Uygulanışı: Beyaz spor ayakkabı temizliği için önce ayakkabını nemli bir bezle silip üzerindeki fazla toz ve kir kalıntılarını temizleyebilirsin. Daha sonra bu bezi yıkayıp veya başka bir bez alıp bu bezi beyaz sirkeyle iyice ıslattıktan sonra ayakkabının her yerini ovarak temizleyebilirsin.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Bildiğin üzere karbonat, mutfak başta olmak üzere pek çok alanda kullanılan bir ürün. Özellikle beyazlatma görevini layıkıyla yerine getirdiği için karbonatı, beyaz spor ayakkabı temizliğinde de rahatlıkla kullanabiliriz.
Sirke ile beyaz spor ayakkabılarınızı temizlemek için öncelikle temiz bir bez ya da diş fırçası edinmelisiniz. Bir miktar suya yeteri kadar sirke ekleyin ve bu karışımı ayakkabınızın yüzeyine bastırarak uygulayın. Sonrasında temiz nemli bir bez ile durulayın ve ayakkabınızı kurumaya bırakın.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
İlgili 33 soru bulundu
Ilık su içerisinde seyrek hale getirilen karbonatla diş fırçası yardımıyla ayakkabıları temizlemek mümkün. Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir.
En sık tercih edilen beyaz ayakkabı temizleme yöntemlerinden biri olan cif çok etkilidir. Çamur veya daha güçlü lekeleri beyaz ayakkabıdan çıkarmak için cif tercih edilebilir. Cifle beyaz ayakkabı temizleme işleminde cifi nemli bir beze sıkarak nazikçe kirli bölgeye uygulayın.
Temizlemek için ılık su ve sabun, misel suyu, kabartma tozu veya kabartma tozu ve çamaşır deterjanı kullanabilirsiniz. Özellikle beyaz renkli spor ayakkabı temizleme için bağcıklarını ayrı bir fileli torbaya koyarak tüm ayakkabıyı çamaşır makinesinde yıkamanız da mümkün.
Sıcak suya küçük bir miktar çamaşır veya bulaşık deterjanı koyabilirsiniz. Bu suyun içinde yine fırça yardımıyla ayakkabınızı hafifçe sürtebilirsiniz. Ayakkabınız beyaz ya da açık renkse eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırarak bir temizlik macunu elde edebilirsiniz.
İkinci seçenek ise, bir bardağa 2 kaşık karbonat ve yarım bardak beyaz sirkeyi köpürene kadar karıştırın. Fırça ve o köpük ile ayakkabınızı ovalayın ve yarım saat bekletin. Bu 30 dakikanın sonunda bol su ile yıkayınız. Ya da nemli bir bezle silin.
Sirke ve karbonat karışımı, temizleyici ve ağartıcı özellikleri ile sararmış ayakkabı tabanı beyazlatmak için kullanılabilir. Bir kapta su, sirke ve karbonatı karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı hafif sararmış bölgelere uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayarak temizleyin.
1) Karbonat
Ayakkabı kokusu karbonat ile yok edilebilir. Kullanılan yaygın doğal çözümlerden biri olan karbonat koku baskılayıcı özelliktedir. Gece ayakkabılarınızın içine serpiştireceğiniz karbonat sayesinde sabah kokular yok olur. Silkeleyerek ayakkabınızın içindeki karbonatı temizleyebilirsiniz.
İlk ve yaygın olarak tercih edilen yöntem karbonat yöntemidir. Ayakkabının içerisine tüm zemini kaplayacak şekilde karbonat dökülür. Karbonatın koku emici özelliği ayakkabı içerisindeki kötü kokuyu çeker. Bir gün kadar karbonat ile bekletilen ayakkabının giyilmeden önce silkelenmesi yeterlidir.
Beyaz ayakkabıların hijyenik temizliği için her ne kadar 60-90 derecede yıkanması tavsiye edilse de ayakkabının şeklini ve yapısını koruması için yüksek ısı sıcaklığı yıkama işleminde uygun görülmemektedir. Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır.
Beyaz bez ayakkabılarda meydana gelen sararmalar, beyazlatıcı etkiye sahip olan malzemeler kullanılarak giderilebilmektedir. Diş macunu, sıvı bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, karbonat, kabartma tozu ve sirke gibi her evde bulunan malzemeler ile sararmaların önüne geçilebilmektedir.
Çamaşır suyu, sararan beyaz ayakkabıları beyazlatma konusunda en etkili maddelerden biridir. Bir ölçek çamaşır suyunu bir bardak su ile karıştırın. Spor ayakkabılarınızı temizlenene kadar fırçalamak için bir bez veya eski bir diş fırçası kullanın. Çamaşır suyu sararan ayakkabılarda oldukça etkilidir.
· Karbonat: Kolay ayakkabı temizliği için karbonat ile mükemmel temizliğe imza atabilirsin. Bir miktar ılık suyu karbonat ile karıştırıp yumuşak bir diş fırçası yardımıyla lekeleri kolay ve etkili bir şekilde çıkarabilirsin. Daha sonrasında su ile durulayarak kurumaya bırakabilirsin.
Katı ya da sıvı sabun veya bulaşık sabununu biraz su ile karıştırın ve diş fırçası ya da temiz bez yardımı ile ayakkabınızın yüzeyini silin. Sonrasında temiz ılık su ile durulayın ve kurumaya bırakın.
Çamaşır makinesinin içerisine ayakkabınız sağa sola vurup darbe almasını önlemek için birkaç tane temizlik havlusu ekleyin. Makinenin deterjan gözüne sıvı deterjan ekleyip, 30 derecede, sentetik program ayarında ve 600 devirde yıkayın. Yıkama işlemi bittikten sonra ayakkabılarınızı kurumaya bırakın.
Çoğu ayakkabı bakımı kılavuzunda, çamaşır suyu su karışımı önerilir. Diş fırçanızı seyreltilmiş çamaşır suyu solüsyonuna batırın ve ayakkabıları hafifçe fırçalayın. İşiniz bittiğinde ılık suyla yıkayın. Beyaz ayakkabıları temiz tutmak işte bu kadar basit.
Yıkamaya uygun Skechers ayakkabıları soğuk su ile temizlemelisin. Aşındırıcı maddeler içeren deterjanlar, yumuşatıcı veya leke çıkarıcılar kullanmamalısın. Ayakkabılarını tambur hareketlerinden korumak için koruyucu bir kılıf içine yerleştirmelisin.
Basit bir çamaşır deterjanı tercih ederek ayakkabınızı yıkayabilirsiniz. Ek yumuşatıcılar ve benzeri ürünlerin ayakkabılarla kullanılmaması gerekmektedir. Sıvı çamaşır deterjanı ideal seçenek olmakla birlikte toz deterjan da kullanılabilir.
Çamaşır Suyu, Cif ve Aseton Gibi Kimyasallar
Çamaşır suyu, aseton ve cif gibi temizlik ürünleri kimyevi maddelerdir. Özellikle çamaşır suyunun beyazlatıcı özelliğini hepimiz biliyoruz. Tüm bu kimyeviler ile telefon kılıfınızı temizlemeyi deneyebilirsiniz.
Basit bir çamaşır deterjanı tercih ederek ayakkabınızı yıkayabilirsiniz. Ek yumuşatıcılar ve benzeri ürünlerin ayakkabılarla kullanılmaması gerekmektedir. Sıvı çamaşır deterjanı ideal seçenek olmakla birlikte toz deterjan da kullanılabilir.
Deri olan ayakkabılardaki sararmalar sertleşip kuruma gösterebilirler. Bunun için vazelin veya da sirke kullanımı son derece uygun olacaktır. Spor ayakkabı ve beyaz tabanlı olan ayakkabılarda sararmayı önlemek için muz kabuğu da kullanılmakta olan bir yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri