Zemin Üzerindeki Harçları Temizleme Harcı temizlemek için kabartma tozu (karbonat) ve su ile bir macun hazırlayın. Lekeye bu karışımı uygulayın ve birkaç saat (hatta gece boyunca) bekletin ve ardından lekeyi naylon bir fırça ile ovun. Harç lekelerinden kurtulmak için diğer bir yol buharlı temizleyici kullanmaktır.
1 fincan sirkeye yarım fincan su ekleyerek karıştırın ve derzlere diş fırçası yardımı ile uygulayın. Bu üç işlemde 10-15 dakika kadar bekledikten sonra bol su ile fayanslarınızı durulayın. Bembeyaz ve temiz fayanslara sahip olun.
Beton yüzeyler bir kere parlatıldıktan sonra temizlenmesi sadece paspas ve su ile çok kolay bir şekilde yapılabilir, cila, wax ve herhangi kaplama malzemesi kullanılmasına gerek olmadığından, kimyasal maliyetleri, uygulama süresi ve işçilik maliyetleri de ortadan kalkmış olur.
Özellikle de fayans aralarında oluşan siyah leke ve sararmalar, diş macunu ile giderilebilir. Kullanılmış, eski bir diş macununu, temizlemek istediğiniz derzlere sıkın ve 15 dakika kadar zeminde kalmasını sağlayın. 15 dakika sonra eski bir diş fırçası ile bu boşlukları fırçalayın.
Alkali lekelerle savaşmak için limon suyunu veya beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Bu maddelerdeki asit, lekeleri zayıflatır ve parçacıkların kırılmasına neden olur. Lekeleri ıslatmak için sirke veya limon suyuna batırılmış bir temizlik bezi kullanılmalıdır. Bu çözelti 20 dakika bekletilmelidir.
İlgili 45 soru bulundu
Çay, kahve, kozmetik vb gibi organik lekelerin temizliği için aseton, toluen ve ksilen kullanılabilir. Alternatif bir temizleme metodu olarak ayrıca hidrojen peroksit dökülüp bir kaç damla amonyak ile biraz beklettikten sonra bir bez yardımı ile temizlik denenebilir.
Özellikle kireç çözücü, tuz ruhu ve pas sökücü gibi güçlü ürünlerden uzak durmalısın. Çünkü yoğun kimyasallar hem fayanslara zarar verir hem de zaman içerisinde derz dolgusunu eritir. Bu da zamanından önce eskiyen fayanslar ve daha da kötüsü duvarlardan ve zeminden sızan sular demektir.
İnatçı lekeler için, karbonat ve su karışımı genellikle iyi bir çözüm sağlar. Bu karışım lekeli bölgeye uygulanıp bir süre beklettikten sonra, ılık suyla durulanabilir.
Fayanslar nasıl parlatılır? Sirke en kirli fayans yüzeylerini bile temizleyecek güçtedir. Bir sprey şişesine sirke koyun ve bu spreyi fayans yüzeyine sıkın, 10 dakika kadar bekleyin ve saf su ile yıkayın. Ardından fayansları görseldeki gibi yumuşak bir mikrofiber bez ile kurulayın.
Düşük veya yüksek basınçlı su, pH nötr kimyasallar ve ovucu yıkayıcılar kullanılır. Kullanılan ıslak kimyasal temizlik maddeleri betona yapışan lekeler ve kirlerle reaksiyona girer ve yüzeyleri ovma makineleri ile fırçalayarak çözerler.
Temiz, yumuşak bir paspas ile bütün yüzeyi hafif ve narin hareketlerle silin. Daha sonra kovayı boşaltıp yerine sadece soğuk su koyun. Yerleri soğuk suyla tekrar paspaslayıp kalan deterjan artıklarını silin. Son olarak, kuru ve temiz bir mikrofiber bezle zemini silerek döşemelerinizin parıltısını ortaya çıkarın!
Kum ve Sodyum Karbonat Karışımı: Kurumuş betonu temizlemek için kum ve su karışımı veya kum ve sodyum karbonat karışımını kullanabilirsiniz. Bu karışımı lekenin üzerine sürün ve sürtün. Yüksek Basınçlı Temizleme: Büyük yüzeylerde, yüksek basınçlı su temizleme ekipmanları kullanarak beton lekelerini çıkarabilirsiniz.
Karbonat, sirke ve limon suyu ile derz temizliği: Karbonatı su ile macun yapabilir, sirke ya da az miktarda çamaşır suyu ile karıştırarak derz aralarını beyazlatabilirsiniz. Beyaz temizlik sirkesini fısfıs şişesine doldurarak karbonatlı suyla yaptığınız macunun üzerine de sıkabilirsiniz.
Karbonat ile çamaşır suyundan bir macun yapılır ve fayanslar bununla 10-15 dakika boyunca ovulursa, sonuç oldukça temiz ve parlak olur. Fayanslar ne şekilde temizlenirse temizlensin, duruladıktan sonra su lekeleri kalmaması için mutlaka kurulanmalıdır.
Sirke içerisinde barındırdığı bileşenler ile fayans ve derz temizliğinde tercih edilmektedir. Sirke ile temizlik gerçekleştirmek adına sprey şişesinin içerisine yarısına kadar ılık su ve kalan kısmada elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Ardından hazırlanan karışım ile fayansları ovalayarak temizleyebilirsiniz.
Hazırladığınız Sol Cement C'yi mermer üzerindeki betonlu bölgeye uygulayın. Fırça veya sünger yardımıyla ürünü bölgeye sürün. 3. Sol Cement C'yi mermerin yüzeyinde en az 10 dakika bekletin. Bu süre zarfında ürün beton kalıntılarını yumuşatarak kolayca çıkmalarına yardımcı olacaktır.
Fayans temizliği için öncelikle fayansların sıcak su ile yıkanması gerekir. Sıcak su, fayansların kirlerini ve yapışkan maddeleri hafifçe eriterek kolayca temizlemeye yardımcı olur. Fayansların yıkanmasından sonra, bir deterjan kullanarak fayansların temizlenmesi gerekir.
Derz için özelleşmiş temizleyiciler veya çamaşır suyu gibi güçlü kimyasal malzemeler derz temizliğinde özellikle tercih edilir. Bu malzemeleri fayans aralarına diş fırçası gibi ince fırçalar veya temizleme pamuklarıyla uygulayabilirsin. En etkili sonuç için ardından 5 – 10 dakika lekelerin yumuşamasını beklemelisin.
Kirli, paslı, lekeli yüzeylere az miktarda tuz ruhu dökülerek yaklaşık bir-iki dakika kadar bekletilmelidir.
Porçöz, kireçli bölgeye etki ederken bir ses çıkarır. Bu etki sesi kesilene kadar bekleyin. Daha sonra çaydanlığı veya su ısıtıcısını bol suyla birkaç defa durulayın. Fayans, banyo ve cam yüzey temizliklerinde 1 litre suya 100 ml (1 çay bardağı) Porçöz Pas ve Kireç Çözücü ekleyip seyrelttikten sonra uygulayın.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Eğer doğal taş temizleyici kullanmak istemiyorsanız, bir parça beyaz sirkeyi veya limon suyunu biraz suyla seyrelterek de kullanabilirsiniz. Yüzeyi Temizleme: Hazırladığınız temizlik solüsyonunu mezar taşının yüzeyine uygulayın. Yumuşak bir fırça veya diş fırçası kullanarak dairesel hareketlerle yavaşça ovalayın.
Gözenekli yapısı ile birlikte özellikle çok fazla su ile karşılaştığında ya da leke oluşturan malzemeler ile temas ettiğinde, bu etkileri içine geçiren bir yapı göstermektedir. Bu durumda da özellikle su ya da temizlik malzemeleri çok fazla kullanılarak uzun süre müdahale edildiğinde, mermerde kararma oluşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri