Karbonat ve su: Karbonat ve su karışımı, altın takılarınızı temizlemek için etkili bir yöntemdir. Karbonatı su ile karıştırarak bir macun yapın ve yumuşak bir fırça kullanarak takılarınızı bu macunla temizleyin. Daha sonra takılarınızı ılık su ile durulayın ve bir bezle kurulayın.
Kararan altın takıların temizliği için bir kabın içine yeterince su konur. 2 yemek kaşığı karbonat ve iki yemek kaşığı sirke eklenerek güzelce karıştırılır. Bu suya batırılan diş fırçası ile takılar hafif hafif fırçalanır. Ardından ılık suyla durulanan takılar bir bezle güzelce kurulanır.
İmitasyon takıların parlatılması işlemi için gerekli olan tek şey limon ve karbonat oluyor. Takıları limonu karbonata batırarak iyice ovun. Ardından sıcak suda bekletin bu şekilde imitasyon takılarınızı da parlatabiliyorsunuz.
Diş macunu yöntemi, altın takıları parlatmak için sıkça kullanılır. Yumuşak kıllı bir diş fırçasına, az miktar diş macunu sıkılır. Ardından diş fırçası yardımıyla altın takılar fırçalanır. Ilık su ile durulandıktan ve bezle kurulandıktan sonra parlatma işlemi bitirilir.
Deterjanlı ılık su içerisinde beklettiğiniz beyaz altınlarınızı bez yardımı ile nazikçe ovalayarak parlatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Farklı bir yöntem denemek isterseniz karbonat ve az miktarda suyu macun haline getirerek yumuşak bir fırça ile ovalayarak da patlatabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Amonyak hemen herkes tarafından bilinmekte olan bir üründür. Kararmış olan altınların parlaması için kullanılan ürünlerden bir tanesidir. Su ve amonyak karışımında bekletilmekte olan altınlar birkaç dakika sonra çıkarılarak durulanmaktadır. Ardından oldukça parlak bir altın görünümü elde edilmektedir.
Tuz ve karbonat ve sıcak su altın temizliğinde oldukça verimli sonuçlar veren bir karışım elde etmenizi sağlar. Yeterince derin bir kâsede kaynar suya tuz ve karbonat ilave ederek yeterince karıştığından emin olun. Akabinde parlatmak istediğiniz altınlarınızı bu karışım içerisinde 10 dakika banyo yaptırın.
Takıları koyacağınız kabın içine biraz bulaşık deterjanı ve su ekleyerek bunları güzelce karıştırın. Temizlemek istediğiniz takıları bu kabın içine alın ve diş fırçası ile fazla bastırmadan fırçalayın. Uygulama sonrasında takıları sudan çıkarıp durulayın ve temiz bir bez ile güzelce kurulayın.
Kararmış imitasyon kolye parlatma yolu için evde yapılabilecek pratik yöntemler bulunur. İmitasyon kolyelerin renginin açılmasına yönelik su ve bulaşık deterjanından yardım alınabilir. Kararmış olan kolyeler, deterjanlı suda bekletilerek durulandıktan sonra sonuç alınır.
Parfüm veya deodorantları doğrudan kolye veya küpelerin üzerine sıkmamak gümüşünüzü parlak tutmanın en önemli yollarından biridir. Ayrıca aseton, saç boyası vb. Ürüne dokunmayın. Ev işleri yaparken bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı ve ağartıcı gibi kimyasallarla etkileşime girmemek önemlidir.
Altın ve çelik ürünler yapıları gereği kararma yapmaz.
Ynt: Yüzeyi okside olmuş sarı (pirinç) nasıl temizlenir? Parlatılır? Limonu tuza batırıp ovala (kesin parlatır) mutlaka duru su ile sil ve kurula. Eğer yeşillenen kısım var ise yarı yarıya karbonatlı su ve yumuşak diş firçası.. yine duru su ile sil ve kurula..
Su ve bulaşık deterjanı karıştırılmış bir kabın içine küçük metal eşyaları koyup biraz bekletilir. Çizilmelere engel olmak için yumuşak bir fırça yardımı ile fırçalanır. Metaller durulanır ve yumuşak bir bez yardımı ile kurutulur. Bu yöntem metallerin yüzeyindeki kullanıma bağlı kirleri ve kararmaları temizlenir.
Bir litre suyun içerisine bir fincan rendelenmiş beyaz sabun ve bir fincan amonyak eklenir. Altın kaplama takılar bu karışımın içine konur ve 45 dakika boyunca bekletilir. Süre dolunca su ile durulanır ve bir bez yardımıyla durulanır.
Şimdi çamaşır deterjanını kullanarak sararıp kararmaya başlayan gümüş eşyaları yenileyelim. Bir kabın içine 1 kaşık çamaşır deterjanı ve 3 bardak su ekleyin. Bu malzemeleri güzelce karıştırın ve ardından gümüş ürünü içine atın. En az 20 dakika kadar eşyayı suyun içinde bekletin.
Bunun için öncelikle karbonatı bir kaba dökün ve yavaşça su ekleyerek macun kıvamına getirin. Takınızı bu karışıma batırarak ovalayın ve ardından durulayın. Sirke ve tuz karışımı da özellikle bakır ve pirinç takıları temizlemek için kullanılabilir.
Sirke-karbonat ve tuz-limon ikilisi gümüş yüzük parlatmak için kullanılabilir. 2'şer yemek kaşığı sirke-karbonat ya da tuz-limon karışımıyla işe başlayabilirsiniz. Gümüş takıyı bu karışımda yarım saat beklettikten sonra yumuşak bir bezle silmeniz yeterli olur. Yüzeydeki kararma bu şekilde giderilir..
Altın Suyuna Batırılmış Gümüş Takılar Kararır Mı? Gümüş doğası gereği oksitlenen ve kararan bir maden olduğundan gümüşe yapılan hiç bir kaplama modeli uzun Ömürlü olmamaktadır. Altın kaplama gümüş takılar 2 veya 3 kullanım sonrası, deniz, havuz, çamaşır suyu vb maddelere temasından sonra kararır.
Altın kaplama ürünlerin parlaklığını kaybetmeleri gayet doğaldır. Ancak bu konuda üzülmenize gerek yoktur. Çünkü birkaç teknik sayesinde altın kaplama takınızı parlatma şansınız olacaktır. Deterjanlı su kullanarak parlatma işlemini yapabilirsiniz.
Kararmış, parlaklığınızı yitirmiş küpelerinizi; içerisinde sirke ve karbonat bulunan suda 30 veya 40 dakika bekletebilirsiniz. Küpelerinizi bu karışımın içerisinden çıkardıktan sonra nemi hızla emen pamuklu veya mikro fiber bir bez yardımıyla, yumuşak hareketler yaparak kurulayabilirsiniz.
Akrilik boya, Keçeli Kalem ile rahatlıkla boyabilirsiniz.
Karbonat ve su: Karbonat ve su karışımı, altın takılarınızı temizlemek için etkili bir yöntemdir. Karbonatı su ile karıştırarak bir macun yapın ve yumuşak bir fırça kullanarak takılarınızı bu macunla temizleyin. Daha sonra takılarınızı ılık su ile durulayın ve bir bezle kurulayın.
2. Yöntem: İmitasyon takıları parlatmak için kullanılan bir başka malzeme ise diş macunudur. Eski bir diş fırçası ve az miktarda diş macunu ile takının üzerindeki en zorlu kirleri bile kolayca çıkarabilir ve daha parlak bir görünüm almasını sağlayabilirsin.
Takılarınız altın, gümüş, platin, paladyum, paslanmaz çelik veya titanyum ise duş almanız bir problem yaratmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri