Turunuza ilk olarak Batı Karadeniz kıyılarında başlayabilir, adım adım Doğu Karadeniz'e doğru yol alabilirsiniz.
Samsun, Giresun, Trabzon ve Trans Karadeniz Turu Güzergahı
Öncelikle Yeni Türkü'nün 'Mamak Türküsü (Samsun Asfaltı)' isimli şarkısını cd çalara koyduk ve Sinop sonrasında sahilden Samsun, Giresun, Trabzon üçlemesine devam ettik.
Karadeniz'in muhteşem doğasını keşfetmek ve eşsiz yaylalarda unutulmaz anılar biriktirmek için en uygun zamanı, bölgenin coğrafyası, hava koşulları, doğanın canlılığı kısacası turizme uygunluğunu analiz ettiğimizde turlarımızı da düzenlediğimiz haziran ayı ortası ve eylül ayı ortası arasındaki dönem diyebiliriz.
Karadeniz Turu Kaç Km Sürer? Lisinya Tur farkıyla yapılan Antalya, Alanya, Manavgat ve Serik'ten hareketle macera dolu 1 haftalık Karadeniz turu boyunca yani 7 Gece / 8 Günlük bir Karadeniz macerasında 3500 km yol katedilir.
Karadeniz Turu Planlaması
Türkiye'de bir marka haline gelen Ankara çıkışlı “Her Şey Dahil” Karadeniz Turu ise 19 farklı tarihi ile Nisan ayı sonundan Ekim ayının başlangıcına kadar 8 il, 2 ülke ve 62 lokasyon görebileceğiniz geniş bir tarih seçeneği ile karşımıza çıkıyor.
İlgili 23 soru bulundu
Uygun Giyinmeyi Unutmayın: Karadeniz bölgesi, yağışlı ve serin havasıyla ünlüdür. Bu nedenle tur sırasında yanınıza mutlaka yağmurluk, mont, atkı ve bere gibi koruyucu giysiler almanız önerilir. Ayrıca, rahat ve su geçirmez ayakkabılar da tura katılırken yanınızda olmalı.
Sıcak mevsimlerin arabayla Karadeniz turu için daha uygun olduğunu belirtmek mümkündür. Eğer Karadeniz'in yeşil alanlarına ve doğal güzelliklerine doymak istiyorsanız kış mevsiminin ardından bahar aylarında, özellikle Nisan ve Mayıs döneminde yola çıkmanızda yarar var.
Kaygana, karalahana çorbası ve dolması, sarıkiraz kavurması, Trabzon yağı, Vakfıkebir ekmeği, minzi peyniri,hamsi, öğmeç, Trabzon pidesi, pepeçura, laz böreği, hamsikuşu, fasulye kavurması, mısır ekmeği ve daha onlarca farklı lezzet… Hepsi de Karadeniz yemekleri arasında birer vazgeçilmez.
Batı Karadeniz'de en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı 1000–1500 mm'dir. Orta Karadeniz'de ise en fazla yağış kışın, en az yağış yazın düşer. Yıllık yağış miktarı 450 mm (Tokat)–700 mm (Samsun) arasındadır.
Eylül ayı, Karadeniz turu için en güzel hangi ayda yapılır sorusunun yanıtı arasında yer alır. Karadeniz turunda hem ılık bir hava hem de sayılamayacak kadar çok güzellik bir arada bulunur…
Yaz aylarında olduğu gibi Karadeniz'de kış tatili yapmak oldukça popüler. Kültürel ve doğal güzellikleri ile öne çıkan bölgede hem yaz hem de kış mevsiminde keyifli bir tatil yaşamak mümkün oluyor.
Karadeniz'e Ne Zaman Gidilir? Karadeniz'e yılın her ayında gidebilirsiniz.
Karadeniz Bölgesi, ismini Karadeniz'den alan, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanan Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Gürcistan, Doğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Marmara Bölgesi ve adını aldığı deniz ile komşudur.
, Türkiye'nin kuzeyinde yapılmış bir devlet yoludur. Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars illerinin topraklarından geçer.
Karadeniz'i Karadeniz yapan şehirlerimizden Trabzon, listemizin ilk durağı. Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi ünlü mekanları ile hem yerli hem de yabancı turistleri çeken Trabzon, eşsiz manzaralara ve tertemiz bir havaya sahip.
Karadeniz denilince akla gelen ilk şey hamsi olsa da, giyimden, halk oyunlarına, yöresel müziklerden, tatlılara kadar birçok güzelliği içerisinde barındırmaktadır. Bu konumuzda Karadeniz Mutfağını ele alacağız ve birbirinden güzel lezzetlerin tanıtımını yapacağız.
Türkiye çay üretiminin tamamı (%100.0), fındık üretiminin ise büyük kısmı (%66.4) Karadeniz Bölgesi'nden karşılanmaktadır. Bu ürünlerin yanında kızılcık, kivi, muşmula, kestane, ceviz, dut, hünnap, armut, Trabzon hurması ve kiraz bölgede üretim miktarı fazla olan diğer meyve türleridir.
Karadeniz'in meşhur yemekleri arsında neredeyse ilk sırayı alan kuymak herkes tarafından en iyi bilinen Karadeniz yemeği. Ancak yine de orjinaline uygun olarak bu yemeği yapmak oldukça zor. İyi bir kuymak yemeği yemek için Karadeniz gezisinde mutlaka yöresinde bu lezzeti tadın.
Yayladaki oteller ve kaplıcanın varlığı nedeniyle Ayder Yayları yılın her dönemi rahatlıkla ziyaret edilebilir. Aşırı kalabalıktan, gürültüden ve şehir yaşantısından uzak bir tatil istiyorsanız Ayder Yaylası bunu size sağlayacaktır. Yaylanın genelinde birbirinden ayrı evler, oteller, pansiyonlar yer almaktadır.
Bu yörenin Karadeniz kıyısındaki sınırı, doğuda Sarp sınır kapısından başlayıp, batıda Rize- Trabzon il sınırında denize dökülen İyidere ağzı arasında sona ermektedir.
Rize, Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Tiflis ile Batum'a uzanan Doğu Karadeniz yolculuğunda Doğu Karadeniz'i baştan başa gezeceksiniz.
Lisinya Tur farkıyla özenle hazırlanan Doğu Karadeniz Turları kapsamında gezilecek yerler, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Borçka, Karagöl, Uzungöl, Çamlıhemşin, Boztepe, Zilkale, Palovit Şelalesi, Şenyuva, Sümela Manastırı, Ayder Yaylası, Batum-Gürcistan, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kapadokya, 6 ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri