Karl Werner Heisenberg (5 Aralık 1901, Würzburg - 1 Şubat 1976, Münih), Alman fizikçi. Kendi ismiyle anılan Belirsizlik İlkesi'ni buldu. Atom yapısı bilgisine katkılarından dolayı 1932 yılında Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü. Münih Üniversitesi'nde Arnold Sommerfeld ile beraber araştırmalar yaptı.
O yıllarda kuantum fiziğindeki çalışmalara öncülük eden Alman fizikçi Arnold Sommerfeld'in öğrencisi olan Heisenberg, 1922 yılında Sommerfeld ile çalışmaya devam ederken aynı zamanda Göttingen Üniversitesi'nde dönemin ünlü fizikçilerinden Max Born'un asistanı oldu.
Profesör olarak çalışmalarını sürdüren Werner Heisenberg, 1 Şubat 1976 tarihinde Münih, Almanya'da 75 yaşındayken safra kesesi ve böbrek kanserinden hayatını kaybetmiştir.
Karl Werner Heisenberg, Alman fizikçi. Kendi ismiyle anılan Belirsizlik İlkesi'ni buldu. Atom yapısı bilgisine katkılarından dolayı 1932 yılında Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü. Münih Üniversitesi'nde Arnold Sommerfeld ile beraber araştırmalar yaptı.
Belirsizlik ilkesi, Heisenberg belirsizlik ilkesi ya da Belirlenemezlik ilkesi olarak da bilinir. joule-saniye; yani h, Planck sabiti olmak üzere, h/2 π niceliğinin değeri) eşit ya da bu nicelikten daha büyük olmalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Amerika'da AMC tarafından yayınlanan Breaking Bad dizisinin başrol karakteri Walter White, illegal uyuşturucu ticareti yaparken Heisenberg takma adını kullanmaya başlar. Daha sonraları bu isimle yerel uyuşturucu ticaretinde en nüfuzlu kişi olarak tanınmaya başlar.
Kuantum fiziğinin temel ilkelerinden biri olan 'belirsizlik ilkesi' Alman fizikçi Werner Heisenberg tarafından, 1927 tarihinde ortaya atılmıştır. Belirsizlik ilkesi, fiziksel anlamda elektron gibi bir atom altı taneciğinin bazı özelliklerinin aynı anda sonsuz hassaslıkla ölçülemeyeceğini belirtir.
Lisede kimya öğretmeni olarak çalışan ve değeri bilinmeyen bir kimyager olan Walter White'ın, kendisine kanser teşhisi konulduğunda tepetaklak olan hayatını anlatan Breaking Bad, beş sezon boyunca gelişerek izleyicisinin ilgisini korumayı başardı.
Çekimleri, hikâyenin de geçtiği Albuquerque, New Mexico'da yapılan dizi, ellinci yaş gününü kutladıktan sonra üçüncü evre akciğer kanseri olduğunu öğrenen kimya öğretmeni Walter White'ın (Bryan Cranston) uyuşturucu baronuna dönüşme sürecini konu almaktadır.
Dizi boyunca 5 sezon ve 62 bölüm sürmektedir. Pilot bölümü 20 Ocak 2008'de, final bölümü 29 Eylül 2013'te yayınlanmıştır.
Walter White bunu beğendi.
Breaking Bad dizisini izleyenler iyi bilir, Pontiac'ın 2001'de piyasaya sürdüğü modeli Aztec dünyanın en çirkin otomobilleri arasında görülür. Walter White'ın uzun süre bindiği "kullanışlı aile otomobili" sayesinde Mustang II ve Gremlin gibi araçlar bu unvanı kendisine devretmişti.
1900: Max Planck, kara cisim ışımasını kuantumlanmış enerji yayımı ile açıkladı, kuantum kuramı böylece doğmuş oldu.
Psychologytoday.com sitesinde yayınlanan bir makaleye göre, belirsizliği partnerin duygularından ve davranışlarından emin olamama olarak tanımlayabiliriz.
Schrödinger'in denklemi, H ^ ψ = E ψ çözüldüğünde her biri elektron bağlanma enerjisine ( ) sahip, bir dalga fonksiyonu serisi ( ) elde edilir. Dalga fonksiyonunun karesi olan , atom içinde verilen konumda bir elektron bulunma olasılığını verir.
Evet. Walter White öldü. Canlandırdığı karakterin ölümüne rağmen Cranston'ın El Camino'ya dahil olup olmayacağına dair soru üzerine Gilligan net bir cevap vermedi. Felina adlı bölümde tasvir edilen olayların sonrasını anlatacak El Camino, Aaron Paul'un hayat verdiği Jesse Pinkman karakterine odaklanacak.
Evet, Walter White öldü.” diyerek televizyon tarihinin en unutulmaz karakterlerinden biri olan Walter White'ın ölüm ilanını sarı sayfalarda yayınlamış oldu. Fakat tüm bunlara rağmen, Bryan Cranston'ın El Camino: A Breaking Bad Movie filminde yer alacağı resmi olarak açıklanmıştı.
Walter White, Breaking Bad'den kötü ün yapmış karakter, Koç burcu altında doğmuştur. Koç bireyleri cesur ve hırslı doğası ile bilinirler ve Walter White kesinlikle bu özellikleri yansıtmaktadır. Bir Koç olarak, amaçlarına ulaşmak için genellikle aşırı uzunluklara giden güçlü bir kararlılık ve başarı hırsı sergiler.
Bu ilişkilerde kesin bir ayrılık konuşması yapılmıyor ve ilişki bir döngüye giriyor. Çiftler tekrar tekrar ayrılıp barışıyor ve bu süreçte kişilerde samimiyet, incinme, tutku ve ayrılık acısı gibi duygularda ciddi dalgalanmalar yaşanıyor.
Toksik ilişki, ilişkide bir tarafın desteklenmediği, aşağılandığı, zarar gördüğü, üzüldüğü, manipüle edildiğini hissettiği, duygusal, fiziksel ve psikolojik sağlığının tehdit altında olduğu ilişki türüdür. Başlangıçta kolayca fark edilmeyebilir ancak uzun vadede ciddi duygusal yaralara neden olabilir.
Toksik ilişkiler, size iyi gelmek yerine tutarlı bir şekilde kötü hissettiren, kendi değerinizden şüphe ettiren ve kendinize dair olumlu algılarınıza zarar veren ilişkilerdir. Bu ilişkiler “zehir” gibidir, ilişki içindeki kişiler kontrol ve manipülasyona başvurarak birbirlerini dibe çekme eğilimindedir.
Max Karl Ernst Ludwig Planck (d. 23 Nisan 1858, Kiel - ö. 4 Ekim 1947, Göttingen), Alman fizikçi ve 1918 Nobel Fizik Ödülü sahibi. Planck, Kuantum Kuramı'nı geliştirdi ve Termodinamik yasaları üzerine çalıştı.
Kuantum düşünce tekniği tam olarak bir bilim olan kuantum fiziğinin isminden yararlanmaya çalışan bir sahtebilimdir.
Kuantum fiziği kanıtlanmaktan ziyade günümüz teknolojilerinde kullanılmaktadır. Kuantum sensörler : frekans, elektrik – manyetik alan ve sıcaklık gibi fiziksel nicelikleri oldukça hassas şekilde ölçebilir. Ayrıca, kuantum sensörler değişik uygulamaları ile uydulardan uçaklara kadar farklı alanlarda kullanılabilir.
Bryan Lee Cranston (d. 7 Mart 1956), Amerikalı oyuncu ve film yapımcısı. En çok AMC suç drama dizisi Breaking Bad'de (2008-2013) Walter White ve Fox durum komedisi Malcolm in the Middle'da (2000-2006) Hal karakterlerini canlandırmasıyla tanınır.
Bryan Cranston, 7 Mart 1956'da Los Angeles, Kaliforniya'da dünyaya geldi. Ailesinin maddi ve manevi durumlarından dolayı zor bir çocukluk geçiren Cranston, Los Angeles Valley College'ta eğitim aldı ve oyunculuk ile burada tanıştı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri