Karbonat, etkili bir temizlik malzemesidir ve yüzeylerdeki kir ve lekeleri çıkarır. Çamaşır makinesinde deterjan yerine kullanılabilir. Ayrıca bulaşık makinesinde de tercih edilebilir. Karbonat, fırın temizliğinde de kullanılır.
Yüzeyleri temizlemek, lekeleri çıkarmak, kir ve yağları gidermek için kullanılabilir. Aynı zamanda lavabo, banyo ve tuvalet temizliği için de kullanışlı bir üründür. Kişisel Bakım: Diş temizliği için diş macunu olarak kullanılabilir veya diş beyazlatma işlemlerinde kullanılır.
Karbonat bazik, sirke asidiktir ve karbonat ile sirkeyi bir araya getirdiğinizde çoğunlukla sodyum asetat elde edersiniz. Ayrıca tek olarak gösterdikleri etki de yok olur. Ayrıca sirke, karbonatın fazla köpürmesine neden olur. Kapalı bir kapta saklanırsa bu karışım patlayabilir.
Çöpü dışarı attıktan sonra kutuyu karbonatla temizlemeyi unutmayın. Lavabo ve Banyo Temizliği: Lavabonuzdaki ya da banyonuzdaki tıkanıklıkları açmak için yarım su bardağı karbonatı tıkanık olan bölgeye dökün. Üzerine yavaşça bir su bardağı sirke ekleyin. Karışımın köpürdüğünü göreceksiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Bir kabın içine, ortalama bir su bardağı kadar karbonat ekleyin, üzerine de bir buçuk su bardağı sirke ilave edin. Çözeltiyi iyice karıştırın ve 10 dakika bekletin. Hazırlamış olduğunuz karışımı klozetteki lekelere uygulayın. İşlem sırasında tuvalet fırçası kullanabilirsiniz.
Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Temizlik: Beyaz sirke meyve sebzelerin temizliğinde ve dezenfekte edilmesinde kullanılabilir. Evlerde yüzey temizliklerinde, camların temizliği ve parlatılmasında, banyo ve mutfaklardaki pas, kireç temizliğinde de tercih edilebilir.
Meyve ve sebzelerin temizlenmesinde sirkeli su yerine karbonatlı su tercih edilmelidir. Sirkeli su mikroorganizma yükünü azaltmada etkili olmasına rağmen tarım ilacı kalıntılarını temizleyememekte ve hatta bazılarının etkilerinin artmasına neden olabilmektedir.
Karbonat, suyun sertliğine sebebiyet veren kalsiyum (Ca2+) ve magnezyum (Mg2+) iyonlarıyla tepkimeye girerek çökelti oluşturur ve suyun yumuşamasını sağlar. Bakliyatlar ve sert sebzeler haşlanırken, haşlama suyuna karbonat eklenirse daha çabuk yumuşamaları sağlanır.
C vitamini bakımından güçlü olan karbonat ve limon karışımı bağırsak mide gibi sindirim sistemini temizler. Sinek ve böcek sokmalarından sonra karbonat limon kullanıldığında yine tüm bakteriler yok oluyor. Koltuk ve halılardaki çay kahve lekeleri tertemiz yapar. Beyaz kıyafetlerdeki ter lekeleri sarı lekeleri yok eder.
Karbonatı saçta kullanma yolları
Şampuanınızla her zamanki gibi saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Şampuanınıza eklediğiniz karbonat, saç derinizin temizlenmesine ve saçlarınızın güçlenmesine yardımcı olacaktır. Su ile karıştırarak: 1 tatlı kaşığı karbonatı 3 tatlı kaşığı su ile karıştırın.
Cilt Lekelerinin Azaltılmasında Kullanılır:
Cilt beyazlatma özelliği bulunan karbonat aynı zamanda lekelerin yavaşça açılmasını sağlar. Çoğu zaman yanlış ürün kullanımı, hava değişimi, güneş ışınları gibi farklı etkenlerde ortaya çıkan lekeleri düzenli karbonat maskesi ile yok edebilirsiniz.
Tıkanıklık ve kireç temizliğinde sıklıkla kullanılan karbonat ve sirke karışımı iyi bir seçenek olabilir. Yarım su bardağı karbonat ve yarım litre beyaz sirkeyi karıştırarak çamaşır makinesi kazan temizleme tozu niyetine makinenizin deterjan haznesine ekleyebilir ve makinenizi çalıştırabilirsiniz.
Limon suyu ise lekenin türüne göre farklı şekillerde kullanılabilir. Kabartma tozu ve karbonat, beyazlardaki lekeler nasıl çıkar sorusunun en etkili cevaplarından biridir. Tuz ise özellikle kan lekelerinin çıkarılmasında kullanılabilir.
Karbonat kimyasal arınma sağlar, 4000 civarı tarım ilacından en çok kullanılanların çoğu asit yapıda olduğu için karbonat kullanılabilir. Sirke+karbonat= CO2 gazı+tuz oluşturur, bakterileri öldürmez. Sirke ve karbonat dezenfeksiyon veya güvenli gıda temizliği için bir arada kullanılmaz, lavabo açmakta kullanılabilir.
Sodyum Bikarbonat Sebze Yıkama: Doğal ve Etkili Bir Temizlik Yöntemi. Sodyum bikarbonat, yaygın olarak karbonat veya kabartma tozu olarak bilinen, doğal bir temizlik maddesidir.
Bu nedenle alınan ürünlerin yıkanması çok önemli. Meyve sebzelerin sirke veya karbonatla yıkanması üründeki olası kimyasalları yüzeyden ayrıştırılabilir. Aldığınız ürünü durağan bir suya sirke veya karbonat ilave ederek bir süre beklettikten sonra akan suda yıkamak kimyasalların temizlenmesi açısından önemlidir."
Ev temizliğinde genellikle beyaz sirke kullanılır. Bunun dışında yüzeyleri, camları, aynaları sirke ve su karışımıyla silebilirsiniz. Ayrıca sirke, su ve sabun karışımıyla zeminleri temizlemeniz de mümkündür.
· Deri koltuk, beyaz sirke ve su karışımıyla da temizlenebilir. · Aynı zamanda arap sabunu ve su karışımından elde ettiğiniz solüsyon ile deri koltukta oluşan leke çıkarılabilir.
Karbonat ve sirkenin içerisinde bulunan asidik maddeler, beyazlatıcı bir etki yapar. Sirke yerine limon da kullanılabilir. Sirke ve karbonat karışımı, tıkalı tuvalet lavabolarının açılmasında etkilidir. Yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirkeyi lavabo giderine dökün.
1 çay bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Üzerine biraz su ekleyin. Karışımı lekeye uygulayın, 20 dakika bekleyin ve durulayın. Sirkeyi tuz ile karıştırarak dolap veya sandıkta küflenen kumaşlardaki lekeleri de temizleyebilirsiniz.
Bu güçlü çok amaçlı yüzey temizleyici; mutfak, banyo, salon ve antre gibi evinizin tüm alanlarında yağ ve kirleri söker atar. Doğal kaynaklıaktifleriileevinizin her alanında yağ ve kirleri %100 çıkararak etkili temizlik sağlayan çok amaçlı sprey, toz almada da kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri