Karıncalar, nane kokusunu sevmezler ve izlerini içeren bölgelerden uzak dururlar. Nane, karıncalar tarafından tolere edilemeyen güçlü bir kokuya sahiptir ve bu da onları evlere girmekten alıkoymaktadır. 10 damla nane uçucu yağı ve bir bardak su karışımı hazırlayın. Karıncaları bulduğunuz her yere serpin.
* Karıncaların koku duyuları çok hassastır ve bazı kokular onları çok rahatsız eder. Bu malzemelerle hazırlayacağımız spreyleri onların kullandıkları yollara sıkarsak, karıncalar uzaklaşır: Nane yaprağı, lavanta yağı, karanfil, defne yağrağı, sarımsak, limon suyu, kahve telvesi, sirke.
Sirkeli su hazırlayın ve karıncaların uzun ince şeritler halinde giriş yaptığı alanlara bu suyu ister püskürterek isterseniz de bir bez yardımıyla sürün. Karıncalar, sirkenin kokusunu alınca bir daha gelmek istemeyecekler, böylece siz de onlara hiç zarar vermeden onlardan kurtulmuş olacaksınız.
Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
İlgili 27 soru bulundu
Karınca sorununa en etkili çözümlerden birisi olan Detan karınca ilacı hem açık hem de kapalı alanda güvenle kullanılabiliyor. Belli dönemlerde evleri ve mutfakları istila eden karıncalara karşı geliştirilmiş Detan karınca ilacı, karınca sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.
Karışımı hazırlamak için yarım bardak pudra şeker ile yarım bardak karbonatı karıştırıp evin çeşitli noktalarına dökün. Bu yöntem bir hafta içerisinde tüm karıncaların yok olmasını sağlayacak.
Çamaşır suyu ile karıncaların gezdiği yerleri silerseniz karıncaların yollarını kaybetmelerini sağlarsınız. Eğer mutfağınızda çamaşır suyu kullanmak istemiyorsanız sirke kullanabilirsiniz. Sirke de karıncaları uzaklaştıran en etkili yollardandır.
Eğer karıncalar çok fazlaysa, bir tencerenin içerisine su doldurun ve içerisine bolca nane yağı ekleyin. Suyu orta ateşte kaynatın. Su buharlaşmaya başladıkça nane kokusu tüm mutfağı saracak, karıncalar ise uzaklaşacaktır.
Bazı karınca türleri katı yiyeceklerinden su bulur. Karıncalar hayatta kalmak için suya ihtiyaç duyar. Bununla birlikte, karıncalar su kuyularına sık sık gelen.
Elma sirkesini suyla karıştırıp sprey şişesine koyun ve karıncaların üzerlerine, giriş noktalarına püskürtün. Pudra şekerini kabartma tozu ile birlikte karıştırın ve yine dolaştıkları yerlere koyun. Pudra şekeri karıncalar için lezzetli bir yemken, kabartma tozu onların sindirim sistemini çökertir.
Ayrıca bazıları “üç İhlas, Felak ve Nas" surelerini bir kağıda yazdıkları ve ardından da “Neml suresinin 18. ayetinde yer alan “ya eyyuhe'n-nemlu'dhulû mesakinekum = Ey karıncalar, yuvalarınıza giriniz!” cümlesini okuduğunu ve karıncaların evi terk ettiği bildirilmiştir.
Dört çeşit yağ üzerinde yapılan değer ölçümünde, zeytinyağı ilk sırada yer aldı. Yağların besin değerine göre karıncaların da yağı tercih oranının arttığı ortaya çıktı.
Karıncalar doğada yaprak biti olmuş bitkilerle beslenmeyi severler. Bunun yanında insanların hazır olarak kullandığı özellikle yağ, tuz ve şeker çok sevdiği besinlerdir.
Ancak karıncalar tarçından nefret ederler. Tarçın yağı veya toz tarçını karıncaların evinize girdiği yolun üstüne dökerek onları kaçırabilirsiniz. – Yarım çay kaşığı toz tarçını veya tarçın yağını bir bardak suyun içine dökün. Karışıma pamuk bandırarak karıncaların geçtiği yerlere sürün.
Karıncaların evin içine girdiği köşelere tuz serpmek karıncaları uzak tutmaya yardımcı olur. Sofra tuzu doğal olarak karıncalardan kurtulmanın en iyi ve en ucuz yollarından biridir.
Çünkü karıncalar şekerden ve şekerli gıdalardan ne kadar hoşlanırsa tuzdan, karabiberden, kırmızı acı biberden, naneden, tarçından ve karanfilden o kadar hoşlanmazlar! Başka bir deyişle bu baharatları karıncaların yuva girişlerine ya da onların yollarına serpmek, karınca kovucu yöntem olarak değerlendirilebilir.
Bu toprak cüzdanda taşınırsa bolluk getirir (K.18). - Karınca bolluk, bereket ve çalışkanlık anlamında yorumlanır. Evde gizli bir köşede veya çantada karınca toprağı taşımak bereket getirir (K.7, K.41, K.53). - Karınca duası alınır ya da elle yazılır, cami imamına yazdırılır.
Tarçının feromon hormonuna etkisinin benzersiz gücü, evlerdeki karınca istilası sorununu çözmeye yeter. Nasıl kullanılmalı? Tarçının her türünü kullanabilirsiniz; çubuk, toz veya esans yağı fark etmez. Karıncaların hükmü altına giren bölgeye serpiştirerek uygulayabilirsiniz.
Limon, portakal, misket limonu ve diğer turunçgillerin kokusu da karıncaları uzak tutar. Şekerlik içine birkaç limon veya portakal kabuğu koyabilirsiniz. Koku uçtuğunda kabukları yenileyin. Bu yöntem, toprak karışımında karıncalar varsa, iç mekan bitkilerinizde de işe yarar.
Ferah ve hoş bir kokuya sahip olan salatalıklar da karıncalar tarafından hiç sevilmiyor! Karıncaların giriş noktalarına salatalık dilimleri eklerseniz, karıncaların evinizi terk ettiğini göreceksiniz.
Ambalaj Şekli 50 ml Kullanımı Her 10 ml 1 litre su ile inceltilerek sprey veya pompa yardımı ile yüzeylere sıkılır. Haşerelerin görüldüğü yerlere, kapı ve duvar kenarlarına, zemin ve parke içlerine püskürtülür.
Filit Karınca Tozu kapalı ve açık alanlarda kullanılmak üzere geliştirilmiş karınca ve benzeri sıkıntı veren haşerelere karşı kesin etkili bir üründür. Kullanıldığı ortamda kalıcı etkiye sahiptir. Uygulama Alanları Filit Karınca Tozunu ev içinde ve ev dışında karıncaların bulunduğu alanlarda kullanabilirsiniz.
Borik Asitle Zehir Hazırlayın Eczanelerden veya tıp kimyasalları satan yerlerden borik asit edinin ve şekerle karıştırın. Borik asitli karışımı karıncaların en çok dolaştıkları yere koyun. Mide zehri olarak işlev gören borik asit, karıncaların kursaklarında yuvalarına taşınır ve karınca kolonisini yok eder.
Elinizin altında su, şeker, boraks ve ufak kaplar varsa pahalı karınca tuzaklarına servet ödemek zorunda değilsiniz. Şeker, su ve boraksı ufak bir kabın içinde karıştırıp karıncaların geçtiği yerlere bırakın. Bu karışım, karıncaları teker teker değil tıpkı hazır aldığınız tuzaklar gibi yuvalarında öldürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri