06.03.2024 Kaymakamımız Funda HAMZA ÇALDAĞI 1995 yılında Trabzon'un Akçaabat İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladıktan...
Karahallı, Uşak ilinin bir ilçesidir.
Karahallı, 1907 yılına kadar varlığını köy olarak sürdürmüş, 1908 yılında nahiye olmuştur. Uşak, 1953 yılında Kütahya'dan ayrılarak il statüsüne kavuşunca Karahallı da ilçe olmuştur.
2021 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakamlık sınavını kazanarak 2022 yılı Ocak Ayında Trabzon İlinde Kaymakam Adayı olarak görevine başladı. Trabzon Valiliğinde İl Merkez Stajını tamamladıktan sonra sırasıyla Afyonkarahisar/Emirdağ ve İzmir/Konak İlçelerinde Kaymakam Refikliği görevlerini yerine getirdi.
İçişleri Bakanlığı son kararnamesi kapsamında İliç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Genç Kaymakamlığı'na atandı.
İlgili 33 soru bulundu
Ankara'da dünyaya gelen Kaymakam Bekir ÖZEN, 2011 yılında Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Lisans, Kapadokya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Yüksek Lisans mezunudur.
Uşak civarında kurulan konar-göçer Türkmen aşiretlerinden birisi olan Karahalilli Yörükleri, bugünkü Karahallı ilçesine gelip yerleştikleri bilinmektedir. Cevdet Türkay'ın Osmanlı arşiv belgelerine göre yaptığı bu araştırmada, Karahalîlli Yörükleri, Bozulus aşiretindendir 3 .
Uşak'a bağlı 6 ilçe, 5 belde ve 245 köy bulunmaktadır.
Karahallı ciğeri, kendine has pişme yöntemi, yapımının uzun zaman alması, zahmetli olması, ustalık gerektirmesi ve lezzetiyle tanınmıştır. Karahallı'nın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Karahallı ciğeri, öğlen ve akşam yemeklerinde sofralardan eksik olmaz.
Şehrin simgesi haline gelmiş Hakkari kebabı, tattığınız kebaplardan çok çok başka bir lezzete sahip. İçerisinde kıyma, kuyruk yağı, maydanoz ve çeşitli baharatlar yer alan lezzeti, kentin çeşitli yerlerindeki restoranlarda denemelisiniz. Hakkari'de günlük olarak tüketilen en meşhur yiyeceklerden birisi otlu peynirdir.
Karakoçan ilçemizde Anıtsal Kültür Varlığı arasında ; ziyaret Tepesi ve Urartu Kaya Mezarı ( H.z Kureyş'in İkametkahı) bulunmaktadır. İlçe turizm açısından zengin doğal güzelliklere sahiptir.
15 Temmuz 1953 tarihine kadar Kütahya`nın ilçesi olan Uşak, kendisine bağlı Sivaslı, Ulubey, Banaz ve Karahallı bucaklarının ilçe haline getirildiği düzenlemeyle il olmuştur. Aynı tarihe kadar Manisa`nın ilçesi olan Eşme ilçesi de (Güre, Sirge ve İnay bucaklarıyla birlikte), Uşak`a bağlanmıştır.
Türkmen topluluklarına verilen isimdir. konuşurlar. 840 yılında son verdi. katılarak Anadolu'ya geldiler.
Kentin bilinen en eski adı Temenothytiadır. Kent bu adı Heraklilerden Aristomakhosun oğlu Temenostan almıştır. Temenos, Roma İmparatorluğu dönemi sikkeleri üstündeki Temenos Oikistes (Kurucu Temenos) ya da Ktistes yazıtları ve Temenos tasvirleriyle bilinmektedir.
Harbendelu veya Harmandalı Yörükleri, Oğuz Türkleri'nin Avşar boyunun Şamlu koluna bağlı oymak.
Kaymakamımız Abdurrahman ÇELEBİ Kilis'te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kilis'te tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 2013 yılında mezun oldu. 2014-2017 yılları arasında Maliye Bakanlığında Vergi Müfettiş yardımcısı olarak çalıştı.
Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Müdürler Encümeninin intihabı ve Bakanın tasvibi üzerine müşterek karar ve Cumhurbaşkanının tasdikiyle tayin olunur.
Mesudiye Kaymakamımız Sayın Oğuzhan AKSOY, 1992 yılında Aydın İlinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Aydın İlinde tamamlamış olup, Pamukkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur.
Yöreye ait geleneksel yemekler arasında, Tarhana Çorbası, Yumurta Sızdırması, Ciğerli Bulgur, Döndürme, Arap aşı, Keşkek, Alaca Tene, Köpük Helva, Höşmerim ve Tahin Helva yer almaktadır.
Uşak'ın zengin halk kültürü, yüzyıllardır türkülerin, manilerin ve halk hikayelerinin söylendiği bir yer olması Uşak'ın aşıklar şehri olarak anılmasının temel sebeplerinden birisidir. Uşaklı halk ozanları, aşk temalı türküler ve manilerle şehrin kültürel kimliğine önemli katkılar sağlamışlardır.
Etnik gruplar
Ülkede yaşayan etnik grupların büyük çoğunluğu Bantu etnik grubuna üyedir. Ülkede en büyük etnik grubu Kikuyular oluşturmaktadır. Kenya'nın bağımsızlık mücadelesinde önemli rol oynayan Kikuyular nüfusun %22'sini oluştururken, en büyük ikinci etnik grup olan Luhyalar nüfusun %14'ünü oluşturmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri