizgili bir görünüme sahiptir.
Dünyada en çok tarım üretimi yapan ülke Çin olarak belirlenmiştir. Ancak en iyi karpuz ülkemizin Diyarbakır ilinde yetiştirilir.
Yıllar önce Anadolu'da ekilen ama sonrasında unutulan sarı karpuz, kaybettiği itibarını geri alıyor. Tayland'dan getirilen sarı karpuz tohumu Aydın, Burdur ve Karabük başta olmak üzere birçok ilde yeniden ekilmeye başladı. Sarı karpuz faydaları sayesinde hem çiftçiler hem de tüketiciler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Bu hem fidenin hava ve çevresel faktörlerden etkilenmesini, hem de örtü altı sıcak ortamlarda fidenin daha çabuk gelişmesini sağlıyormuş. Çiftçimiz; bir fideyi 1.2. liraya satın alıyor, tarlanın dönümüne 340 fide dikiyormuş. 1 kök fideden ortalama 3,5 karpuz üretiyor. Karpuzun ortalama ağırlığı ise 7-8 kg. oluyormuş.
Meyvenin içinde siyah oval çekirdekler vardır ve iri bir meyvedir. En yaygın karpuz çeşitleri pembe veya kırmızı etli ve siyah çekirdekli olmalarına rağmen, sarı veya turuncu etli ve kabuğu yeşil veya yeşil çizgili olan başka karpuz çeşitleri de vardır.
BEYAZ KARPUZ TOHUMU WONDER WHITE WATERMELON5 ADET TOHUM Görünümü ile farklı bir karpuz varyetesidir. Dışı yeşil çizgili içi beyaz renktedir. Yuvarlak şekilli meyveleri hem ev hemde terasta yetiştirilmeye müsaittir. Ekiminden itibaren ortalama 100-120 gün içinde hasat edilebilir.
Karpuz: Cinsel bölgeye giden kan akımı, performans için büyük önem taşıyor. Karpuz içerdiği sitrülin” maddesi ile cinsel bölgenin kanlanmasını, dolayısıyla uyarılmanın hızlanmasını sağlıyor. Çilek: Cinsel bölgeye giden kan akımı performans için büyük önem taşıyor.
Karpuzun etinde sert veya gerçek çekirdeklerin bulunmamasının veya göreceli olarak bulunmamasının, bunun başlıca ayırt edici özelliği özelliği olması dolayısıyla, triploid hibrit karpuza genellikle “çekirdeksiz” karpuz denilir.
Karpuz çekirdekleri, içerisinde bol miktarda antioksidan ve omega-3 barındırır. Bu özellikleri sayesinde cildinizin yenilenmesini, hava almasını, yaşlılık belirtilerinin azalmasını sağlar; akne ve sivilce gibi cilt problemlerinin önlenmesine yardım eder.
Karpuzda bulunan karotenoidler, arter duvarlarının ve damarlarının sertleşmesini de önleyerek kan basıncı, kan pıhtıları, felç, kalp krizi ve damar tıkanıklığı risklerini azaltmaya yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre beslenme şekli kalp sağlığı üzerinde oldukça etkilidir.
Geleneksel karpuzlar pembemsi kırmızı tonlarını, domatesleri kırmızı yapan aynı güçlü antioksidan olan likopenden alırken, likopen içermeyen karpuz çeşitleri de sarı renge sahiptirler. Sarı karpuz ve kırmızı karpuzun dıştan görünüşleri aynıdır. Bu sebeple farklarını anca kesildikten sonra fark edebilmekteyiz.
Eğer su parlak ve pembe bir renk alırsa bu durum karpuzun tehlikeli olduğunu gösterir.
Karpuzun kabuğuna yakın beyaz kısmı da vücut için faydalıdır. Özellikle kalp ve damar sağlığını korumada etkili bir aminoasit olan sitrülin içerir. Sitrülin, kan basıncını ve LDL kolesterolü düşürmeye katkıda bulunabilir. Dolayısıyla karpuzun kabuğuna yakın beyaz yerleri de beslenmeye dahil edilmelidir.
Karpuzun anavatanı Orta Afrika olarak bilinir. Bazı yazarlar karpuzun anavatanının Anadolu, İran, Orta Asya ve Amerika olabileceğini açıklar. Ancak bu bölgelerde, Orta Afrika'da olduğu gibi yabani karpuz formlarına rastlanmamıştır.
Yeni genetik çalışmasında karpuzun daha önceden düşünüldüğü gibi Batı Afrika'dan değil, Doğu Afrika'dan köken aldığı anlaşıldı. Karpuzun Mısır'da ne işi var? Arkeologlar, kısa bir süre önce Mısır'da 4 bin 300 yıl önceden kalma bir mezarın duvarında diğer meyvelerle birlikte karpuz çizimi keşfedilmişti.
Türkiye'de ilk karpuzun 13 Nisan gibi Antalya'da çıktığını, Adana'dan bir ay kadar daha önce hasada başladıklarını vurgulayan Demir, "Adana'da 5 aydan önce karpuz çıkmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri