2 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı zencefil kökünü ve 1 yemek kaşığı karanfili bir demliğe ekleyin ve 1 adet çubuk tarçın ilave edin. Bu karışımı çay demler gibi demleyin. Elde edilen karanfilli tarçınlı su günde 2 defa içilmelidir. Sabah ve akşam olmak üzere düzenli şekilde tüketin.
Karanfil Hangi Sıklıkla Tüketilmelidir? Karanfil, baharat olarak kullanıldığında yemeklere tat ve aroma vermek için küçük miktarlarda kullanılabilir. Tıbbi amaçlarla kullanılıyorsa, doktorun önerdiği şekilde ve dozlarda tüketilmelidir. Genel olarak, günlük 2-3 gram tüketimi önerilir.
Eğer sıcak karanfil suyu hazırlayacaksanız, bu karanfil suyu hem içinde tarçın da olduğu için hem de kaynatılarak hazırlandığı için daha yoğun bir tada ve etkiye sahip olacaktır. Bu şekilde hazırladığınız karanfil suyunu günde 2 bardak içmeniz yeterli olacaktır.
Ayrıca aşırı dozda karanfil tüketimi kanın seyrelmesine sebep olur. Karanfil çok faydalı bir baharat olmasına rağmen aşırı tüketiminin toksik etkiye yol açabileceği bilinmektedir. Dolayısıyla uzmanlar karanfilin kontrollü bir şekilde tüketilmesi tavsiye etmektedir.
Karanfil Kürü Nasıl Hazırlanır? Birçok bakım ürününde olduğu gibi, karanfilin saça faydalarını konusunda olumlu sonuç almak süreklilik gerektirir. Canlı, sağlıklı ve gür saçlara kavuşmak istiyorsanız, karanfil bakımını sadece bir-iki kere değil, düzenli olarak (haftada 1 kere) yapmanız gerekmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Karanfil ağızda çiğnemek için tercih ediliyorsa günde bir ila iki adet kullanımı yeterli oluyor.
Karanfil suyu kürü, saç dökülmesinin kısa sürede durdurulması için en etkili doğal tariflerdendir. Uygulanmaya başladığı haftadan itibaren etkisini göstermeye başlayan karanfil suyu kürü, saç derisini besler ve dökülmeleri azaltır.
Metabolizmayı hızlandırır. Diş etlerini güçlendirir. İdrar söktürücüdür. Stres ve kaygıyı azaltır.
Karanfilin en bilinen etkisi doğal bir antiseptik oluşudur. Özellikle ağız sağlığında öne çıkan karanfil; ağız kokusu, diş ağrısı, diş eti hastalıkları gibi durumların giderilmesinde sıklıkla tercih edilir. Karanfil antioksidan bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
Yemeklerde toz şeklinde baharat olarak kullanılabilir. Karanfil; çorbaya, ete, keklere, meyve salatasına, aşure içerisine, baharatlı ekmeklere de ilave edilip tüketilebilir. Bunun ile birlikte ev yapımı yoğurt, doğal meyve sularının içine de eklenebilir. Karanfil çay olarak da tüketilebilir.
Karanfil tomurcuklarının kullanılması tercih edilmeli
Kurutulmuş “karanfil çiçek tomurcuklarının” miktarını abartmadan kullanılmasının erkeklerde cinsel güç üzerinde olumlu etki gösterirken, ”Karanfil yağı”nın sürekli ve yüksek miktarda kullanılması ters etki yapabilir.
Günde 2 fincandan fazla içilmemesi gerekir.
Karanfilin bulunduğu ortama göre toprağının kuruma süresi değişir. Dolayısıyla sulama periyodu da değişiklik gösterir. Yani "Karanfil çiçeği kaç günde bir sulanır?" sorusu için belli bir sulama periyodu söylemek mümkün değildir. Bunun yerine toprak kontrol edilmeli ve eğer kuruduysa su verilmelidir.
Diş eti çevresinde hafifçe çiğneyerek veya karanfili dişinize bastırarak ağrıyı hafifletebilirsiniz. Karanfilin uyuşturucu ve antiseptik özellikleri, ağrıyı azaltır ve enfeksiyon riskini düşürür. Kuru karanfil yağı, diş ağrısı için başka bir kullanım seçeneğidir.
Karanfil oldukça keskin bir tada ve kokuya sahiptir. Bu özelliği ile ağız içinde bakteri ve mikropların artmasına engel olur. Antioksidan özelliği ile sindirim sistemine karşı da faydalıdır. Ağız kokusu hissedildiğinde 1-2 tane karanfil çiğnenebileceği gibi karanfil çayı da hazırlanarak tüketilebilir.
Bu tüketimde de bağışıklık sisteminizi güçlendirir. KARANFİL GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİ? Her bitki, meyve ve sebzede olduğu gibi karanfilde de aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Gün içerisinde antiseptik özelliği olduğu için 2 ya da 3 adet karanfili ağzınızda çiğneyerek tüketmeniz uygundur.
Doğal ve alternatif tıp meraklıları, nane, karanfil, tarçın ve okaliptüse kadar her türlü uçucu yağ bazlı beyazlatma tedavilerini önerir. Uçucu yağları emmek ya da içerek kullanmak önerilmediğinden, bu yöntem diş beyazlatmak için uygun değildir.
İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur. Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır. Bu çay anti-bakteriyel, mantar önleyici ve parazit önleyici özelliklere sahiptir.
Verdiği aromatik kokusu sayesinde kişinin gerginliğini, kaygısını alan limon, uykuya dalışı kolaylaştırıyor, aynı zamanda uyku derinliğini artırıyor. Limon, içine karanfil batırıldığında ise sivrisinekleri kaçırıyor.
Yatmadan önce içeceğiniz bir bardak karanfil çayı uykuya daha rahat dalmanızı sağlar.
Sabahları ilk iş olarak aç karnına içebilirsiniz.
Karanfil çayı, mide bulantısı gibi durumlara karşı da etkili olabilmektedir. Keskin kokusu ile ferah hissetmenizi de sağlar. Kışın diğer bitkilerle birlikte yapılan karanfil çayı, soğuk algınlığından korunabilmek için tüketilebilir. Öksürüğe karşı iyi gelen karanfil çayı, solunum yollarını da rahatlatır.
Karanfilin Zararları
Her yiyeceğin fazlasını tüketmek zararlıdır. Karanfil de fazla tüketilirse; nöbet, ishal, bağırsak kanaması, karın ağrısı, solunum problemleri, ağızda hassasiyet, kusma gibi problemler çıkabilir. İçinde ojenol olduğu için tüketildiğinde bazı kişilerin bünyesi alerjik reaksiyon gösterebilir.
Kurutulmuş ot ve baharatların genel olarak son kullanma tarihi yoktur.
Karanfil suyunun cilt ve saç için oldukça olumlu katkıları bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri