TJK Karacabey Pansiyon Harası, Bursa ilinin Karacabey ilçesinde bulunan, TJK'nin sahip olduğu hara. Harada safkan İngiliz atı yetiştirilmektedir. Hara, Bursa-İzmir Karayolu kenarında, 4.996 dekarlık bir alan üzerine kurulmuştur.
Karacabey'de bulunan, Türkiye'nin en büyük hayvan yetiştirme ve ıslah çiftliklerinden biridir. Karacabey-M. Kemalpaşa yolu üzerindedir. 9.844 hektar alanda kuruludur.
Karacabey TİGEM arazisi 88 bin metrekare.
ceylanpınar tigem katar satıldı|TikTok Arama.
Çayırköy Ovası 8.000 hektar, Karacabey Ovası 18.000 hektar ve Mustafakemâlpaşa Ovası 18.000 hektardır.
İlgili 18 soru bulundu
Toprakları yüksek verimli Karacabey Ovası'nda en çok buğday, domates, arpa, mısır, fasulye, bezelye, şekerpancarı, pamuk, ayçiçeği ve tütün yetiştirilir. Ayrıca sebzecilik ve meyvecilik gelişmiştir; hayvancılık ileri düzeydedir.
Bu yerler Karacabey Longoz Ormanları, İmaret Camii, Atatürk Kültür Parkı, Ulu Camii, Kümbetli Camii, Bursa Dalyan Gölü, Karacabey Kuş Cenneti, Malkara ve Karacabey Harası olarak dikkat çekmektedir. İlçeyi ziyaret ettiğinizde ulaşım seçeneklerini kullanarak tüm bu yerlere geziler düzenleyebilirsiniz.
Karacabey Soğanı
Karacabey denilince akla ilk gelen, ünlü ovasında yapılan tarım etkinliğidir. Tarımsal üretimiyle ülkemizin önde gelen bölgesi olan Karacabey Ovası'nda, 66.366 hektarlık arazide çoğunlukla tarla bitkileri yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Son olarak tüm Bursa'da olduğu gibi burada da höşmerim tatlısı ünlü, ama Karacabey'in asıl ünlü lezzeti Mihaliç – Kelle peyniri.
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Marmara sahil şeridi ile İznik Gölü çevresinden alınan numunelerde halk sağlığını tehdit edecek bulguya rastlanmadığı bildirildi. İlk numune sonuçları, sahillerin yüzülebilir nitelikte suya sahip olduğunu gösterdi.
Yöredeki yerleşimin M.Ö. XII. yüzyılda bölgeye göç eden Misiler'e dayandığı ve o dönemde Karacabey sınırları içinde Miletepolis adında bir şehir olduğu biliniyor. Karacabey ve civarına ilk yerleşenler, günümüzden 4000 yıl kadar önce Orta Asya'dan geldikleri öne sürülen Etiler'dir.
Dayı Karacabey:
Fatih Sultan Mehmet'in en güvenilir ve cesur komutanlarındandır. İlçeye adı verilen bu değerli Osmanlı Komutanı savaş taktikleriyle öne çıkmıştır. Silivri ve Kumburgaz'ı fethetmiş, Bursa ve İstanbul'da çarşı ve hanlar yaptırmıştır.
Malkara Plajı, Karacabey'de yer alan bir plaj seçeneğidir. Bursa il merkezine 85, Karacabey ilçesine ise yaklaşık olarak 30 kilometre mesafede yer alan Malkara Plajı, nadir orman türü olan Longoz Ormanları ile kaplıdır.
Yöredeki yerleşimin M.Ö. XII. yüzyılda bölgeye göç eden Misiler'e dayandığı ve o dönemde Karacabey sınırları içinde Miletepolis adında bir şehir olduğu biliniyor. Karacabey ve civarına ilk yerleşenler, günümüzden 4000 yıl kadar önce Orta Asya'dan geldikleri öne sürülen Etiler'dir.
Merkeze bağlı 64 köyü vardır. Karacabey, Marmara Bölgesinin güney Marmara bölümünde, Bursa iline bağlı bir ilçedir.
Yöre halkı caminin Bursa Ulu Camiinden 8 yıl sonra, 1408'lerde yapıldığını söylemektedir. Ulubat Orhan gazi döneminde, 741 H./1342 M. yılında fethedilmiştir. Kaynaklar Orhan Gazinin burada kervansaray inşa ettirdiğini belirtmektedir.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'dan Vali Yakup Canbolat'a Ziyaret.
Yeni hizmet binası 150 yatak kapasiteli olup hastanemizde 4 yataklı 1. Seviye Erişkin Yoğun Bakım ve 6 yataklı 2.
Karacabey Plajı, Bursa ilinin Karacabey ilçesi sınırları içinde olup Bayramdere Mahallesinde bulunmaktadır.
Bütün bu işaretlerden anlaşıldığına göre; Osmanlı'nın kuruluş devrinde Bayat boyu mensupları Bursa çevresinde de yaşamışlar ve önemli hizmetlerde bulunmuşlardır. Boğazköy/Eskimezarlık, Mudam/Ocaklı (Mustafakemalpaşa), Ovaesemen (Karacabey) ve Fodra/Alâaddin (Nilüfer) köylerinde Alkaevli boyunun damgası bulunmuştur.
Murat II döneminde (salt. 1421-1451) yaşamış ve KaracabeyMudanya dolaylarında vakıf yapılan bırakmış Osmanlı yönetici.
Uluabat (Apolyont) Gölü
Samandağ ilçesinde bulunan bu sahilimiz 14 km boyu ile Türkiye'nin en uzun sahilidir . Bu sahil geniş kumsalı olan halka açık plaj şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri