Yem seçimi de yine hedef balığa göre farklılık göstermektedir. Genellikle çipura, mercan, karagöz, mezgit gibi yassı balıklar için karides, midye, kurt ya da mamun kullanılır.
* Karides hangi balıklarla uyumludur ve en iyi bitki seçimi nedir? Akvaryumda rasbora, siyah neon, kardinal neon, lepistes, plati, cüce vatoz, çöpçü çeşitleri, elma salyangozu olabilir, fakat yeni doğan karides yavrularını yiyebilirler. En iyi bitki Moss bitkisidir.
Genel olarak hedef levrek olunca böyle yerleri seçmek kaçınılmaz oluyor. Levrek bu tür yerlerde uygun havalarda kesinlikle volta atacaktır ve kesinlikle hedefi en sevdiği yemlerin başında gelen karides ve teke'dir.
Çapari ile Hangi Balıklar Avlanabilir? Uskumru, palamut, istavrit, çinekop, torik, lüfer, kolyoz, sarıkanat, tirsi ve sardalya çapari ile avlanabilen balıklarlardan bazılarıdır. Bu balıkların haricinde çapari ile avlanan balıklar grubuna mezgit, zargana, kırlangıç, trakonya, kalamar ve ısparoz da dahil edilebilir.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
İlgili 45 soru bulundu
At çek olta orta büyüklükteki balıkların avlanmasını sağlar. Lüfer, alabalık, somon, sazan, sardalya ve levrek gibi balıklar at çek olta ile yakalanır.
İstavrit akyem olarak kullanılan balıkların başında gelir. Yaprak, tam göz, yarım göz, şakşak, mama olarak veya canlı halde birçok ayda yem olarak kullanılır. Anüs yüzgeci bir jiletle kesilip çıkarılırsa "kuyruk altı" tabir ettiğimiz yem elde edilir.
Gümüş balığı, kefal, dere pisisi ve midye lezzetle yenir.
Palamut: Hamsi, gümüş, istavrit, uskumru gibi kendinden ufak balıklarla beslenirken, kalamar, sübye ve karides de kullanılabilir. Başlıca gıdasını küçük balıklar oluşturur ama kalamar ya da iri karidesler de kullanılabilir. Önemli olan yemlerin canlı olmasıdır.
Karidesler doğal ortamları gereği suya düşen ağaç yaprakları ve böcekleri iştahla tüketilirler, bu nedenle meşe, elma, kayın, ceviz, fındık,yeni dünya, dut, kavak, söğüt ağaçlarının sonbaharda kendiliğinden düşmüş olan yapraklarını ve kızılağaç kozalağını akvaryumlarınızda besin kaynağı olarak kullanabiliriz Ayrıca, ...
Beslenme:Çeşitli yosunlar, sebze, meyve, akvaryumda kullandığımız her türlü akvaryum yemi(pul yemleri, dip yemleri) ve ölmüş balıkları yiyebilirler.Açıkçası yiyebilecekleri ne varsa yerler.
Sardalya, balık avında kullanılan ideal yemlerden biridir. Canlı veya cansız, suda bıraktığı koku sayesinde lüfer, palamut, torik, küçük boy orkinos gibi balıklan kolayca oltaya çeker. Sinarit, akya, mercan, çipura, trança, orfoz ve lahoz gibi taş balıkları içinde mükemmel bir yemdir.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeler büyük bir rahatlıkla kullanılan malzemelerdir.
Wafer Mix, tüm dip balıkları ve kabuklular için besin öğeleri bakımından dengeli bir diyet sunar. İçeriğindeki karides ve Spirulina yosunu mümkün olan en iyi beslenmeyi sağlar.
Karagöz için kullanılan yemlere gelince; midye eti karagöz balığının en sevdiği yemdir. Bunun dışında karagöze karides, teke veya bunların ayıklanmış eti, ufak çağanoz, sülünez, bataklık yerlerden toplanan deniz solucanları (kurtlar), kum kurtları yem olarak kullanılır.
Yırtıcı bir balık olmayıp karides ve balık yavruları ile beslenir. Ağlarla avı yapıldığı gibi çift köstekli veya zokalı takımlada tutulur. Yem olarak karides ve sülinezi tercih eder.
Rüzgarlı havalarda kum hareket ettiği için sülünez delikleri bazen kapalı olur, bu delikleri açmak ayrı bir inceliktir . Sülünez yeminin taze olarak kullanılması makuldur. Bütün balıkların sevdiği bir yemdir. (karagöz, çupra, mırmır, levrek, mercan,ıstakaroz {sivri burun}...)
Tavuk eti renk ve yapı olarak karidese çok benzediği için karidese gelen balıkların birçoğu tavuk eti ile de yakalanabilir. Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir.
Mısır'da balık tutarken avlanacak çok balık var . Orfozlar , altı lekeli hindiler, imparatorlar , çipura , papağan balığı , bir dizi resif balığı, mercan alabalığı ve İspanyol uskumru içerir.
Kefali avlamak için bir çok yem çeşidi kullanılabilir. Hiç ummadığınız zamanda çapariyle bile yakalayabileceğiniz kefalin işte budur denebilecek bir yemi yoktur. Ama klasik olarak kullanılan başlıca yemler kurt, tavuk eti, ekmek ve balık içidir.
Spin Balık Avcılığı
Bu balıklar 5 - 30 gram atarı olan ince ve hassas spin kamışlar ile avlanır. Spin avcılığın da 2 önemli konu vardır. Bunlar kamışın hafifliği ve kamışın atarı. Spin kamışlar 20 - 30 metre uzağa atılabilecek atara ve yormayacak hafifliğe sahip olması gerekir.
Orta sertlikte bir olta kamışı, uygun büyüklükte bir olta makinesi ve dayanıklı bir misina tercih edebilirsiniz. Ağırlık Seçimi: Ağırlık seçimi, misinanın dip sürütmesi sırasında deniz tabanına ulaşmasını sağlar.
Özellikle açık denizlerde, kıyısal bölgelerde ve kıyıya yakın sığ sularda yaşayan bu balık türleri, minnow (mankurt), pilker veya sert plastik yemlere ek olarak, maket ve jig yemleri ile de yakalanabilir. Tercih ettiğiniz bu yemlerle istavrit balığını kolaylıkla yakalayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri