Zengin ve besleyici içerikleri ve çeşitliliğiyle sofralarımızın vazgeçilmezi olan çorba, hem tok tutarak hem de metabolizmanızı hızlandırarak hızla kilo vermenizi sağlayacak bir besindir.
DETOKS ETKİSİ YAPAR
Çünkü öğünlere çorba ile başladığınızda; çorbanın düşük kalori sağlaması ama midede fazla yer kaplayarak kısa sürede doygunluğa ulaşmanızı kolaylaştırması daha fazla yemenizi önler. Böylece hem öğünde, hem de gün içinde az kalori alarak zayıflama etkisini de vücutta doğal olarak sağlarsınız.
Çorba içmek, iştahı ve yemek yeme süresini uzattığı için besin tüketimini de dengeleyecek, böylece enerji alımını da azaltacaktır. Bu yüzden zayıflama diyeti uyguluyorsanız öğünlerinizde mutlaka çorbaya yer verin.
Çorba diyeti ile 1 haftada ortalama 5 kilo verilebilir. Diyetinizin sağlıklı olması için günlük besin ihtiyacınızı karşılamanız önemlidir ve çorba bunun için harikadır. Çok çeşitli, besin değerleri yüksek, düşük kalorili çorbalar tüketmeye özen gösterilmelidir.
Ayrıca hazır paketli her gıdada olduğu gibi hazır çorbaların sodyum içeriği yüksektir. Sodyum içeriği özellikle hipertansiyonu olanlar için büyük bir risk oluştururken, sağlıklı kişilerde de kan basıncını olumsuz etkileyebilir aynı zamanda vücutta ödem oluşmasına neden olabilir” diye konuştu.
İlgili 20 soru bulundu
En fazla önerdiği tarifler ise brokoli, yulaflı ve patatesli çorbalardır. Çorba ve su diyeti ile 15 gün gibi bir sürede büyük oranda kilo verebilirsiniz. Su ve çorbanın yoğunlukta olduğu diyete çay, sebze ve salata gibi gıdalar ekleyerek diyeti yapabilirsiniz.
Çorbalar midenin gerilmesini sağladığı için yemeğin daha az yenilmesini sağlar. Özellikle kilo kontrolünde olanların mutlaka çorba tüketmesi gerekir. Kış aylarında çorba içmek, vücudun ısısını arttırır ve üşümeyi azaltır. Isınmanın yanı sıra vücudun serotonin seviyesini arttırır ve mutluluk verir.
Zengin ve besleyici içerikleri ve çeşitliliğiyle sofralarımızın vazgeçilmezi olan çorba, hem tok tutarak hem de metabolizmanızı hızlandırarak hızla kilo vermenizi sağlayacak bir besindir. Bu yüzden özellikle yaz ayları yaklaşırken çorba diyeti yapmak fazla kilolarınızdan kurtulmak için ideal olacaktır.
Diyette yoğurt çorbası yenir mi? Yoğurt malzeme listesinde olduğundan metabolizma dostudur. Bağırsakları çalıştıracağı için hazımsızlık gibi bir sorun oluşturmaz. Öğünlerde ekmeksiz şekilde tüketilen bir kase yayla çorbası, diyet beslenmeleri için idealdir.
Mercimek çorbası kalori olarak 36 kalori ile en düşük az kalorili çorba olduğundan dolayı diyet çorbalar listesinin başındadır. Çorba diyeti 2 şekilde yapılır: Birincisi; var olan diyet listesine çorba ekleyerek, daha başka kalorili yiyeceği listeden çıkartırsınız.
1 paket (170 ml) içinde 82 kadar kalori mevcut.
Az yağlı olarak hazırlanan mercimek çorbası zayıflamaya destek olur. İçeriğindeki yüksek lif nedeniyle midede sindirimi uzun süren çorba, iştahın kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
Çorba diyeti ile 1 haftada ortalama 5 kilo verilebilir. Diyetinizin sağlıklı olması için günlük besin ihtiyacınızı karşılamanız önemlidir ve çorba bunun için harikadır. Çok çeşitli, besin değerleri yüksek, düşük kalorili çorbalar tüketmeye özen gösterilmelidir.
7 günlük diyet sonunda beslenmeye geçiş yumuşak olmalıdır. 1 ve 2. günde kolay sindirilen gıdalar yenmelidir. Bunlar kemik sulu çorbalar, pirinç, patates püresi, meyve, sebze, meyve suyu gibi besinler olabilir.
Çorbanın 100 gramında 57 kalori bulunmaktadır. Çorbanın 1 porsiyonu (150 gr, orta boy kase) 86 kaloridir.
Kış aylarının vazgeçilmezi çorbaların sabahları aç karnına tüketilmesine de değinen Bayer "Çorba ve meyve suyu kahvaltı yerine geçmez. Aç karnına kahvaltı yerine kokteyl tüketmek besin öğelerinin yetersiz alınmasına ve tokluk süresinin oldukça azalmasına neden olur.
Ancak çorba tüketirken dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bu da çorba tüketiminin ana yemeklerden önce olmasıdır. Genelde her yemek başlangıcı çorba ile yapılır. Ama aslında sağlıklı beslenmek için yenen yemekte tam olarak doymak ve yeterince enerji alınabilmesi adına yenen yemeğin rahat sindirilebilmesi gerekir.
Amerikan Diyet Akademisi'nin (eatright.org'un) önerisi; aylık hedef olarak mevcut kilonun %5'ini belirlenmesidir. Örneğin 80 kilo bir birey 1 ayda 4 kilo, haftada 1 kilo vermesi sağlıklı olarak kabul edilirken, 50 kilo olan bir bireyin ayda 2,5 kilo haftada ortalama 500 gr vermesi sağlıklı olarak kabul edilir.
Yemeklerden önce çorba içmenin kilo verdirdiği ortaya çıktı
Çorba içerisindeki liften zengin besinler ve sulu bir besin olması mide hacim kapasitesini doldurduğundan tokluk hissini artırmakta. Çorba ayrıca öğün öncesinde tüketildiğinde mide asit salgısını dengeliyor, besinleri sindirime hazırlıyor.
Sebze çorbalarına göre biraz daha yüksek bir kalori değerine sahip yoğurtlu çorbaya diyet programınızda yer verecekseniz öğünlerinizi 1 dilim ekmek yerine 1 kepçe çorba olacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Bir kaseden fazla tüketildiğinde kilo kontrolünde ipin ucu kaçabilir.
Diyette içilebilen çorbalar
Yemeklerden önce az miktar çorba içmek açlığı ciddi oranda bastırır bu da diğer öğünü daha az yemenize neden olur. Çorba için ciddi bir iştah kesici demek mümkündür. Özellikle öğle ve akşam yemeklerinde ana öğünden önce içilen çorba iştahınızı ciddi oranda azaltacaktır.
* Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır. * Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. * Kalp krizi riskini azaltır. * Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
Araştırmalar, düzenli olarak çorba yiyenlerin, çorba yemeyenlere kıyasla obez olma olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koymuştur. Çorba düşük kalorilidir ve aynı zamanda inanılmaz derecede doyurur. Günlük menünüze çorba eklemek, günlük yediğiniz kalori miktarını azaltmanıza yardımcı olabilir.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri