Karaköy, İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı semt. Bankaları ve iş hanlarıyla ünlü en eski ticaret merkezlerinden biridir. Eski Galata semtinin modern adıdır.
Karaköy, asırlık atmosferiyle Boğaz'ın Avrupa yakasında, Haliç'in hemen girişindedir. Tarihi açıdan şehrin belki de en önemli bölgesi olmasının yanında, hâlihazırda da en canlı kısımlarından biridir.
Galata, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan bir semttir. Azapkapı, Tophane ve Galata Kulesi'nin arasında kalan bölge olarak tarif edilir.
Galata Köprüsü'nün hemen yanında, kuzeydoğu istikametine doğru uzanan bölge, 19. yüzyılda burada yaşamış Karaim Yahudileri'nden almış adını. Bir başka hikayeye göre ise, Bizans döneminde buraya yerleşen Karay Türkleri'nden dolayı adının “Karayköy” olduğu ve günümüze kadar değişerek “Karaköy” olarak ulaştığı.
İlgili 20 soru bulundu
Eğer Anadolu yakasından geliyorsanız gemi ya da motor vasıtası ile gelebilirsiniz, dilerseniz Marmaray ile de gelebilirsiniz. Kadıköy, Üsküdar ve Bostancı'dan her gün motor ve gemi seferleri yapılmaktadır. Ancak bu seferler genelde Eminönü iskelesine olmakta ve motorlar daha sonra Karaköy iskelesine uğramaktadır.
Nasıl Gidilir: Özel araçla; Tarlabaşı yolundan Taksim'e çıkarken sol tarafta Galata Kulesi tabelasından girerek ulaşabilirsiniz. Aracınızı kule çevresinde yer alan otoparklara bırakabilirsiniz. Toplu ulaşımla; Öncelikle Taksim'e ulaşıyorsunuz.
Galata Kulesi ya da müze olarak kullanılmaya başlaması sonrasındaki adıyla Galata Kulesi Müzesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan bir kuledir. Adını, bulunduğu Galata semtinden alır.
İstanbul'un Beyoğlu semtinde yer alan Galata Kulesi, şehrin Avrupa yakasında yer almaktadır. Adını bulunduğu Galata semtinden alan kule, Boğazı kucaklayan bir konumda bulunmaktadır.
Karaköy, İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı semt. Bankaları ve iş hanlarıyla ünlü en eski ticaret merkezlerinden biridir. Eski Galata semtinin modern adıdır.
Karaköy, Beyoğlu bölgesinde bulunan Taksim Karaköy Tünel konumundan ilk Otobüs saat kaçta geçer? 89C, Karaköy, Beyoğlu bölgesinde bulunan Taksim Karaköy Tünel konumundan geçen ilk Otobüs aracıdır.
Bugün İstanbul iline bağlı Beyoğlu ilçesi; Haliç'in kuzeyinde Kasımpaşa vadisinin batısıyla, Dolmabahçe (Gazhane) vadisi arasında kalan alanı kapsar, Şişli veBeşiktaş ilçeleriyle sınırdaştır.
Galata Köprüsü, İstanbul'da Haliç üzerine yapılmış, Karaköy'le Eminönü'nü birleştiren köprüdür.
Beyoğlu veya eskiden Pera, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir.
Avrupa Yakasında yer alan Taksim, Çağlayan Adliyesine bağlıdır. Diğer adı Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Adalet Sarayı olan adliyenin baktığı diğer ilçeler, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Eyüp ve Fatih'tir. 343 bin metrekare genişliğindeki İstanbul Adalet Sarayı, Avrupa'daki en büyük adalet sarayıdır.
Ortalama olarak 74 metre yükseklikte yer alan İstiklal Caddesi idari olarak 9 ayrı mahalleyi kapsar. Beyoğlu İlçesi adını, -aynı zamanda ana ekseni olan- İstiklal Caddesi ve ona açılan sokakların olduğu alanı kapsayan Beyoğlu semtinden alır.
İstanbul yakasında bulunan Bizanslılar buraya 'karşı yaka' anlamına gelen 'Pera' adını vermişlerdir. İmparator Jüstinyen GALATA'da sonradan bir çok bina yaptırdığından buraya “Jüstinyana” da denilmektedir. Türkler ise Pera'yı 'Beyoğlu' şeklinde adlandırıp daha geniş bir alanı kastetmişlerdir.
Beyoğlu İlçesi adını, İstiklal Caddesi ve ona açılan sokakların olduğu alanı kapsayan Beyoğlu semtinden alır. Tarlabaşı Bulvarı caddenin paralelinde uzanır. İstiklal Caddesi Avrupa yakasındadır.
Galata Kulesi her gün 08:30 - 24:00 saatleri arasında açıktır. Galata Kulesi bileti ne kadar? Galata Kulesi giriş ücreti 100 TL'dir. Not : İstanbul Müzekart Sahipleri ücretsiz giriş hakkına sahiptir.
Galata Kulesi'ne giriş 18 yaş altı öğrenciler ve öğretmenler için ücretsizdir. Aynı zamanda 60 Türk Lirasına edinilen Müze Kart sahibi kişiler Galata Kulesi'ne ücretsiz bir şekilde giriş yapma hakkında sahiptir.
Üsküdar'ın sembolü hâline gelen kule, Üsküdar'da Bizans devrinden kalan tek eserdir. MÖ 24 yıllarına kadar uzanan bir geçmişe sahiptir.
Karaköy Tramvay İstasyonu, İstanbul tramvayı'nın T1 (Kabataş - Bağcılar) Tramvay Hattı'nda yer alan ve 30 Ocak 2005'te hizmete giren hemzemin tramvay istasyonudur. Beyoğlu'nun Arapcami Mahallesi ile Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi arasında Tersane Caddesi ve Necatibey Caddesi üzerinde yer almaktadır.
KADIKÖY-KARAKÖY-EMİNÖNÜ GİDEN VAPURLAR NEREDEN KALKIYOR? Kadıköy-Karaköy- Eminönü vapur hattının ilk durağı Karaköy (Şehir Hatları) olup son durağı Kadıköy (Eminönü İskelesi) durağıdır. Kadıköy-Karaköy-Eminönü (Kadıköy), her gün çalışıyor.
Marmaray banliyö istasyonuna yakın bir konumdaysanız, Marmaray hattını kullanarak Yenikapı'ya gelebilir, buradan M2 Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapabilirsiniz. Metro hattının Taksim durağında inip Taksim Meydanı boyunca yürüyerek 2 dakika içinde AKM girişine ulaşabilirsiniz.
Eminönü, İstanbul'un bir semtidir. İstanbul'un Tarihî yarımada olarak bilinen kısımda, Haliç'in batısında yer alır. 7 Mart 2008 tarihine kadar ilçe belediyesi olan Eminönü bu tarihte lağvedilerek kanunla Fatih ilçesine bağlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri