-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 5-20 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir. -Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
Tohumları ekmeden önce 1 saat süreyle su içerisinde bekletmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında saksının alttan su çıkacak bir şekilde açık olduğuna emin olmanız gerekmektedir. Saksının yarısından fazlasına toprak koyduktan sonra tohumları yerleştirin. Üzerine ise serpme yöntemi ile geriye kalan toprağı serpebilirsiniz.
Çiçek tohumlarını ekmenin belli bir zamanı bulunmaktadır. Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 3-7 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
-Tohumlar 5-20 günde çimlenir.
İlgili 35 soru bulundu
-Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-25 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir.
Kadife çiçeğinin tohumları, toprağa serpilerek çimlendirilir. Ekilirken, 2 ila 3 cm mesafe koyulur. Diktikten sonra güzelce sulanır. Güneşli bir ortama dikildiyse eğer, sekiz hafta civarı bir sürede çiçek açar.
kadar fazla olursa o kadar iyidir. günde bir sulanmalıdır, toprağı daima nemli olmalıdır.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 15-20 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir. -Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 10-14 günde çimlenir.
Özellikle kadife çiçeği bakarken bu çiçeklerin güneşi ve suyu çok sevdikleri unutulmamalıdır. Evinizin en çok güneş göre köşesini belirlemeli ve bu alanı kadife çiçeğiniz için ayırmalısınız. Kadife çiçeği suyu fazla sevmez. Toprağının nemli kalmasını sağlayacak şekilde püskürtme yöntemi ile sulayabilirsiniz.
Ekeceğiniz bitki tohumunun çimlenme süresi değişiklik göstermektedir. Bu noktada tohumun bulunduğu sıcaklık ortamı çimlenmesinde önemli bir etkendir. Genel olarak bakıldığında, çimlenme sıcaklığı 19 derece olan tohum, 10-12 günde çimlenmeye başlayacaktır. Bu süre bazen daha kısa sürerken, bazen bir ayı bulabilir.
Ocak ayında ekilmesi gereken başlıca çiçekler; ametist, pelesenk, hercai menekşe, sabır ağacı, camgüzeli, begonya ve lobelyadır.
Şubat ayı soğuk bir ay olsa da ilkbahar hazırlıklarını şimdiden yapabilirsiniz. Şubat ayı balkonunuzu düzenlemek için en ideal olan aydır. Şubat ayında ekilen çiçekler kısaca şunlardır; buz çiçeği, karagözlü sucan, bodur mavi çan, gayret ve bodur kolyozdur. Mart Ayında Hangi Çiçekler Ekilir?
Saksının yarısından biraz fazlasına toprak koymalısınız. Ekeceğiniz tohuma göre ya serpme yöntemi ile tohumları toprağın üzerine serpmelisiniz. Tohumlar ocaklama yöntemi ile de dikilebilmektedir. Toprak üzerinde üç dört santim aralıklar verilerek parmak yardımı ile küçük oyuklar açılmalıdır.
Normal koşullarda bitkiniz 2 ile 3 hafta sonra köklenmeye başlayacaktır. Köklendirdiğiniz bitkiyi toprağa ekmeden önce köklerin iyice büyüdüğünden emin olun. Yoksa toprakta tutunmaları ve hayatta kalmaları zorlaşacaktır.
Toprak üzerinde 3 veya 4 santimetrelik aralıklar olması gerekir. Parmak yardımı ile küçük oyuklar açarak tohumlarınızı bu açtığınız oyuk içerisine yerleştirebilirsiniz. Oyuklar içerisine yerleştirilen tohumlardan sonra saksının üzerine 1 veya 2 santimetre kalınlığı geçmeyecek şekilde toprak dökün.
Mart Ayında Ekilen Süs Bitkileri
Yaprak döken ağaçlar ve tırmanıcı bitkilerin dikimi Mart ayı boyunca devam eder. Sümbül ve nergis gibi soğanlı bitkilerin çiçek soğanları ekilebilir. Bu aydan itibaren uzun ömürlü bitkilerin çoğaltılmasına başlanır ve Sonbahara kadar sürer.
Sıcak ve soğuk katlama, tohumların sabit bir ısıda belirli bir süre bekletilmesidir. Tohumlar belirli bir süre bazik suda veya ılık suda bekletilebilir. Böylelikle tohumları şişirip dış kabuklarını yumuşatarak çimlenmelerini hızlandırmış oluruz. Islatma işlemini nemli bir bez içinde bekleterek de yapabiliriz.
En hızlı çimlenen tohumlar , lahana ailesindeki her şeyi içerir; bok choi, brokoli, lahana, karnabahar vb. ve marul. En yavaş çimlenen tohumlar biber, patlıcan, rezene, kereviz olup 5 gün sürebilir. Domates, pancar, pazı, kabak, soğan gibi geri kalanı yaklaşık 3 gün sürecektir.
Çimlenmenin olabilmesi için; Tohum canlı ve çimlenme yeteneğine sahip olmalı, • Tohum uygun çevre koşullarına konulmalıdır (alınabilir su, uygun sıcaklık rejimi, oksijen ve bazen ışık temini), • Tohum içsel dinlenme durumundan çıkmış olmalıdır.
Islatmanın ardındaki fikir, çimlenme oranını hızlandırmaktır. Tohumlar doğadayken dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır çünkü doğa koşulları küçük bir tohum için sert olabilir. Ekimden önce bazı tohumları suda bekletmek bu güvenlik duvarını aşmaya yardımcı olur.
Kestiğiniz dalı, sadece alt kısmı suda kalacak şekilde bir kapta bir süre beklettikten sonra sizi yeni köklerle ödüllendirecektir. Kökler çıktığında ise tıpkı diğer ev bitkilerini çoğaltırken yaptığınız gibi uygun boyda bir saksıyı toprakla doldurun, kökleri dikip can suyunu verin.
Şebboy çiçeği Brassicaceae familyasına ait bir çiçek türüdür. Şebboy çiçeği aynı zamanda karanfile benzeyen bir yapıya sahiptir. 4 parçalı olarak açan şebboy çiçeği, beyaz, turuncu, pembe, mor ve sarı renklerde çiçeklere sahiptir. Yılın her mevsiminde bu çiçeği yetiştirmeniz mümkündür.
Kadife çiçeği her ne kadar hafif ve nemli toprakları sevse de çoğu toprağa uyum sağlar. Güneşi ve doğrudan gün ışığını seven kadife çiçeğinizi evin en çok güneş alan bölümüne yerleştirmelisiniz. Soğuk havaları ve fazla suyu pek sevmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri