Takıları koyacağınız kabın içine biraz bulaşık deterjanı ve su ekleyerek bunları güzelce karıştırın. Temizlemek istediğiniz takıları bu kabın içine alın ve diş fırçası ile fazla bastırmadan fırçalayın. Uygulama sonrasında takıları sudan çıkarıp durulayın ve temiz bir bez ile güzelce kurulayın.
Bunun için tek yapmanız gereken rengi açılan ya da kararan altın takılarınızı bir kabın içe alıp içerisine sıcak su ve biraz sıvı bulaşık deterjanı eklemek oluyor. Birkaç dakika bu karışımda bekleyen takılarınızı bir diş fırçası yardımıyla biraz ovalayarak eski rengine döndürmeniz mümkün oluyor.
Bir kaba limon suyu dökün ve takınızı bu sıvıya batırarak bir süre bekletin. Ardından takınızı çıkararak durulayın ve kurulayın. Profesyonel mücevher temizleme solüsyonları, kararan takıların renklerini açmak için kullanılabilir.
Tuz ve Limon: Her evde bulunan pratik malzemelerden olan tuz ve limonla kararan kolyelere çözüm getirmek mümkündür. Kararmış olan kolyeler limonlu tuzlu suda bekletildikten sonra yumuşak bez yardımıyla silinerek eski haline dönmesi sağlanır.
Temizlik kabınızın içine 2 yemek kaşığı limon tuzu ve kaynar su ekledikten sonra metal eşyanızı bu suyun içinde bekletin. Metalin cinsine göre bu işlemden sonra bazı kararmalar olabilir. Bu sorunu çözmek için aynı işlemi bu kez karbonatlı suyla gerçekleştirip metal eşyanızı bu suda bekletmelisiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Sirkeyi sıcak suya ekleyin ve karıştırın. Çelik takıları karışıma batırın ve 5-10 dakika bekletin. Takıyı çıkarın ve temiz ve yumuşak bir bez veya fırça ile nazikçe ovalayın. Takıyı soğuk su ile durulayın ve kurulayın.
Bakır eşyalar evde bir çok doğal yöntemle parlatılabilir.Bunlardan bazıları sirke, ketçap, limon ve tuz karışımı ,karbonat ve limon karışımı en çok kullanılan yöntemlerdir. Bu yöntemlerle sadece 5 dakika gibi kısa sürede ovalayarak bakır parlatılabilir.Sirkeyi beze sürüp bakırı iyice ovalayınız.
Çelik kolye ve takıların temizlenmesi için kullanılabilen doğal malzemeler arasında ise sirke ve karbonat ön plana çıkar. Bir çay kaşığı sirke ve karbonat eklenen yarım litre kadar ılık suya çelik takılar konulabilir. Takılar yaklaşık olarak 30 dakika boyunca bu suda bekletildikten sonra bol su ile durulanmalıdır.
Kararmış, parlaklığınızı yitirmiş küpelerinizi; içerisinde sirke ve karbonat bulunan suda 30 veya 40 dakika bekletebilirsiniz. Küpelerinizi bu karışımın içerisinden çıkardıktan sonra nemi hızla emen pamuklu veya mikro fiber bir bez yardımıyla, yumuşak hareketler yaparak kurulayabilirsiniz.
Takıları koyacağınız kabın içine biraz bulaşık deterjanı ve su ekleyerek bunları güzelce karıştırın. Temizlemek istediğiniz takıları bu kabın içine alın ve diş fırçası ile fazla bastırmadan fırçalayın. Uygulama sonrasında takıları sudan çıkarıp durulayın ve temiz bir bez ile güzelce kurulayın.
Kararmış altın kolye, yüzük ya da bilezik gibi takıları endüstriyel temizleme ürünleri ya da evinizde bulunan tuz, karbonat ya da diğer baharatlar sayesinde temizlemek mümkündür. Sıcak su ve bulaşık deterjanı karışımı içerisinde kararan altın takılarınızı bir süre bekleterek kirlerin yumuşaması sağlanır.
Ynt: Yüzeyi okside olmuş sarı (pirinç) nasıl temizlenir? Parlatılır? Limonu tuza batırıp ovala (kesin parlatır) mutlaka duru su ile sil ve kurula. Eğer yeşillenen kısım var ise yarı yarıya karbonatlı su ve yumuşak diş firçası.. yine duru su ile sil ve kurula..
Kararan altın takıların temizliği için bir kabın içine yeterince su konur. 2 yemek kaşığı karbonat ve iki yemek kaşığı sirke eklenerek güzelce karıştırılır. Bu suya batırılan diş fırçası ile takılar hafif hafif fırçalanır. Ardından ılık suyla durulanan takılar bir bezle güzelce kurulanır.
Parfüm veya deodorantları doğrudan kolye veya küpelerin üzerine sıkmamak gümüşünüzü parlak tutmanın en önemli yollarından biridir. Ayrıca aseton, saç boyası vb. Ürüne dokunmayın. Ev işleri yaparken bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı ve ağartıcı gibi kimyasallarla etkileşime girmemek önemlidir.
Çelik takıların kararması genellikle temas ettikleri nesnelerden ve maddelerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle çelik takılar yalnızca çelik takıların yanında muhafaza edilmelidir. Ek olarak, temizliğinde yalnızca su ve sabun kullanılmalıdır. Kimyasallarla temasından kaçınılmalıdır.
Bir kase sıcak suya bir çay kaşığı tuz, iki çay kaşığı sirke ve bir çay kaşığı toz deterjan eklenir. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve beyaz bir bez yardımı ile silinerek parlatılır. Bir kaba bir miktar su ve bir çay kaşığı karbonat eklenır. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve bir bezle silinerek parlatılır.
Çelik takıların en önemli özelliklerinden biri, paslanmaz ve kararma yapmaz olmalarıdır. Bu takılar genellikle 301, 304, 304L, 316L kalitelerinde çelikten üretilmektedirler. En kaliteli çelik ise, kararma, solma, paslanma ve bozulma özellikleri olmayan 316L kalite çeliktir.
2. Yöntem: İmitasyon takıları parlatmak için kullanılan bir başka malzeme ise diş macunudur. Eski bir diş fırçası ve az miktarda diş macunu ile takının üzerindeki en zorlu kirleri bile kolayca çıkarabilir ve daha parlak bir görünüm almasını sağlayabilirsin.
Kararan Gümüş Kolye ve Gümüş Yüzük Nasıl Parlatılır? Sirke-karbonat ve tuz-limon ikilisi gümüş yüzük parlatmak için kullanılabilir. 2'şer yemek kaşığı sirke-karbonat ya da tuz-limon karışımıyla işe başlayabilirsiniz. Gümüş takıyı bu karışımda yarım saat beklettikten sonra yumuşak bir bezle silmeniz yeterli olur.
Beyaz sirke ve normal suyu eşit miktarlarda karıştırdıktan sonra imitasyon ve çelik takıları içine atalım 15-20 saat arası bekletilen takıları durulayıp kullanabilirsiniz.
Gümüş takılar zamanla kirlenerek ve karararak; renk değiştirebilir, parıltısını kaybedebilir. Evde bulunan karbonat, amonyak, bulaşık deterjanı, diş macunu, tuz, sabun, sirkeli su, limon gibi malzemelerle bu takılar pratik bir şekilde temizlenebilir ve parlatılabilir.
Karbonat kullanılabilir, çünkü çelik yüzeylerin temizlenmesi ve parlatılması için etkili bir malzemedir. Bir miktar karbonat nemli bir sünger ya da bez üzerine dökülür ve tepsinin üzerinde dairesel hareketlerle ovulur. Ardından, tepsi ılık suyla durulanır ve iyice kurulanır.
Alüminyum,çelik,krom,altın ve gümüş gibi metallerin parlatılması için geliştirilmiş bir üründür. Parlatılacak yüzeye veya mikrofiber beze yeteri kadar ürünü yayın ve dairesel hareketlerle parlatma işlemini gerçekleştirip yüzeyi temiz bir bezle silin.
korkulukları, trabzanlar, metal aksesuarlar başlıca kullanım alanlarıdır. Temiz bir bez ya da sünger yardımıyla yüzeye yayılır, oval hareketlerle metale iyice yedirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri