Tuzlu ve karbonatlı gargara yapın Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.
Sodyum bikarbonat olarak da bilinen İngiliz karbonatı, mide asidini nötralize ederek mide ekşimesini ve asit hazımsızlığını gidermek için kullanılır. Genellikle ülser gibi mide rahatsızlıklarının tedavisinde yer alan ilaçların içeriğinde yer alır.
Karbonatlı veya tuzlu gargara yapmalısınız
Boğaz ağrısına ne iyi gelir, karbonatlı veya tuzlu gargara yapmak hem sizi ağız enfeksiyonlarından korur hem de boğazınızı önemli ölçüde rahatlatır. Bir ılık suyun içerisine tuz veya karbonatı koyup karıştırmanız yeterli olacaktır.
Uygulanışı: 1 su bardağı suyun içine nane yağını ve karbonatı ekleyin. Tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra karbonatlı doğal gargarayı uygulayın.
4. Cildinizi yenileyecek tek şeyin karbonat olması çok güzel değil mi? Yüz için olan birçok peeling'in ana maddesi karbonattır. Bunun nedeni ise hem bakteri öldürücü yapıya sahip olması hem de suda kolay erimemesidir.
İlgili 32 soru bulundu
İngiliz karbonatı antiseptik özellikler taşımaktadır. Bu özelliği sayesinde iltihap ve yaralar için kullanıldığında etkili sonuçlar görülür. Bakteri, parazit ve küf gibi durumlar için de tercih edilmektedir.
Maden suyu gibi karbonatlı su da tamamen organik bir içecektir ve mide şikayetlerinin dakikalar içerisinde geçmesini sağlar. Tıpkı maden suyunda olduğu gibi karbonatlı suyun da bir anda ve büyük yudumlarla içilmemesine dikkat edilmelidir.
Tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yapmak, ağız içindeki bakterileri yok eder ve diş ağrısını azaltır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra düzenli olarak tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yaparak diş eti problemlerinizi kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz.
Gargaranın yutulması genellikle tavsiye edilmez, bu nedenle gargara yaptıktan sonra ağzınızı tekrar suyla çalkalamanız önemlidir. Gargaralar genellikle günde bir kez veya ihtiyaç duyuldukça kullanılır.
Diş İpi ve Ağız Bakım Suyu
Diş fırçalamak ağız hijyeninin en önemli faktörüdür. Fakat diş ipi ve ağız bakım suyu fırçanın ulaşamayacağı yerler için etkilidir. Diş aralarına sıkışmış yemek artıklarını her yemekten sonra diş ipi ile temizlemek mikropları kolaylıkla yok edecektir.
Çorba veya bitki çayları için
Tavuk suyu çorbası, et suyu, ıhlamur, nane çayı, papatya çayı, zerdeçal ve yeşil çay da boğazı yumuşatacağı için iltihabın tedavisi konusunda evde uygulanabilecek doğal yöntemlerdendir.
Tuzlu boğaz gargarası yapın
Boğazınızdaki viral yükü azaltmak amacıyla tuzlu veya karbonatlı suyla sık boğaz gargarası yapmanızda fayda var. Bir su bardağı su, bir tatlı kaşığı tuz veya bir çay kaşığı karbonatla hazırlayacağınız çözeltiyi gün içerisinde kullanabilirsiniz.
Boğazı nemli ve yumuşak tutmak için bol sıvı tüketilmelidir. Günde en az sekiz bardak su içmek vücuttaki su dengesinin korunmasına da yardımcı olur. Boğazdaki şişliği ve ağrıyı hafifletmek için ılık su veya balla karıştırılmış çay gibi içecekler tüketilebilir.
Bir çay kaşığı karbonatı bir su bardağı suya koyup karıştırarak içebilirsiniz.
LİMON, LİMON SUYU VE KARBONAT KARIŞIMI
Bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaklardaki inflamasyonu önleyerek, bağırsaklarınızın sağlığını büyük oranda korur. Karbonatlı limon suyu, yüksek alkali oranına sahip olduğu için zayıflamada ve yağ yakmada çok etkilidir.
İngiliz karbonatı genel olarak içme suyuna ilave edilerek tüketilen bir madde diyebiliriz.
Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir. Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür. Gargaraların bazılarında çalkalama süresi 1 dakikaya kadar çıkabilir.
5-15 ml KLOROBEN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir. KLOROBEN'in kullanılması tavsiye edilmez.
Gargaraların içerisinde yer alan ve diş/dişeti sağlığı ile ilgili olan bazı komponentler su ile temas ettiğinde reaksiyona girerek etkinliğini kaybedebilmektedir. Bu yüzden ağız gargaraları/solüsyonları kullandıktan sonra yaklaşık yarım saat ağza su dahil hiçbir şey alınmamasını tavsiye ediyoruz.
Tuzlu su gargarası; tuzlu su gargarası dişetlerindeki zararlı bakterileri azaltır ve ağrıyı hafifletir. Karbonatlı su; bir bardak ılık suyun içerisnine yarım çay kaşığı karbonat atarak karıştırın ve gargara yapın, diş etlerinizdeki kanama ve ağrının hafiflemesine yardımcı olacaktır.
İki dakikayı geçmeyecek kadar bir süre dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra ağzınızı iyice çalkalayın. Bu uygulamadaki asit ve karbonat çok dikkatli kullanılmalı ve dişlerde kontrolsüz aşınmalara ve hassasiyetlere sebebiyet verilmemelidir. Kullanım sıklığında diş yapınız ve hekiminizin önerileri çok önemlidir.
Tuzlu su ile gargara yapın
En eski yöntemlerden biri olan tuzlu su ile gargara yapmak diş eti çekilmesine iyi gelir, kanamayı azaltır.
Karbonatlu su için
Karbonat mide asidini azaltarak mide ekşimesi ve hazımsızlığı azaltmaya yardımcı olur. Yarım çay kaşığı karbonatı, 1 bardak su ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
Yemeklere, salatalara hatta cildini yumuşatmak için kullanabileceğin; elma sirkesi… Doğal diş beyazlatma konusunda karbonat ve elma sirkesi karışımı; diş minesinin yapısını bozan bakterileri yok ediyor. Yarım tatlı kaşığı elma sirkesi ve yarım tatlı kaşığı karbonat karışımı ile dişlerini fırçalayabilirsin.
Bu noktada karbonatlı suyu tercih edebilirsiniz. 1 litre suya 10 gram kadar karbonat ekledikten sonra meyve ve sebzelerin minimum 8 dakika kadar karışımın içinde kalmasına özen göstermeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri